Kultura - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Kultura

Jedinečná akce pod širým nebem trvá ještě dnes

Jedinečná akce pod širým nebem trvá ještě dnes

21. července 2024 - Holašovice – O tomto víkendu se v Holašovicích konají tradiční Selské slavnosti. Pořádány jsou v duchu „staročeského lidového venkovského jarmarku“ s ukázkami tradičních i netradičních lidových řemesel nejen z celé České republiky, ale též ze Slovenska, Maďarska či Rakouska a těší se velkému zájmu návštěvníků.

Filmové Vlny rozvlní regiony

Filmové Vlny rozvlní regiony

20. července 2024 - Česká republika - Vlny, jejichž světovou premiéru na karlovarském filmovém festivalu provázel desetiminutový potlesk, a staly se divácky nejúspěšnějším filmem 58. ročníku, míří do letních kin v Ostravě, Plzni, Českých Budějovicích a Boskovicích. Součástí série předpremiér bude talkshow s herci a tvůrci, autogramiáda nebo fashion pop-up s originální kolekcí filmového oblečení a doplňků od second handu 1981. Vlnami se tak filmoví fanoušci budou moct nechat unést ještě před tím, než 15. srpna vstoupí do kin.

V Plzni se bude hrát a tančit v ulicích

V Plzni se bude hrát a tančit v ulicích

19. července 2024 - Plzeň - V sobotu a neděli 27. a 28. července se koná devátý ročník Mezinárodního dixielandového festivalu Plzeň, který se věnuje prapočátkům veškeré populární hudby - tradičnímu jazzu.

Pláž u rybníka v Nové Roli opět ožije

Pláž u rybníka v Nové Roli opět ožije

19. července 2024 - Karlovarský kraj - Na hudební festival Rock iN Roll zamíří fanoušci z celé republiky. Už po šestnácté! Za účasti kapel jako J.A.R., Visací zámek, The.Switch, Civilní Obrana, Hlavolamy nebo SPS se tady v sobotu 27. července uskuteční další ročník oblíbeného hudebního festivalu.

Borderlands zaútočí na česká kina

Borderlands zaútočí na česká kina

19. července 2024 - Česká republika - Jedna z nejprodávanějších herních frančíz všech dob se konečně dočkává filmového zpracování. Na plátna míří Borderlands. 4

Nocí ke hvězdám aneb monastýrování

Nocí ke hvězdám aneb monastýrování

18. července 2024 - Teplá - Hravé a neobvyklé, takové jsou noční prohlídky, které pro vás připravily společně kláštery Teplá, Plasy a Kladruby. Uskuteční se 26. a 27. července.

Dnes začíná Colours of Ostrava

Dnes začíná Colours of Ostrava

17. července 2024 - Ostrava - Colours of Ostrava patří k největším letním festivalům v České republice. Jedná se o multižánrový hudební festival, který se od roku 2002 každoročně koná v Ostravě. Od roku 2012 se pořádá v industriálním areálu Dolních Vítkovic. Součástí festivalu jsou nejen hudební vystoupení, ale i doprovodný program v podobě různých workshopů, diskuzí nebo divadla.
Potrvá do 20.července.

Výborný nápad

Výborný nápad

17. července 2024 - Praha - Včera byla Zoo Praha opět pod ledem. A znovu chovatelé rozdělí deset tun ledu mezi zvířata a návštěvníky zase zítra.

Šedesát let embéčka

Šedesát let embéčka

14. července 2024 - Mladá Boleslav – Před 60 lety začala výroba moderního rodinného automobilu Škoda 1000 MB s motorem v zádi celokovové karoserie. Toto výročí si nyní Škoda Auto připomíná speciální výstavou.

Mezinárodní hudební festival rozezněl Český Krumlov

Mezinárodní hudební festival rozezněl Český Krumlov

14. července 2024 - Český Krumlov – V pátek začal 33. ročník Festivalu Krumlov. Potrvá do soboty 3. srpna a během něj se uskuteční více než 40 koncertů hlavního i doprovodného programu. Budou se konat na 13 různých místech, z nichž na 3 premiérově.

Zubařka Eva Perglerová získala Korunu planety

Zubařka Eva Perglerová získala Korunu planety

13. července 2024 - Přeštice - Koruna planety míří do Přeštic! Západočeská zubařka Eva Perglerová jako druhá Češka v historii dokázala vystoupat na všech sedm nejvyšších vrcholů jednotlivých kontinentů. Aby její výkon nebyl jakkoli zpochybnitelný, na samotný závěr své „tour“ přidala minulý týden i kavkazský Elbrus. Tím sbírku vrcholů zkompletovala. Dnes se tedy pyšní seznamem Seven Summits, který definoval legendární horolezec Reinhold Messner.

Strana výpisu

2 ...