Politika - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Politika

Benda: Rigorózní práci jsem připraven dodělat a obhájit znovu

Ikona

2. listopadu 2009 - PRAHA | Poslanec Marek Benda (ODS), který čelí kritice za neopodstatněné získání titulu doktor práv, je připraven dodělat svoji rigorózní práci a znovu ji obhájit, prohlásil poslanec v pondělí. Bendova práce totiž nesplňovala požadované parametry a byla totožná s jeho diplomovou prací.

V unii hoří boj o post prezidenta a ministra zahraničí EU

Ikona

1. listopadu 2009 - EVROPSKÁ UNIE | Henry Kissinger si kdysi povzdechl, že když chce hovořit s představitelem Evropy, nemá komu zavolat, protože nikdo takový není. Brzy bude moci americký diplomat zavolat ministrovi zahraničních věcí Evropské unie, a dokonce i jejímu prezidentovi.

ČSSD: Zvítězíme-li ve volbách, budeme požadovat jinou výjimku pro ČR v rámci EU

Ikona

31. října 2009 - PRAHA | Sociální demokraté v sobotu opětovně varovali před dopady výjimky, která byla ČR udělena s ohledem na požadavky prezidenta Václava Klause. Stana hodlá v případě vítězství voleb v květnu 2010 postupovat jinak, nyní se bojí omezení sociálních práv občanů, uvedl předseda ČSSD Jiří Paroubek.

Berlusconi: Neodstoupím, ani když mě odsoudí

Ikona

31. října 2009 - ŘÍM | Italský premiér Silvio Berlusconi nemá v úmyslu odstoupit ani v případě, že ho soud odsoudí v jednom z procesů, v nichž figuruje. V sobotu o tom informuje agentura Reuters. Šéf konzervativní vlády stane v listopadu před dvěma soudy. Doposud se na něj přitom vztahoval zákon o imunitě, který jeho kabinet prosadil krátce poté, co se dostal k moci.

Dlouhý se vrací na scénu. Vláda ho chce do Bruselu

Ikona

31. října 2009 - PRAHA | Zatímco se politické strany neustále přou, čí kandidát by měl být navržen na post eurokomisaře, premiér Jan Fischer jedná na vlastní pěst. Píší o tom v sobotním vydání Lidové noviny. Podle informací listu z Úřadu vlády už je Fischer o osobě českého kandidáta na eurokomisaře dokonce rozhodnutý.

Paroubek: Vláda výjimku nevyjednala dobře

Ikona

30. října 2009 - PRAHA | Sociální demokracie vítá dohodu Evropské rady týkající se výjimky z Charty základních práv EU, kterou požadoval český prezident Václav Klaus, varuje ale před nebezpečím, které v sobě nese. Vláda podle předsedy ČSSD Jiřího Paroubka nezvolila šťastnou cestu k uplatnění výjimky.

Vláda neselhala, postupovala v rámci svého mandátu, tvrdí premiér Fischer

Ikona

30. října 2009 - PRAHA | Český premiér Jan Fischer se v pátek ostře ohradil proti výhradám, že česká vláda selhala při vyjednávání výjimky z Listiny základních práv EU. Podle kritiků, mezi něž patří také předseda ČSSD Jiří Paroubek, může výjimka znamenat znevýhodnění českých občanů v oblasti uplatňování evropského práva.

Zahradil: Ztráta sociálních práv kvůli výjimce nehrozí

Ikona

30. října 2009 - ČESKÁ REPUBLIKA | Europoslanec Jan Zahradil (ODS) se domnívá, že udělení výjimky z Listiny základních práv EU, kterou Česká republika získala, nezpůsobí ohrožení žádných dalších práv občanů ČR. Jde jen o strašení ze stran odborů a některých politiků, uvedl v pátek dopoledne Zahradil.

Summit EU se shodl na výjimce pro Českou republiku

Ikona

30. října 2009 - BRUSEL | Summit Evropské unie se ve čtvrtek večer shodl, že Česká republika dostane výjimku z listiny základních práv EU, kterou požaduje prezident Václav Klaus. S odvoláním na zdroje v české delegaci v Bruselu o tom informuje server novinky.cz, agentura Reuters a televize ČT24.

Komorous se generálem nestal

Ikona

30. října 2009 - PRAHA (| Prezident Václav Klaus ve středu kromě státních vyznamenání uděloval i generálské hodnosti. Jediný z navržených, kdo se povýšení nedočkal, byl náměstek ministra vnitra Jiří Komorous. Píší o tom páteční Lidové noviny ( LN ). Komorous je v současné době náměstkem ministra vnitra a podle některých právníků služební zákon takové povýšení náměstkovi ministra neumožňuje.

Kocáb kvůli výjimce nehlasoval pro mandát vlády v Bruselu

Ikona

30. října 2009 - PRAHA | Ministr pro lidská práva Michael Kocáb se ve středu na mimořádném zasedání zdržel hlasování o mandátu vlády premiéra Fischera. Jednalo se o mandát, který českou delegaci na summitu EU v Bruselu zavázal k prosazení výjimky z Listiny základních práv. Píše o tom ve svém pátečním vydání deník Právo.

Strana výpisu

... 769 ...