Politika - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Politika

V Kramářově vile se na státním rozpočtu nedohodli

Ikona

27. srpna 2009 - PRAHA | Bezvýsledně skončilo čtvrteční jednání v Kramářově vile, kde se sešli předseda vlády Jan Fischer, ministr financí Eduard Janota a předsedové nejsilnějších politických strana Mirek Topolánek (ODS) a Jiří Paroubek (ČSSD). Po setkání to uvedl ministr financí Janota.

Útočník na Topolánka dělal na pohřbu Kočky člena ochranky

Ikona

26. srpna 2009 - PRAHA | Jeden z útočníků, který v pátek 21. srpna na koupališti v Hustopečích napadl předsedu ODS Mirka Topolánka, pracoval jako člen ochranky na loňském pohřbu Václava Kočky mladšího. Informaci přinesl ve středu server Novinky.cz. Pohřeb Kočky mladšího, kterého loni zastřelil Ďuričko v pražské restauraci Monarch, se konal v říjnu loňského roku.

Stát řeší, kdo obsadil plynovod z Německa

Ikona

26. srpna 2009 - ČESKÁ REPUBLIKA | Energetický regulační úřad (ERU) řeší kuriózní problém, který může ohrozit fungování tuzemského trhu s plynem: někdo v Německu vykoupil od ledna do října příštího roku celou volnou kapacitu plynovodu na německé straně ve směru do Česka. Informuje o tom středeční Mladá fronta Dnes.

Amnesty International žádá Kanadu o zrušení víz pro Česko a Mexiko

Ikona

25. srpna 2009 - PRAHA (MEDIAFAX) - Pobočky Amnesty International (AI) z Kanady, České republiky a Mexika vyzvaly dopisem kanadské úřady, aby zvrátily rozhodnutí o uvalení vízové povinnosti na obyvatele ČR a Mexika. Mediafax o tom v úterý informovala Lenka Pitronova z AI.

Českým středohořím s vlakem ČSSD

Ikona

24. srpna 2009 - ÚSTECKÝ KRAJ | V sobotu odpoledne měli občané Ústeckého kraje možnost setkat se s lídrem kandidátky ČSSD Jiřím Paroubkem na železnici. Volební vlak vyjel z nádraží Teplice v Čechách a pokračoval horní dráhou malebnou krajinou Českého středohoří přes Bystřany, Úpořiny, Žalany ,Bořislav, Žim, Radejčín a Chotiměř do Lovosic.

Papežova návštěva může zlepšit pohled na církev, soudí lidovec Hošek

Ikona

23. srpna 2009 - PRAHA | Zářijová návštěva svatého otce Benedikta XVI. v Česku může přinést pozitivnější pohled na církev a přispět i k vyřešení sporných otázek jako je vyrovnání státu s církvemi. V rozhovoru to řekl náměstek ministra práce a sociálních věcí a člen širšího vedení KDU-ČSL Marián Hošek.

Fanoušci zřizují politikům falešné profily na Facebooku

Ikona

22. srpna 2009 - PRAHA | Na internetové sociální síti Facebook vznikají falešné profily českých politiků. Uvádí to v sobotním vydání deník Právo.
Pravý nebo falešný profil? Lidé, kteří se chtějí blíže seznámit s názory politiků na internetové síti Facebook, jsou mnohdy postaveni před otázku, zda navštívili autentickou stránku, nebo ne.

Fischer odmítá dát zelenou Kovářové k dalším změnám v justici

Ikona

22. srpna 2009 - PRAHA | Ministryně spravedlnosti Daniela Kovářová nemůže počítat s podporou premiéra Jana Fischera, pokud se rozhodne pro další změny v resortu spravedlnosti. Fischer to řekl v rozhovoru pro sobotní vydání deníku Právo. "Já jsem dal najevo, že pokud jde o další změny v justici, nemůže dál počítat s mou podporou," řekl Fischer.

Mf Dnes: Langerův sporný pronájem lázní

Ikona

21. srpna 2009 - PRAHA | Ministerstvo vnitra pod vedením Ivana Langera z ODS nevýhodně pronajalo své čtyři lázeňské domy, stát tak přijde až o 100 milionů korun, píše páteční Mladá fronta Dnes (MfD). Jde o několik lázeňských domů v hodnotě jedné miliardy korun. Přestože jejich pronájem měl řadu kritiků, ministr Langer ho vždy hájil.

Předběžné výsledky afghánských voleb naznačují, že Karzáí obhájil svoji pozici

Ikona

21. srpna 2009 - KÁBUL | Šéf volební kampaně afghánského prezidenta Hamída Karzáího označil čtvrteční volby za vítězné. Podle něj získal Karzáí jasnou většinu hlasů a ke druhému kolu volby nedojde, informuje agentura Reuters. "Předběžné výsledky naznačují, že prezident má většinu," prohlásil Dín Mohammad, šéf Karzáího předvolební kampaně.

Volební vlak ČSSD vyráží v sobotu z Teplic

Ikona

20. srpna 2009 - TEPLICE | Speciální volební vlak sociální demokracie, jichž ČSSD nasadila na regionálních tratích po České republice celkem dvacet osm, vyráží v sobotu ve 13 hodin z Teplic, kam se po okružní jízdě navečer vrátí. Akce se zúčastní předseda ČSSD a poslanec za Ústecký kraj Jiří Paroubek, předseda ústecké krajské ČSSD a radní Ústeckého kraje Petr Benda a další.

Strana výpisu

... 784 ...