Politika - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Politika

V Ústeckém kraji bude vládnout ANO, ODS a Lepší Sever

V Ústeckém kraji bude vládnout ANO, ODS a Lepší Sever

18. října 2024 - Ústí nad Labem - Zástupci hnutí ANO, ODS a uskupení Lepší Sever včera podepsali na krajském úřadě Ústeckého kraje koaliční smlouvu. Kandidátem na hejtmana je lídr vítězného hnutí ANO Richard Brabec. V zastupitelstvu, které má 55 členů, bude mít koalice pohodlných 37 hlasů.

Zástupci dvou subjektů včera podepsali koaliční smlouvu

Zástupci dvou subjektů včera podepsali koaliční smlouvu

17. října 2024 - Liberecký kraj - LK má novou koalici na další čtyři roky. Z krajských voleb, které se uskutečnily 20. a 21. září po vyjednáváních, vzešla koalice Starostů pro Liberecký kraj a SPOLU pro Liberecký kraj ( ODS, TOP 09, KDU-ČSL). Včera zástupci těchto politických stran a hnutí podepsali Koaliční smlouvu pro další volební období 2024-2028.

Senát zasedal naposledy v tomto funkčním období

Senát zasedal naposledy v tomto funkčním období

13. října 2024 - Praha - Plénum Senátu se sešlo na své poslední schůzi ve 14. funkčním období. Součástí programu byla i tradiční Zpráva předsedy horní parlamentní komory o činnosti Senátu v tomto období. Předseda Miloš Vystrčil zhodnotil uplynulé dvouleté funkční období a zdůraznil, jaké důležité role Senát zastává. Podle něj horní komora plní svou roli dobře a slušně.

Senátoři navštívili Slovensko

Senátoři navštívili Slovensko

7. října 2024 - Bratislava - Předseda Senátu Miloš Vystrčil absolvoval pracovní cestu na Slovensko. V Bratislavě jednal se zastupujícím předsedou slovenské Národní rady Peterem Žigou, setkal se také se zástupci opozice a občanské společnosti. O víkendu se předseda Senátu zúčastní Mezinárodního maratonu míru v Košicích, na cestě ho doprovázejí místopředseda Mandátového a imunitního výboru Ondřej Šimetka a člen zdravotnického výboru Jan Pirk.

Glosa: Volební ohlédnutí

29. září 2024 - Pro letošní rok jsme volební klání vyčerpali. Za sebou máme kromě evropských a krajských i volby do třetiny Senátu Parlamentu ČR. Průměrná účast bylo 17, 5 %, což se sice dalo očekávat, ale přesto. K volebním urnám nepřišla ani pětina oprávněných voličů, což znamená, že většině z nás je správa věcí veřejných úplně fuk. Tak nač si potom chceme stěžovat?

Hejtman ocenil malé výtvarníky

20. září 2024 - Karlovarský kraj - Před prázdninami vyhlásil hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek výtvarnou soutěž pro děti na téma „Karlovarsky kraj – můj domov“. Úkolem výtvarníků bylo zamyslet se nad tím, odkud pocházejí, co je pro jejich okolí specifické a na co jsou případně hrdí nebo naopak. Soutěž slavila u dětí úspěch, přihlášeno bylo přes 250 prací, což je nejvíce za celou desetiletou historii soutěže. Autoři těch nejlepších si včera z rukou hejtmana a ředitele Galerie umění Karlovy Vary Jana Samce převzali hodnotné dary v podobě mobilních telefonů, tabletů, bezdrátových sluchátek a poukazů na výtvarný workshop. Udělena byla i čestná ocenění.

Ministr financí představil harmonogram řešení povodňových škod

20. září 2024 - Česká republika - Na Ministerstvu financí včera proběhlo první jednání pracovní skupiny pro financování obnovy oblastí postižených povodněmi, které předsedá ministr financí Zbyněk Stanjura. Kromě ministrů klíčových resortů se jej zúčastnili také představitelé Asociace krajů ČR anebo Národní sportovní agentury.

Volby do krajů a Senátu tento týden budou!

18. září 2024 - Ústecký kraj – Vláda České republiky rozhodla na svém pondělním večerním zasedání, že volby do krajských zastupitelstev se budou konat v původním termínu, tedy v pátek 20. a v sobotu 21. září. Pozici senátora za volební obvod Teplicko bude obhajovat Hynek Hanza, velký patriot a 1. náměstek primátora lázeňského města.

Další posun ke vzniku vysoké školy v kraji

18. září 2024 - Karlovarský kraj - Dlouhodobá intenzivní snaha vedení Karlovarského kraje o zřízení vysoké školy v kraji začíná přinášet výsledky. Krajští zastupitelé na svém posledním zasedání schválili stěžejní dokument, kterým je Koncept postupu vzniku vysoké školy v Karlovarském kraji. Záměr mimo jiné podpořil i prezident Petr Pavel při své červnové návštěvě kraje a projednal ho také vládní Výbor pro regionální politiku.

Změny na radnici v Chomutově

18. září 2024 - Chomutov - Exprimátora Chomutova Marka Hrabáče (zvolen za ANO) obviněného v kauze machinací s veřejnými zakázkami nahradí primátorův náměstek Milan Petrilák (ANO). Na pondělním jednání ho zvolili zastupitelé, hlasovalo pro něj 26 zastupitelů ze 33 přítomných. Náměstkem zůstává Milan Märc (Nový Sever), dalším náměstkem byl zvolen Pavel Tůma (ANO). Hrabáčovi hrozí až dvanáct let vězení, je ve vazbě, zastupitelem však zůstává.

Kandidáti do voleb za koalici ČSSD – ČISTÝ KRAJ se představili

Kandidáti do voleb za koalici ČSSD – ČISTÝ KRAJ se představili

14. září 2024 - Ústí nad Labem – V pátek 13. září se na tiskové konferenci v Ústí nad Labem představili kandidáti do krajského zastupitelstva ÚK a do Senátu PĆR za Chomutovsko, Teplicko a Litoměřicko. Setkání se osobně zúčastnil také předseda ČSSD Jiří Paroubek.

Strana výpisu

1 ...