Politika - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Politika

Soud začal projednávat žalobu Ratha na časopis Reflex za koláž s podobou Hitlera

Ikona

13. srpna 2009 - PRAHA | Městský soud v Praze začal ve čtvrtek projednávat žalobu hejtmana Středočeského kraje Davida Ratha (ČSSD) na vydavatelství Ringier. Rath se domáhá omluvy za koláž na titulní straně časopisu Reflex, kde byl letos v únoru zobrazen jako Adolf Hitler uprostřed poštovní známky.

Politici by se neměli kamarádit s podnikatelským světem, soudí Pithart

Ikona

13. srpna 2009 - PRAHA | Vrcholní politici by se neměli kamarádit s podnikatelským světem, zadávají tak příčinu spekulacím, a dávají najevo, že jsou přístupní různým lobbistickým tlakům, toto chování by ale omezila ztráta imunity. Myslí si místopředseda Senátu Petr Pithart (KDU-ČSL). "Politici by se vůbec neměli kamarádit s podnikatelským světem, musí si uložit určité rezervy.

VOLBY 2009 - Z předvolebních kampaní se vytratilo sdělení, tvrdí Benda

Ikona

12. srpna 2009 - PRAHA | Z předvolebních kampaní se kvůli zrychlujícímu se tempu světa a života vytratil prostor na sdělení, v současnosti fungují spíše krátká hesla a negativní přístup, uvedl poslanec a knadidát do voleb za Prahu Marek Benda (ODS). "V celém světě, ve všech médiích se vše zrychluje a tím pádem i vulgarizuje a zkracuje.

VOLBY 2009: Lidovcům na volby půjčí Česká spořitelna, nechtějí být zavázáni lobbistům

Ikona

10. srpna 2009 - PRAHA | Česká spořitelna půjčí lidovcům 25 milionů korun, což by mělo pokrýt většinu nákladů na volební kampaň do Poslanecké sněmovny, lidovci nechtějí být totiž zavázáni lobbistickým skupinám. V pondělí to potvrdil předseda KDU-ČSL Cyril Svoboda. "Úvěr podepíšeme v nejbližších dnech," řekl Svoboda s tím, že peníze by si měla strana půjčit od České spořitelny.

Gross investoval. A opět vydělal

Ikona

10. srpna 2009 - PRAHA | Na počátku roku, v době vrcholící krize, investoval expremiér Stanislav Gross do akcií na burze. A teď si pochvaluje, že vydělal velké peníze, píše v pondělním vydání deník MF DNES, kterému Gross poskytl exkluzívní rozhovor. "Takové investice už opakovat nebudu, přestože to tenkrát dopadlo dobře. Jsou hodně rizikové," tvrdí Gross o svých dolarových investicích v loňském roce.

Nejvíc lidí chce, aby po volbách vládl opět šéf ODS

Ikona

10. srpna 2009 - PRAHA | Nejvíce lidí by chtělo za premiéra šéfa ODS Mirka Topolánka, předseda ČSSD Jiří Paroubek je na druhém místě, lídr TOP 09 Karel Schwarzenberg, podle průzkumu z minulého týdne nejdůvěryhodnější politik, je až čtvrtý. Ukázal to průzkum agentury Median pro MF Dnes zveřejněný v pondělí.

VOLBY 2009: Jakl: ČSSD a ODS jsou domluvené na společné vládě

Ikona

8. srpna 2009 - PRAHA | Prezidentův tajemník Ladislav Jakl tvrdí, že dvě nejsilnější strany v zemi ODS a ČSSD budou vládnout po volbách spolu. Vzájemná rivalita předsedů obou největších stran je jen trikem na voliče, důkazem je hladké sestavení přechodné vlády a schválení řady zákonů, uvedl Ladislav Jakl.

Ředitel Fejk chce odejít z pražské zoo, aby zkusil štěstí v diplomacii

Ikona

7. srpna 2009 - PRAHA | Petr Fejk chce opustit post ředitele pražské zoo a uchází se o práci v diplomacii, píše v pátek zpravodajský server idnes.cz. Tomu informaci potvrdilo i ministerstvo zahraničních věcí. "Mohu potvrdit, že ministerstvo zahraničí s panem Fejkem jedná o možnosti vzájemné spolupráce, ale nikoli o postu velvyslance," uvedl mluvčí úřadu Milan Řepka.

VOLBY 2009 – Factum Invenio: Voliči nejvíce věří Schwarzenbergovi a Paroubkovi

Ikona

7. srpna 2009 - PRAHA | Předsedovi TOP 09 Karlu Schwarzenbergovi a předsedovi ČSSD Jiřímu Paroubkovi patří největší důvěra voličů. Ukázal to průzkum agentury Factum Invenio provedený na konci července, jehož výsledky v pátek zveřejnila. Šéf TOP 09 se těší důvěře 30 procent občanů, šéf sociálních demokratů důvěře 29 procent voličů.

Ruský soud odmítl nařídit nové vyšetřování vraždy novinářky Politkovské

Ikona

7. srpna 2009 - MOSKVA | Moskevský vojenský soud v pátek odmítl nařídit nové vyšetřování případu vraždy ruské novinářky Anny Politkovské. Informuje o tom ruský portál Lenta. Nové vyšetřování požadovala rodina a blízcí žurnalistky. Karina Moskalenková, právní zástupkyně dětí Politkovské prohlásila, že se hodlá proti pátečnímu rozhodnutí soudu odvolat.

Rasmussen se ujal funkce šéfa NATO, jeho prioritami budou Afghánistán a Rusko

Ikona

3. srpna 2009 - BRUSEL | Bývalý dánský premiér Anders Fogh Rasmussen se v pondělí ujal funkce generálního tajemníka NATO a představil své hlavní priority. Mezi ně patří zlepšení situace v Afghánistánu, rozvíjení vztahů s Ruskem a spolupráce se zeměmi východního Balkánu a Středozemí, informuje agentura Reuters a britská televizní stanice BBC

Strana výpisu

... 785 ...