Politika - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Politika

S důvěrou lidí je na tom nejlépe Schwarzenberg, nejhůře dopadla Jacques

Ikona

18. listopadu 2009 - PRAHA | Češi nejvíce důvěřují předsedovi TOP 09 Karlovi Schwarzenbergovi, nejméně pak poslankyni zelených Kateřině Jacques. Vyplývá to z průzkumu, který ve středu zveřejnila společnost SANEP. Šéf TOP 09 a bývalý ministr zahraničních věcí Schwarzenberg se těší důvěře 47 % dotázaných, jeho stranický kolega Miroslav Kalousek, který obsadil druhou příčku, se těší důvěře 42 % lidí.

Nástupce Füleho: velvyslanec podezřelý z krádeže dat Chmiel

Ikona

18. listopadu 2009 - PRAHA | O nástupci ministra Štefana Füleho je zřejmě již rozhodnuto. Podle informací serveru Lidovky.cz se jím má stát velvyslanec ČR v Austrálii Juraj Chmiel. "Předseda Topolánek je pro něj už rozhodnutý," potvrdil zdroj blízký vedení ODS. "Aspoň vyváží ten sociálnědemokratický vliv ministra zahraničí Kohouta," řekl další člen strany, který si nepřál být jmenován

Na evropském prezidentovi se domluví Merkelová se Sarkozym

Ikona

18. listopadu 2009 - MESEBERG | Německo a Francie se dohodnou na tom, jakého kandidáta podpoří na místo evropského prezidenta. Informuje o tom ve středu agentura Reuters. "Německo a Francie v této věci (volbě evropského prezidenta) společně dosáhnou dohody a nepůjdou proti sobě," prohlásila Merkelová na tiskové konferenci po zasedání vlády ve městě Mesebergu.

Klaus přiznal: Zvažoval jsem abdikaci

Ikona

18. listopadu 2009 - PRAHA | Při pondělní debatě se studenty Univerzity Karlovy se prezident Václav Klaus přiznal, že kvůli ratifikaci Lisabonské smlouvy uvažoval o abdikaci. Informace přineslo středeční vydání Lidových novin (LN). "Přiznám se, že v různých chvílích, po různých výrocích jsem k tomu neměl daleko," řekl.

Studentské prohlášení Inventura demokracie 2009

Ikona

17. listopadu 2009 - Preambule: Naše demokracie má dvacáté narozeniny. Už dlouho se chystají mohutné pouliční veselice – a nejspíš proběhnou jako vždycky: na pódiích zazáří popové hvězdy posledních čtyřiceti let, politici sami sebe pochválí za to, jak dobře nás provedli úskalími rodící se svobody, a většina národa si prodlouží víkend a někam zmizí.

Klaus: Maastrichtská dohoda byla tou základní výhybkou

Ikona

16. listopadu 2009 - PRAHA | To podstatné se odehrálo v prosinci 1991 přijetím maastrichtské smlouvy zakládající EU, to považuji za závažné pootočení výhybky, sdělil v pondělí prezident Václav Klaus studentům pražské právnické fakulty Univerzity Karlovy. Podle jeho slov to byl moment, kam by se chtěl v historii vrátit.

Paroubek: Nejednáme o předčasných volbách

Ikona

16. listopadu 2009 - PRAHA | Předseda ČSSD Jiří Paroubek odmítl v pondělí informace, že by ČSSD s ODS jednala o novém termínu předčasných voleb, které by se mohly konat v únoru. Nemáme žádnou záruku, že by takový termín Ústavní soud opět nezrušil, řekl předseda ČSSD Jiří Paroubek novinářům.

LISTOPAD 89: Výstava Za svobodu v Národním muzeu dokumentuje cestu Československa za demokracií

Ikona

16. listopadu 2009 - PRAHA | Národní muzeum pořádá v bývalé budově Federálního shromáždění výstavu Za svobodu! Be Free!, na níž veřejnost seznamuje s životem v Československu v letech 1948 - 1989. Informace o expozici uvedli její autoři na ranní pondělní tiskové konferenci.

Milióny na cesty poslanců: propagace Česka, nebo cestovka?

Ikona

16. listopadu 2009 - PRAHA | Je třicet miliónů korun ročně na zahraniční cesty poslanců dobrou investicí k propagaci Česka, anebo jde o nejlevnější cestovku, jak se traduje? Píše o tom v pondělním vydání deník Právo. Mezi dvěma stovkami poslanců jsou odpůrci jízd do ciziny, kteří za celé volební období nikam nevyjeli, i nadšenci, co již objeli zeměkouli.

Proti Berlusconiho vládě demonstrovalo v Římě 100 tisíc lidí

Ikona

15. listopadu 2009 - ŘÍM | Více než 100 tisíc lidí demonstrovalo v sobotu večer, aby vyzvali vládu premiéra Silvia Berlusconiho k ráznější akci proti ekonomické recesi. Informoval o tom portál France 24. Protesty zorganizoval italský odborový svaz CGIL, letos se jedná už o druhou takovou demonstraci. První čítala několik tisíc účastníků a konala se v dubnu.

Kocáb chce pozastavit činnost KSČM

Ikona

15. listopadu 2009 - PRAHA | Ministr pro lidská práva Michael Kocáb v nedělním pořadu Partie televize Prima prohlásil, že by činnost KSČM dočasně pozastavil. Komunisté by se v té době měli odříznout od minulosti, distancovat se od některých osobností a vyčkat, než jí soud dá podmínky pro další činnost.

Strana výpisu

... 765 ...