Politika - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Politika

Kanada nezřídí v Praze vízové oddělení

Ikona

16. července 2009 - PRAHA | Kanada oficiálně sdělila, že nezřídí v Praze vízové oddělení, uvedla to Asociaci českých cestovních kanceláří a agentur (AČCKA) ve čtvrtek. Jedním z důvodů je nízký rozpočet kanadské vlády. Dalším důvodem je, že kanadská vláda tvoří tzv. regionální vízová centra, která vyřizují víza občanům několika sousedních států. Čeští turisté tak budou muset nadále žádat o kanadské vízum přes vízové oddělení ve Vídni.

Praha zatrhla protest proti Rathovi, přesto ho aktivisté navštívili v úřadu

Ikona

14. července 2009 - PRAHA | Záměr iniciativy BED-IN, uspořádat v úterý u budovy Středočeského kraje happening proti hejtmanovi Davidu Rathovi (ČSSD), nevyšel. Přestože se skupinka aktivistů krátce před začátkem protestu dozvěděla, že pražský magistrát akci zakázal, zamířila do Rathova úřadu, aby mu předala otevřený dopis

Velká vládní čistka

Ikona

14. července 2009 - PRAHA | Sedm ministerských náměstků Fischerovy vlády skončilo, budou odcházet další. V titulním článku to uvádějí úterní Lidové noviny. V posledních dnech opustilo své posty sedm náměstků na ministerstvech. Změny se týkají zatím ministerstev obrany, vnitra, zemědělství, zahraničí, spravedlnosti a pro místní rozvoj.

Kanada obnovuje víza pro Čechy, česká vláda hrozí odvetou

Ikona

14. července 2009 - OTTAWA | Kanada obnovuje víza pro Čechy přijíždějící do země javorového listu. Oznámilo to v pondělí kanadské ministerstvo pro přistěhovalectví. Češi tak vypadávají z kategorie turistů, kteří mohou bez víz cestovat do všech západních států

Vláda Jana Fischera souhlasí s omezením poslanecké imunity

Ikona

13. července 2009 - PRAHA | Kabinet Jana Fischera souhlasí s poslaneckým návrhem Strany zelených na omezení poslanecké imunity. Po pondělním jednání kabinetu to oznámila ministryně spravedlnosti Daniela Kovářová. "Kromě omezení imunity poslanců a senátorů vláda navrhla, aby imunita byla omezena i soudcům Ústavního soudu, na které se novela nevztahovala," řekla Kovářová.

Ministerstvo pro místní rozvoj připravuje databázi nájemného

Ikona

8. července 2009 - PRAHA | Ministerstvo pro místní rozvoj připravuje speciální databázi plateb obvyklého nájemného. Ta by se měla stát pomůckou pro soudy a soudní znalce v případě, že se nájemce s majitelem nedohodnou na výši nájemného.

Bývalý hejtman Libereckého kraje Skokan opustil ODS a zvažuje Věci veřejné

Ikona

7. července 2009 - ČESKÁ LÍPA | O novou politickou stranu Věci veřejné se začal zajímat bývalý hejtman Libereckého kraje Petr Skokan. Uvedl, že v ODS pracoval 17 let, ale kvůli odlišným názorům, neúspěchu v podzimních senátních volbách a kvůli dalším problémům v ODS z této strany v úterý vystoupil.

Kohout se stále snaží rozmluvit Kanaďanům zavedení víz

Ikona

7. července 2009 - PRAHA | Ministr zahraničních věcí Jan Kohout i nadále komunikuje s představiteli Kanady a snaží se zvrátit zavedení víz pro české občany. Avizované rozhodnutí Kanady totiž zatím není definitivní, sdělil tiskový mluvčí ministerstva Milan Řepka.

VOLBY 2009 - Vondra: Zelení jsou mrtví, lidovci umírají a TOP 09 se dospělosti zřejmě nedožije

Ikona

30. června 2009 - PRAHA |Senátor a bývalý místopředseda vlády pro evropské záležitosti Alexandr Vondra v rozhovoru hodnotil situaci malých politických stran na české domácí scéně. Strana zelených podle něj zatím dohrála, KDU-ČSL se stejnému výsledku rychle blíží a TOP 09 bude mít ještě značné potíže.

Liga lidských práv: Stát málo informuje o možnosti odškodnění za průtahy u soudů

Ikona

30. června 2009 - PRAHA | Česká republika své občany dostatečně neinformuje o možnosti odškodnění za průtahy soudních jednání. Vyplývá to z analýzy, kterou vypracovala nezisková organizace Liga lidských práv a která byla zveřejněna v úterý.

První náměstek ministra zemědělství Ivo Hlaváč rezignoval

Ikona

29. června 2009 - PRAHA | Především proto, že se nadále nehodlá podílet na politice současného vedení ministerstva zemědělství pod Jakubem Šebestou, podal v pondělí první náměstek bývalého i současného ministra Ivo Hlaváč rezignaci na svou funkci. Hlaváč to uvedl v rozhovoru pro Mediafax.

Strana výpisu

... 788