Kultura - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Kultura

Pohádky z Kačenčiny říše znovu potěší všechny generace čtenářů

Pohádky z Kačenčiny říše znovu potěší všechny generace čtenářů

21. září 2024 - Jaroměř - Čtyři díly knih „Pohádky z Orlických hor“ se po několika letech opět objevily na pultech knihkupectví a informačních center v regionu Rychnovska a Královéhradecka. Všechny generace čtenářů se tak mohou znovu ocitnout v Kačenčině pohádkové říši.

Čtyři krajští hrdinové převzali medaili za zásluhy o bezpečnost

Čtyři krajští hrdinové převzali medaili za zásluhy o bezpečnost

21. září 2024 - Karlovy Vary - V Becherově vile v Karlových Varech se uskutečnil slavnostní ceremoniál předání Vyznamenání za zásluhy o bezpečnost. Medaile z rukou hejtmana Karlovarského kraje Petra Kulhánka, radního Víta Hromádko a uvolněné členky Zastupitelstva Karlovarského kraje Markéty Monsportové převzali hrdinové, kteří zasáhli při mimořádné události, čímž pomohli zachránit zdraví či život druhých, a úspěšně reprezentovali složky Integrovaného záchranného systému.

Primátorka předala Cenu města fotoreportérovi

Primátorka předala Cenu města fotoreportérovi

21. září 2024 - České Budějovice - Slavnostní událost se uskutečnila v pondělí 16. září v obřadní síni českobudějovické radnice.

Litoměřické vinobraní se v sobotu uskuteční

19. září 2024 - Litoměřice - Limnigraf na mostě Generála Chábery ukazoval ve středu před šestou hodinou ranní výši hladiny řeky Labe 435 centimetrů a tento stav zůstal neměnný. Vedení města rozhodlo, že litoměřické vinobraní se v sobotu uskuteční, a to s charitativním podtextem.

Naivní divadlo zve na podvečer plný komárů

19. září 2024 - Liberec - V úterý 24. září by si diváci měli do Naivního divadla přinést repelent, tento den bude totiž patřit komárům… těm pohádkovým.

Polárkový dort přiveze do Brna divadlo z celé republiky a Slovenska

19. září 2024 - Brno - Poslední víkend v září se v Brně již devátý ročník festivalu pro rodiny s dětmi Polárkový dort. Divadlo Polárka na něm představí všechny premiéry své loňské sezóny, řadu inscenací hostujících souborů, koncertů, workshopů a doprovodných aktivit. Festival letos začne už ve čtvrtek a kromě samotného Divadla Polárka naplní svým programem Björnsonův sad a zahradu za Polárkou.

Příklad hodný následování

19. září 2024 - České Budějovice - S ohledem na aktuální povodňovou situaci na celém území ČR se město rozhodlo českobudějovickou zastávku ČEZ FEST přeměnit na Koncert Solidarity.

Kraje podpořily kulturní dědictví českých hudebních skladatelů

19. září 2024 - Česká republika - Středočeský kraj spolu s Hlavním městem Prahou, Plzeňským krajem a zámkem Loučeň podepsal Memorandum o spolupráci v oblasti uchování a podpory kulturního dědictví českých hudebních skladatelů. Memorandum bylo podepsáno u příležitosti 200. výročí narození Bedřicha Smetany, jednoho z nejvýznamnějších českých skladatelů, který měl silný vliv na formování české hudební tradice.

Královéhradečtí filharmonici zahajují sezónu

18. září 2024 - Hradec Králové - Ve čtvrtek 19. září otevře Filharmonie Hradec Králové slavnostním koncertem svou 47. sezónu. Jako každoročně tomu tak bude při příležitosti prvního koncertu hlavní symfonické, tedy Bílé řady. Program koncertu je letos sestaven v duchu hudebních tradic Švýcarska, odkud pochází současný šéfdirigent orchestru Kaspar Zehnder. Nad koncertem převzalo záštitu Švýcarské velvyslanectví v České republice a svou osobní účast přislíbil nedávno jmenovaný velvyslanec Švýcarska v České republice, Urs Bucher.

Zabrejli s námi z Rabenštejnské věže

Zabrejli s námi z Rabenštejnské věže

17. září 2024 - České Budějovice - Tak se jmenuje akce, která se uskuteční 5. října v Panské ulici v Českých Budějovicích. Jejím cílem akce je nejenom informovat veřejnost o rozsáhlém spektru nabídky aktivit, které Společnost pro ranou péči poskytuje, ale také získat potřebné prostředky na dofinancování služeb.

Tajemná síla kamenů

Tajemná síla kamenů

16. září 2024 - Praha – Dnes se za přísných bezpečnostních opatření přestěhují korunovační klenoty z Korunní komory v katedrále sv. Víta do Vladislavského sálu Pražského hradu. Veřejnost je opět může spatřit od 17. do 30. září u příležitosti státního svátku sv. Václava. Rozhodl o tom prezident republiky Petr Pavel.

Strana výpisu

... 14 ...