Kultura - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Kultura

Ewa Farna nazpívala titulní píseň k filmu Vlny

Ewa Farna nazpívala titulní píseň k filmu Vlny

14. června 2024 - Praha - Napjatě očekávaný film Vlny režiséra Jiřího Mádla svedl dohromady oceňované tvůrce nejen na place, ale i v nahrávacím studiu. Stejnojmennou titulní píseň nazpívala Ewa Farna. Úřadující Absolutní slavice je se svým dvorním spolupracovníkem Janem Vávrou zároveň autorkou textu ústřední skladby a spolu s Lukášem Chromkem a Matějem Turcerem složila také hudbu. Producentem písně je Ewolution Records.

Pozvánka na cyklojízdu Dubským Švýcarskem

Pozvánka na cyklojízdu Dubským Švýcarskem

14. června 2024 - Dubské Švýcarsko - Tak se říká malebné krajině v okolí města Dubá, které leží nedaleko hranice Libereckého kraje s krajem Středočeským, v srdci Máchova kraje a chráněné krajinné oblasti Kokořínsko. Vládne tu pohodová atmosféra, která láká k cyklistickým výletům daleko od hlučícího davu.

Kraj ocenil žáky za mimořádné úspěchy i záchranu života

Kraj ocenil žáky za mimořádné úspěchy i záchranu života

13. června 2024 - Zlínský kraj – Celkem dvanácti žákům a žačkám základních a středních škol letos udělil Zlínský kraj ocenění za jejich mimořádné úspěchy v mimoškolní činnosti. Mezi oceněnými jsou talentovaní hudebníci, sportovci, přírodovědci či dobrovolníci. Jeden z žáků si vysloužil ocenění za svou pomoc při záchraně života. Pogratulovat oceněným přišli do zlínské Baťovy vily hejtman Radim Holiš a krajská radní pro školství Zuzana Fišerová.

Vesnicí roku Libereckého kraje je obec Všelibice

Vesnicí roku Libereckého kraje je obec Všelibice

13. června 2024 - Všelibice - Vítězem krajského kola soutěže Vesnice roku 2024 v Libereckém kraji se stala obec Všelibice. Zvítězila v konkurenci třinácti dalších přihlášených obcí napříč regionem.

Pardubice ocenily významné občany

Pardubice ocenily významné občany

13. června 2024 - V pondělí 10. června se na pardubické radnici udělovaly medaile města, které v uplynulém roce získalo devět významných Pardubáků a to ze všech různých odvětví. Mezi oceněnými tak byl například vědec, pedagožka volného času nebo sportovci.

Sedmihorské léto odstartuje letní prázdniny

Sedmihorské léto odstartuje letní prázdniny

13. června 2024 - Liberecký kraj - Hudební a divadelní Sedmihorské léto vzniklo v roce 2010 jako původně folk-rockový jednodenní festival. Postupem času se z něho stal jeden z nejznámějších a nejoblíbenějších letních festivalů. Jeho devizou je, že se neodehrává v jednom dni, ale kulturní vyžití přináší svým příznivcům po celé léto. Ani letos tomu nebude jinak. Vystoupí mnoho hvězd hudebního i hereckého nebe. Pásmo kultury startuje letos 1. července a brány zavře 22. srpna.

Ústecký kraj se mění na filmařský region

Ústecký kraj se mění na filmařský region

12. června 2024 - Ústecký kraj nabízí filmařům možnost získat prostředky k tvorbě z nového dotačního programu s názvem Filmové vouchery v Ústeckém kraji z Operačního programu Spravedlivá transformace. Alokace programu je obrovská! Do filmového průmyslu míří v regionu skoro 50 milionů korun.

Archeologové nalezli pravěká sídliště

Archeologové nalezli pravěká sídliště

12. června 2024 - Hořovice – Stavba obchvatu Hořovic na Berounsku se opět o něco přiblížila. Oblast v budoucí stopě silnice v současnosti v rámci archeologického průzkumu, který předchází zahájení stavby, zkoumají odborníci. Ti zde při průzkumných činnostech objevili řadu archeologických nálezů, které svědčí o činnosti prvních zemědělců a osídlení lokality v mladší době kamenné.

Slet v Plzni přivítá 1 200 sokolů

Slet v Plzni přivítá 1 200 sokolů

12. června 2024 - Plzeň - Mimořádnou událost hostí o víkendu Plzeň. Krajský slet Plzeňského kraje přivítá 1 200 cvičenců a vystoupení na stadionu Sokol Plzeň Letná v sobotu 15. června bude secvičnou před celostátním sletem, který bude začátkem prázdnin v Praze. Letošní XVII. všesokolský slet spojuje republiku a regionální slety jsou důkazem, že Česká obec sokolská rozhýbává celou společnost.

Klatovské muzeum otevřelo novou expozici

Klatovské muzeum otevřelo novou expozici

11. června 2024 - Klatovy - Zcela novou, atraktivní expozici dostalo Vlastivědné muzeum Dr. Hostaše v Klatovech, které je příspěvkovou organizací Plzeňského kraje. Po tříletém úsilí odborných pracovníků byly moderní prostory minulý týden slavnostně představeny a přináší zcela jiný zážitek, než na který byly návštěvníci dosud zvyklí.

Bonjour Budějovice

Bonjour Budějovice

11. června 2024 - České Budějovice - Ochutnávka francouzských vín, výstava, koncerty, filmy, trh, kosmetický workshop a další nabídne letošní multižánrový festival Bonjour Budějovice. V pořadí už jeho osmadvacátý ročník začíná 12. června v 16.30 hodin ve výstavní síni radnice a končí 27. června.

Strana výpisu

10 ...