Politika - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Politika

Sněmovna bude o důvěře vládě hlasovat 7. června

Ikona

26. května 2009 - PRAHA | Poslanci budou hlasovat o důvěře překlenovací vládě vedené Janem Fischerem v neděli 7. června ve 14.00. Na termínu se premiér v úterý dohodl se šéfem sněmovny Miloslavem Vlčkem (ČSSD). "Požádal jsem o svolání schůze sněmovny, na které chci prezentovat programové prohlášení vlády, na němž jsme se včera shodli, a požádat o důvěru," řekl po schůzce Fischer.

Sušický: Politická reklama zadarmo? A proč?

Ikona

26. května 2009 - V posledních týdnech jsme svědky naprosto nesmyslných situací, které už jsme zažili před mnoha lety. Jen málokdo dokázal zapomenout na extrémistickou stranu republikánů a jejich sebestředného předsedu Miroslava Sládka. Štafetu hulvátství a arogance po něm už dávno převzali jiní politici, ale co se týče extrémistických a rasistických postojů, vyrojilo se zde nyní hned několik uskupení, která nepokrytě kopírují právě republikány a půjdeme-li dál do historie, najdeme i mnoho paralel přímo s nacistickou ideologií.

Ministr financí očekává pokles ve výběru daní o 100 miliard

Ikona

24. května 2009 - PRAHA | Ministr financí Edvard Janota očekává pro příští rok propad ve výběru daní o 100 miliard korun. Řekl to v neděli v Otázkách Václava Moravce. Zhruba o 60 miliard korun budou nižší i příjmy z pojištění. „Pokud bychom s tím nic nedělali, schodek v příštím roce by byl 223 miliard korun,“ uvedl Janota.

Představenstvo Krajské zdravotní vybralo v Ústí ředitele pěti krajských nemocnic

Ikona

22. května 2009 - ÚSTÍ NAD LABEM | Představenstvo Krajské zdravotní, a. s. rozhodlo v pátek na svém mimořádném jednání v Ústí nad Labem o nových ředitelích nemocnic společnosti. Do funkcí nastoupí 1. června 2009, informoval v pátek mluvčí Krajské zdravotní, a. s. Jiří Vondra.

Litvínovská radnice spustí od začátku června exekuce

Ikona

22. května 2009 - LITVÍNOV | S jednoznačným stanoviskem předstoupil v pátek před novináře starosta města Litvínova Daniel Volák (ODS). Radnice od začátku června spustí exekuce na vymáhání pohledávek od dlužníků, protože vyhlášené amnestie, která v podstatě běžela měsíc a půl, využilo minimum lidí.

Zastánce dlužníků Kocáb sám dluží. Hrozí mu exekuce

Ikona

21. května 2009 - PRAHA | Ministr pro lidská práva Michael Kocáb (za SZ), který se bere za dlužníky, jimž chomutovská radnice prostřednictvím exekutora zabavovala sociální dávky, je sám neplatič. Majetek má v exekuci, napsal ve čtvrtek internetový server Týden.cz. Na nemovitostech, jež Kocáb vlastní, je exekuční plomba.

EUROVOLBY - ČSSD přitvrzuje v předvolebním boji

Ikona

20. května 2009 - PRAHA | Sociální demokracie ve středu představila svojí odpověď na negativní kampaň ODS, útočí v ní na lídra kandidátky ODS Jana Zahradila a předsedu ODS Mirka Topolánka. Novinářům kampaň představili volební manažeři ČSSD Jaroslav Tvrdík a Karel Březina.

Putinův poradce hrozí Washingtonu nesplacením ruských dluhů

zdroj: archiv Metropolu

- Kyjev | Pokud Spojené státy vyhlásí kvůli invazi na Krym vůči Rusku sankce, Moskva se možná vzdá dolaru jako rezervní měny a přestane splácet dluhy americkým bankám. V rozhovoru pro agenturu RIA...

Su Ťij zaregistrovala svou stranu

- NEIPYIJTO | Vůdkyně barmské opozice Aun Schan Su Ťij v pátek zaregistrovala svou stranu Narodní liga pro demokracii (NLD) do nadcházejících voleb. Informuje o tom server Times of India a agentura AFP. Registrace se odehrála v sídle Jednotné volební komise v hlavním městě Neipyijto.

Saúdové si kvůli Zemanovi předvolali českého velvyslance

zdroj: zemannahrad.cz

- Praha | Český velvyslanec v Rijádu Jiří Slavík musel v neděli na saúdskoarabském ministerstvu zahraničí vyslechnout stížnosti na protimuslimské výroky prezidenta Miloše Zemana. Podle ministra zahraničí...

Babiš: Českého eurokomisaře by si mohl vybrat šéf Evropské komise

zdroj: archiv Metropolu

- Praha | Svérázné řešení koaličních sporů o osobě příštího českého eurokomisaře dnes navrhl šéf hnutí ANO a ministr financí Andrej Babiš. Českého zástupce v komisi by si podle něj mohl vybrat sám nový šéf...

Strana výpisu

... 791