Politika - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Politika

Topolánek: Budoucím předsedou ODS by mohl být Drobil, Blažek nebo Zika

Ikona

23. listopadu 2009 - PRAHA | Tři možné adepty na post nového předsedy Občanské demokratické strany (ODS) v pondělí odpoledne prozradil současný šéf strany Mirek Topolánek v pořadu Interview ČT24. Jeho nástupcem by se prý podle něj mohl stát někdo z tria Pavel Drobil, Radim Zika nebo Pavel Blažek.

Paroubek označil kongres ODS za trapnost

Ikona

23. listopadu 2009 - PRAHA | Předseda ČSSD Jiří Paroubek v pondělí otevřeně kritizoval víkendový kongres občanských demokratů. Šéf socialistů jej označil za trapnost za účasti kmotrů a velrybářů, která nepřinesla nic nového. Volební program ODS, o kterém strana na kongresu jednala, označil Paroubek za čistý polotovar, který je třeba do února "dopéct".

Fischerova vláda má rekordní důvěru lidí, polepšil si i prezident

Ikona

23. listopadu 2009 - ČESKÁ REPUBLIKA | Největší důvěře mezi lidmi se v listopadu těší vláda Jana Fischera a prezident Václav Klaus, naopak nejméně dotázaných věřilo Poslanecké sněmovně a Senátu. Vyplývá to z údajů, které v pondělí zveřejnilo Centrum pro výzkum veřejného mínění (CVVM).

Nová Zemanova Strana práv občanů zažádala o registraci

Ikona

23. listopadu 2009 - PRAHA | Nová politická Strana práv občanů (SPO) bývalého českého premiéra Miloše Zemana podala v pondělí ministerstvu vnitra žádost o registraci. Jak potvrdil člen Přípravného výboru SPO Jaromír Schling, společně se žádostí obdrželo ministerstvo také archy s 3600 podpisy občanů.

Kongres ODS skončil, Topolánek si potvrdil mandát

Ikona

22. listopadu 2009 - PRAHA | Druhý den celostátního 20. kongresu ODS se pomalu chýlí ke konci. Delegáti se během něj shodli na závěrečném usnesení kongresu a za zavřenými dveřmi debatovali o vnitřních záležitostech strany. "Kongres nás nerozdělil," zhodnotil setkání občanských demokratů předseda ODS Mirek Topolánek.

Bém: Byl bych vděčný za naději, ale zatím ji nevidím

Ikona

22. listopadu 2009 - PRAHA | ODS měla ambiciózní program, vyhrála volby a sestavila vládu, ale v současnosti nemá nic z toho, ani sebevědomí. Od kongresu bych čekal naději, ale zatím ji nevidím a jsem spíš zklamaný, odpovídal v sobotu večer na chatu serveru tn.cz pražský primátor a šéf pražských občanských demokratů Pavel Bém.

Kdo je nudnější než Van Rompuy? Jen Ashtonová, píše deník Libération

Ikona

20. listopadu 2009 - BRUSEL | Všechny noviny v Belgii vycházejí v pátek s velkou fotografií nového prezidenta Evropské unie Hermana Van Rompuye na titulní stráně. Nejprodávanější vlámský deník, Het Laatste Nieuws, uvádí zprávu o volbě tohoto křesťanského demokrata z Vlámska pod titulkem Belgičan je jednička.

KONGRES ODS - Just: Do čela ODS veřejně nikdo nechce

Ikona

20. listopadu 2009 - PRAHA | Podle politologa Petra Justa případní protikandidáti předsedy ODS Mirka Topolánka vystrkují růžky, ale nikdo veřejně do čela strany nechce. Veřejně s tím vystoupil pouze místopředseda strany Petr Gandalovič, který avizoval, že půjde do případného souboje o post předsedy strany. "ODS bych v současné době nedoporučil žádné změny," uvedl v pátek Petr Just.

Česká vize podle Václava Havla: Nenadřazujme krátkodobé zisky nad povědomím věčnosti

Ikona

19. listopadu 2009 - BRNO | Na závěr ročního projektu Kabinet Havel: Česká vize se v Divadle Husa na provázku (DHNP) v Brně ve čtvrtek sešli čtyři intelektuálové v čele s bývalým prezidentem, aby diskutovali o vizi a naději pro budoucnost. Spolu s Havlem přijali pozvání filozof Václav Bělohradský, básník Jiří Gruša a politolog Jacques Rupnik.

Herman Van Rompuy - belgický Rambo, nebo klaun?

Ikona

19. listopadu 2009 - BRUSEL | Belgičan Herman Van Rompuy se stane prvním evropským prezidentem. Je přesně takovým typem politika, jakého v této funkci potřebují Francouzi a Němci. Pečlivý úředník, dobrý vyjednávač, muž kompromisu, který je pověstný tím, že vše dlouho rozmýšlí. Nikoho nepředstihne, neurazí, nezastíní.

Rompuye i Ashtonovou podporuje většina šéfů unijních vlád

Ikona

19. listopadu 2009 - BRUSEL | Je téměř jisté, že prvním evropským prezidentem se stane Belgičan Herman Van Rompuy a první šéfkou evropské diplomacie bude Catherine Ashtonová. Ve čtvrtek večer o tom informuje agentura Reuters. Jejich jmenování je v těchto chvílích pokládáno za pouhou formalitu.

Strana výpisu

... 764 ...