Kultura - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Kultura

Zítra se koná další Swap Teplice

Zítra se koná další  Swap Teplice

10. února 2024 - Teplice – Kromě tradičního swapu čeká na účastníky pestrý doprovodný program. Ve 12 hodin si můžete poslechnout povídání na téma Sudety a recyklace od Hannah Saleh – filmařky a umělkyně z Teplic. Ve 13 hodin bude pokračovat na téma Cirkularita v textilním průmyslu s Anetou a Štěpánkou. Celodenní dětský koutek s hlídací babičkou usnadní swap rodičům, tvořivé kurzy pro děti zabaví kreativní jedince, gurmánský koutek od Claris a Filipa potěší nejednoho labužníka, jiné potěší chutné zelené microgreens, napříč zájmy a věkem by mohla zaujmout trička s originální malbou nebo ručně vyrobené šperky. I tentokrát bude k dispozici švadlenka Dáša, která umí kouzlit s textilem, a opraváři, kteří opraví vše, co potřebujete, i elektroniku.

Ceny Jindřicha Chalupeckého za rok 2024

Ceny Jindřicha Chalupeckého za rok 2024

10. února 2024 - Praha - Cena Jindřicha Chalupeckého, renomované ocenění na poli českého současného výtvarného umění, zná své laureáty a laureátky pro letošní rok. Jsou jimi Oskar Helcel, Judita Levitnerová a No Fun Kolektiv.

Masopustní veselí

Masopustní veselí

9. února 2024 - České Budějovice - Tradiční masopustní průvod vyjde od budovy Jihočeského divadla v úterý 13. února v 15.45 hodin.

Exploze do nekonečna

Exploze do nekonečna

7. února 2024 - Sochař Jan Kovářík patří mezi nejvýraznější a nejvýznamnější představitele současné sochařské scény.

David Koller opouští kapelu Lucie

David Koller opouští kapelu Lucie

7. února 2024 - Praha - David Koller opouští kapelu Lucie. Potvrdil klávesista skupiny Michal Dvořák. Naplánované koncerty se ale rušit nebudou, ujistila Lucie na své oficiální facebookové stránce.

Únorovým hostem bude Ivan Hlas

Únorovým hostem bude Ivan Hlas

6. února 2024 - Praha - Zábavný improvizační pořad 321Jedem! již 12. února přivítá na pódiu v Malostranské besedě známého českého zpěváka Ivana Hlase.

POSLEDNÍ…

POSLEDNÍ…

4. února 2024 - Teplice - Takový je název výstavy posluchačů a pedagogů katedry výchov uměním Pedagogické fakulty UJEP v Ústí nad Labem, která se koná v Galerii Zahradní dům v Teplicích.

Zvítězila Roztržka u soudu Romana Vondrouše

Zvítězila Roztržka u soudu Romana Vondrouše

3. února 2024 - Praha - Do 29. ročníku tradiční soutěže Czech Press Photo se přihlásilo 236 autorů a autorek z Česka a Slovenska. Mezinárodní porota vybrala jako Fotografii roku snímek Roztržka u soudu ze série Romana Vondrouše.

Nejvíc šancí na nominace má Viktor Sheen

Nejvíc šancí na nominace má Viktor Sheen

1. února 2024 - Praha - Česká hudební akademie má za sebou první kolo hlasování. Zvolila v něm užší okruh nahrávek, ze kterých v polovině února vzejdou klasické andělské nominace. Takzvaným shortlistům dominuje jméno Viktora Sheena – objevuje se čtyřikrát díky společnému projektu Roadtrip, který natočil s Calinem, a dvakrát za sólovku Planeta opic.

Police Symphony Orchestra naplnili hokejovou halu

Police Symphony Orchestra naplnili hokejovou halu

1. února 2024 - Pardubice - 23 skladeb, 91 členů orchestru a sboru, včetně dirigentů a sbormistra, 3 sólisté, 3500 diváků a fanoušků a největší koncert v dosavadní historii Police Symphony Orchestra. To je jen v kostce to, co bylo k vidu i slechu v enteria areně v Pardubicích.

Sudetská Němka shromažďovala vzpomínky na domov. Nyní míří sbírka do českolipského muzea

Sudetská Němka shromažďovala vzpomínky na domov. Nyní míří sbírka do českolipského muzea

1. února 2024 - Česká Lípa - Darování rozsáhlého souboru archivních materiálů Vlastivědnému muzeu a galerii v České Lípě schválila rada města Waldkraiburg, které leží v německém Bavorsku. Právě tam po válce zamířila řada německých vysídlenců z Českolipska a okolí. Dar představuje rozsáhlou kolekci materiálů, týkajících se historie regionů České Lípy, Dubé a Nového Boru.

Strana výpisu

10 ...