Kultura - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Kultura

Cestu na zámek bude nově zdobit socha koně

Cestu na zámek bude nově zdobit socha koně

19. dubna 2024 - Pardubice - Od konce dubna budou Pardubáci a návštěvníci města na louce mezi Příhrádkem a zámeckými valy potkávat sochu téměř třímetrového ocelového koně od renomovaného umělce Michala Gabriela. Socha zde zůstane minimálně rok.

Krajští radní vyznamenali dvanáct osobností regionu

Krajští radní  vyznamenali dvanáct osobností regionu

18. dubna 2024 - Zlínský kraj– Za dlouholetou kvalitní činnost ocenili v pátek 12. dubna ve zlínském Kongresovém centru krajští radní v čele s hejtmanem Radimem Holišem dvanáct významných osobností z regionu působících v medicíně, školství, kultuře, sportu, krizovém řízení, neziskovém sektoru i v dalších oblastech. Na slavnostním galavečeru jim předali Záslužná vyznamenání II. stupně Zlínského kraje.

To za nás nebylo? Je to kampaň!

To za nás nebylo? Je to kampaň!

17. dubna 2024 - Praha - Filmový trailer na novou nekorektní komedii, která si utahuje z chování puberťáků, získal přes půl milionu zhlédnutí během necelých dvou týdnů. Oblíbili si ho zejména rodiče. Všechno je ale jinak. Nejde o film. Je to kampaň cílící na rodiče, kteří bagatelizují duševní zdraví svých dětí.

Z festivalových pódií přes červený koberec až do Rudolfina

Z festivalových pódií přes červený koberec až do Rudolfina

17. dubna 2024 - Česká republika - Mladý a dynamický symfonický orchestr Police Symphony Orchestra ve svém čtrnáctém roce existence sestoupí na okamžik z hudebních pódií na filmová plátna. Dokumentární film s názvem Velký finále mapuje tři roky života mladých lidí amatérského orchestru, jejich radosti i strasti, úspěchy i vyčerpání, ale hlavně odhodlání jít si za svými sny.

Česká televize představila první soutěžící

Česká televize představila první soutěžící

16. dubna 2024 - Praha - O přízeň diváků v soutěži StarDance se bude ucházet například hvězda seriálu Kukačky Marta Dancingerová, divadelní a filmová herečka Jana Paulová, osminásobná mistryně světa v bojových sportech Martina Ptáčková, kuchařka a výrazná osobnost sociálních sítí Chili Ta i herečka a zpěvačka Lucie Vondráčková. Loňská, dvanáctá řada StarDance oslovila téměř 4,5 milionu diváků.

„Brněnské moře“ už funguje

„Brněnské moře“  už funguje

16. dubna 2024 - Brno - Po několikaměsíční přestávce je opět v provozu fontána na Moravském náměstí. K napuštění takzvaného brněnského moře došlo letos o téměř měsíc dříve než obvykle.

Brownfieldy se představí na putovní výstavě

Brownfieldy se představí na putovní výstavě

15. dubna 2024 - Liberecký kraj - Putovní výstavu s názvem Revitalizované brownfieldy Libereckého kraje budou hostit prostory v jabloneckém obchodním domě CENTRAL. Expozici pořádá Liberecký kraj ve spolupráci s Agenturou regionálního rozvoje. Přístupná bude zdarma od 15. do 30. dubna.

Jan Žižka dostane k výročí návštěvnické centrum za 115 milionů

Jan Žižka dostane k výročí návštěvnické centrum za 115 milionů

15. dubna 2024 - Trocnov - Slavnostním poklepáním na základní kámen zahájilo Jihočeské muzeum stavbu návštěvnického a vzdělávacího centra. Stalo se tak v areálu Archeoskanzenu Trocnov.

Lounskou galerii navštívil velvyslanec Argentiny

Lounskou galerii navštívil velvyslanec Argentiny

14. dubna 2024 - Louny - Lounská galerie Benedikta Rejta pokřtila svou první cizojazyčnou publikaci – katalog ke stejnojmenné výstavě Konstruktivní tendence - Mezi napětím a křehkou stabilitou, která proběhla v galerii v minulém roce. Galerie se současně přidala k oslavě 100. výročí česko-argentinských diplomatických vztahů a na křtu přivítala velvyslance Argentinské republiky J. E. p. Claudia Javiera Rozenzwaiga, hejtmana Jana Schillera, starostu města Louny Milana Rychtaříka a předsedu krajského výboru pro kulturu a památkovou péči Vlastimila Skálu.

Kraj podpoří Rok české hudby

Kraj podpoří Rok české hudby

14. dubna 2024 - Liberecký kraj - Téměř osm set tisíc korun věnuje Liberecký kraj na podporu české hudby: Děje se tak prostřednictvím speciálně zaměřeného dotačního programu 7.11 Rok české hudby. Celkem si pořadatelé kulturních akcí z oblasti klasické hudby rozdělí 769.015 korun.

Letní Letná vstupuje do své třetí dekády

Letní Letná vstupuje do své třetí dekády

14. dubna 2024 - Praha - Závěrečné týdny letních prázdnin si už po jednadvacáté podmaní novocirkusové umění na pražské Letné. Největší český festival nového cirkusu a divadla, Letní Letná, otevře 15. srpna svá šapitó návštěvníkům všech generací i rozličných zájmů.

Strana výpisu

1 ...