Politika - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Politika

Vláda a ODS odmítají pozměňovací návrhy levice

Ikona

8. prosince 2009 - PRAHA | Vláda striktně nesouhlasí s pozměňovacími návrhy, které povedou ke zvýšení deficitu státního rozpočtu, a ODS zároveň deklaruje, že takové návrhy hlasováním nepodpoří. Na úterní tiskové konferenci v poslanecké sněmovně to řekli premiér Jan Fischer, ministr financí Eduard Janota a Petr Nečas (ODS).

Socialisté přecházejí do útoku

Ikona

8. prosince 2009 - PRAHA | Kongres Strany evropských socialistů (PES), který se konal v pondělí a úterý v Praze potvrdil na další dva roky předsedu Poula Nyrupa Rasmussena a zvolil nové předsednictvo, ve kterém za ČSSD zasedne Vladimír Špidla. Socialisté si zároveň definovali nové cíle a strategii, hodlají přejít do útoku.

Median: Volby by vyhrála ODS

Ikona

8. prosince 2009 - PRAHA | Volby by vyhrála ODS s 29,5% získaných hlasů, předstihla by ČSSD, kterou by volilo podle v úterý zveřejněného průzkumu agentury Median 27,1% dotázaných. Do sněmovny by se dostaly ještě KSČM, TOP 09 a KDU-ČSL, pětiprocentní hranici by nepřekročila Strana zelených. Komunisté si od října mírně polepšili a podle Medianu by získali 14,2 procenta hlasů.

Obávám se, že konvergenční plán nebude přijat pozitivně

Ikona

7. prosince 2009 - PRAHA | Podle premiéra Jana Fischera hrozí, že konvergenční plán na stabilizaci financí v ČR, který má být předložen v lednu příštího roku, nebude v Bruselu přijat. Fischer to uvedl po pondělní schůzi vlády. "Existuje reálná hrozba, že konvergenční plán, který předložíme Bruselu a v němž budou plánované schodky rozpočtů na rok 2011 a 2012, nebude přijat pozitivně.

Staronovým šéfem evropských socialistů byl zvolen Rasmussen

Ikona

7. prosince 2009 - PRAHA | Dosavadní šéf Strany evropských socialistů (PES) Poul Nyrup Rasmussen byl v pondělí na dvoudenním kongresu, který strana pořádá v Praze, znovu potvrzen ve funkci lídra PES. Z celkového počtu 333 hlasujících delegátů mu dalo podporu 327 účastníků. Rasmussena ve funkci nepodpořilo pouze šest hlasujících.

Paroubek slíbil snížení emisí v ČR o 50 procent

Ikona

7. prosince 2009 - PRAHA | Předseda ČSSD Jiří Paroubek se na kongresu Strany evropských socialistů, který se koná v pondělí a v úterý v Praze, zavázal ke snížení emisí skleníkových plynů v ČR do roku 2050 o 50 procent. Navázal tak na hlavní téma kongresu, tedy udržitelný rozvoj a ochrana životního prostředí.

Byl poslancem. Svým lidem ze vsi zařídil dům v Praze

Ikona

7. prosince 2009 - PRAHA, TELNICE | Lidovecký exposlanec Ladislav Šustr, který nechvalně proslul kauzou "změny zákona za sponzorský dar", zařídil pro pobočku katolické tělovýchovné organizace Orel v rodné vesnici Telnice vlastnictví domu v Jindřišské ulici v Praze, jehož odhadní cena je 20 milionů, píše pondělní Mladá fronta Dnes.

SJEZD ZELENÝCH: Strana zelených si změnila stanovy

Ikona

6. prosince 2009 - BRNO | Strana zelených si během třetího dne jednání brněnského sjezdu odsouhlasila změnu stanov. Zelení si nově schválili každoroční konání sjezdů, republikovou radu již také nepovede předseda se svými místopředsedy, ale zvolené pracovní předsednictvo, tím chtějí zelení zamezit dvoukolejnosti vedení.

Liškovo zvolení není žádným překvapením, tvrdí politologové

Ikona

5. prosince 2009 - PRAHA | Opětovné zvolení Ondřeje Lišky do čela Strany zelených v sobotu na sjezdu partaje v Brně není podle politologů ničím překvapivým. Jak agentuře Mediafax sdělili Jan Kubáček a Bohumil Doležal, strana bude mít nyní co dělat, aby přitáhla voliče. "Myslím, že jen málokdo tipoval, že v čele strany usedne někdo jiný," shrnul Kubáček.

Sarkozy dopálil Browna, britský premiér ho "vykázal" z Londýna

Ikona

4. prosince 2009 - LONDÝN | Schůzka britského premiéra Gordona Browna a francouzského prezidenta Nicolase Sarkozyho, plánovaná na pátek do Londýna, se neuskuteční, informuje portál britského deníku Daily Telegraph. Příčinou je nevraživost mezi oběma politiky. Státníci tvrdí, že se nemohou schůzky zúčastnit pro jiný program.

SJEZD ZELENÝCH: Ostřílený Liška bude bojovat o obhájení postu předsedy strany

Ikona

3. prosince 2009 - PRAHA | Předseda zelených Ondřej Liška bude v sobotu v brněnské sportovní hale Morenda obhajovat svůj post proti ambicióznímu žižkovskému zastupiteli Matěji Stropnickému a bývalému předsedovi pardubických zelených Janu Linhartovi. V čele strany nahradil Martina Bursíka po debaklu v eurovolbách.

Strana výpisu

... 761 ...