Politika - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Politika

Novým předsedou strany Věci veřejné se stal Radek John

Ikona

27. června 2009 - PRAHA | Novým předsedou strany Věci veřejné (VV) se stal podle očekávání publicista Radek John. Bude kandidovat do Poslanecké sněmovny, řekl John v sobotu. Johna zvolilo do čela strany 69 procent členů a registrovaných příznivců. Ve funkci nahradil Jaroslava Škárku, který byl zvolen výkonným místopředsedou strany.

Lidé byli znechuceni z politiky, proto nepřišli k eurovolbám

Ikona

25. června 2009 - PRAHA | Průzkum agentury STEM ve čtvrtek ukázal, že motivem neúčasti většiny lidí, kteří nešli k eurovolbám, bylo znechucení z politiky. Bezmála polovina (42 procent) lidí se přitom rozhodla nevolit až během posledního týdne. "Zatímco pro svou účast u evropských voleb se většina voličů rozhodla už alespoň měsíc před volbami a jen necelá třetina v posledním týdnu, nevoliči se častěji rozhodovali až v posledních dnech před volbami," uvedla agentura STEM.

VOLBY 2009 - Liberálové.cz vyzývají stranu Věci veřejné, aby zveřejnila mecenáše kampaně

Ikona

22. června 2009 - PRAHA | Předvolební kampaň strany Věci veřejné je pětkrát dražší než uvádějí zástupci strany, tvrdí Milan Hamerský, předseda strany Liberálové.cz. V pondělí proto vyzval stranu Věci veřejné, aby zveřejnila jména těch, kteří jim platí předvolební kampaň.

STEM: Nejvíce klesla popularita Paroubkovi, vede stále Sobotka

Ikona

22. června 2009 - PRAHA | Od posledního výzkumu popularity českých politiků klesla nejvíce oblíbenost lídra ČSSD Jiřího Paroubka, v první pětici oblíbených je nově i lídr nově vzniklé TOP 09 Miroslav Kalousek. V pondělí o tom informovala Monika Zacharová ze společnosti STEM. Popularita Jiřího Paroubka klesla od března 2009 o celých deset procent, nyní se těší důvěře 37 procent dotázaných.

Senátoři schválili šrotovné

Ikona

17. června 2009 - PRAHA | Senát ve středu večer schválil balíček ekonomických opatření, včetně šrotovného, které navrhla ČSSD. Lidé, kteří dají svůj starý vůz sešrotovat, získají od státu příspěvek 30 tisíc korun na nákup nového auta. Jeho cena nesmí přesáhnout půl milionu korun. Podle dřívějších informací by šrotovné mělo být zavedeno na přelomu roku.

České předsednictví unii - na to se nedá zapomenout, píší Financial Times

Ikona

17. června 2009 - LONDÝN | Na některá předsednictví Evropské unie se rychle zapomene. České předsednictví, které končí 30. června však mezi ně však nepatří, píše ve středu deník Financial Times. Každému se hned vybaví umělecké dílo v sídle unijní rady, na kterém je Bulharsko zobrazené jako turecký záchod.

Předčasné volby se uskuteční do poloviny října, zákon podepsal Klaus

Ikona

15. června 2009 - PRAHA | Předčasné volby do sněmovny se uskuteční do poloviny října. Předpokládá to zákon o zkrácení nynějšího funkčního období dolní parlamentní komory, který podepsal v pondělí prezident Václav Klaus, sdělil jeho mluvčí Radim Ochvat.

Kateřina Brožová vzdala kandidaturu za ČSSD do Poslanecké sněmovny

Ikona

12. června 2009 - TEPLICE | Herečka Kateřina Brožová vzdala svou kandidaturu za ČSSD do Poslanecké sněmovny v podzimních předčasných volbách, informoval v pátek server Novinky.cz. Předseda teplické ČSSD a nynější poslanec Vlastimil Aubrecht, kterého Brožová z vedení kandidátky vyšachovala, označil tento krok za velmi podivný.

Předsedou nové strany TOP 09 má být Schwarzenberg

Ikona

11. června 2009 - PRAHA | Předsedou nové strany TOP 09 má být bývalý ministr zahraničí Karel Schwarzenberg. Schwarzenberg je i šéfem jejího přípravného výboru, řekl ve čtvrtek novinářům poslanec Miroslav Kalousek. "Klesající účast u voleb dokládá, že voliči očividně očekávají něco nového, co by se vymanilo z politiky provozované v posledních letech.

Dohled nad exekutory se zvýší, zákon podepsal Klaus

Ikona

11. června 2009 - PRAHA | Dohled nad exekutory se zvýší, stát bude mít větší pravomoci ve vetování exekutorských rozhodnutí. Uvádí to novela exekučního řádu, kterou ve čtvrtek podepsal prezident Václav Klaus, sdělil Mediafaxu jeho mluvčí Radim Ochvat.

Herečka Brožová je jedničkou na kandidátce ČSSD za Teplice, hokejista Šlégr dvojkou

Ikona

9. června 2009 - TEPLICE | Teplická okresní ČSSD zvolila v úterý večer herečku Kateřinu Brožovou jedničkou na kandidátce do poslanecké sněmovny, hokejista Jiří Šlégr je dvojkou. Informoval o tom Petr Benda, šéf krajské ústecké ČSSD. Kandidatura Brožové vyvolala na Ústecku v ČSSD velké pnutí.

Strana výpisu

... 789