Politika - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Politika

Vláda nepodpořila návrh ČSSD na rok vězení za řízení auta bez řidičského oprávnění

Ikona

30. listopadu 2009 - PRAHA | Kabinet Jana Fischera v pondělí přijal neutrální stanovisko k novele trestního zákoníku poslanců ČSSD, podle níž by za řízení auta bez řidičského oprávnění hrozil rok vězení, peněžitý trest nebo zákaz činnosti. Návrh zahrnoval současně trest pro každého, kdo by řídil opilý nebo pod vlivem drog.

Od pařížského uhlí k lisabonské smlouvě

Ikona

30. listopadu 2009 - ČESKÁ REPUBLIKA | Lisabonská smlouva je zatím poslední ze základních smluv Evropské unie. Evropská sedmadvacítka se podle ní začne řídit od úterka. My vám teď přinášíme souhrn těch nejhlavnějších smluv, které určovaly dění v poválečné Evropě a měly vliv na vznik Evropské unie a její další směrování:

Fiskální výhled ČR: Maastrichtská kritéria nesplníme ani do roku 2012

Ikona

30. listopadu 2009 - ČESKÁ REPUBLIKA | Fiskální výhled ČR, který v pondělí projedná vláda, hovoří o návratu k růstu HDP během roku 2010. Nebude to ale stačit k plnění rozpočtového kritéria přistoupení ČR k euru. Pro splnění maastrichtských kritérií se musí poměr rozpočtového deficitu k hrubému domácímu produktu (HDP) dostat pod maximální hranici tří procent.

Straně Věci veřejné raketově stoupá počet členů

Ikona

28. listopadu 2009 - PRAHA | Prudký nárůst počtu žadatelů o členství řešila v sobotu strana Věci veřejné na své 9. konferenci v pražském Kongresovém centru. Jak řekl agentuře Mediafax předseda Věcí veřejných Radek John, delegáti se shodli, že strana po červnových volbách asi prodlouží čekací dobu žadatelů o členství na rok.

Top 09 má po dvoudenním sjezdu vedení, stranické orgány a stanovy

Ikona

28. listopadu 2009 - PRAHA | Po dvoudenním ustavujícího sněmu TOP 09 se předsedou strany stal Karel Schwarzenberg, prvním místopředsedou byl zvolen Miroslav Kalousek, dalšími místopředsedy se stali Jaromír Drábek, Marek Ženíšek, Pavol Lukša a Ludmila Müllerová. Strana si rovněž odhlasovala stanovy a obsazení stranických orgánů.

Druhý den sněmu TOP 09 je volební

Ikona

28. listopadu 2009 - PRAHA | V 9.09 začal v pražském TOP Hotelu druhý den historicky prvního sněmu TOP 09. Delegáti si na něm zvolí předsedu strany a vedení, s největší pravděpodobností se šéfem strany stane Karel Schwarzenberg. Delegáty stylově v 9.09 svolal k zasedání lesní roh. "Čekají nás volby, a proto směle do toho," řekla poslankyně a šéfka jihočeské organizaceVlasta Parkanová.

Politika přitahuje mladé, vstupují do stran

Ikona

28. listopadu 2009 - ČESKÁ REPUBLIKA | Vstoupit do politiky začíná být mezi mladými lidmi "sexy". Doba, kdy si lidé pod pojmem strana představili hlavně komunisty, už po dvaceti letech odezněla, píše v sobotním vydání deník MF DNES. Oběma nejsilnějším stranám, tedy ČSSD i ODS, přibývá členů. A nejde o žádné mrtvé duše. Občanští demokraté jich teď mají nejvíce v historii - přes 33 tisíc.

Hříchy šedé eminence TOP 09

Ikona

28. listopadu 2009 - PRAHA | První celostátní sněm TOP 09 si v sobotu zvolí vedení strany a pravděpodobně potvrdí Miroslava Kalouska na pozici prvního místopředsedy. Kalousek je znám svou racionalitou, zkušenostmi a politickou obratností, zároveň má ale na kontě řadu nevyjasněných vroubků.

Paroubek vyzval pražskou ODS k rezignaci

Ikona

27. listopadu 2009 - PRAHA | Šéf ČSSD Jiří Paroubek vyzval celou radu pražského magistrátu, která se skládá především ze členů ODS, k rezignaci. Důvodem je podle Paroubka fiasko kolem Opencard. Je to symbol praktik Dalíkovského charakteru. Prodělat 888 milionů korun, to je pro mě jako Pražana znepokojující, tvrdí Paroubek.

Topolánek: Český eurokomisař má prázdnou a nevýznamnou agendu

Ikona

27. listopadu 2009 - PRAHA | Portfolio českého eurokomisaře je prázdná a méně významná agenda, reagoval v pátek předseda ODS Mirek Topolánek na to, že se Füle bude starat o rozšiřování EU. Podle Topolánka to jde na vrub obrazu České republiky v letošním roce. "Naše vyjednávací pozice tím byla nepochybně snížena.

Rusko a USA zřejmě nestihnou včas podepsat novou dohodu o jaderném odzbrojení

Ikona

27. listopadu 2009 - MOSKVA | Rusko a Spojené státy s největší pravděpodobností nepodepíší novou dohodu o jaderném odzbrojování do 5. prosince, kdy vyprší platnost staré smlouvy START-1. Jednání o nové smlouvě ale budou i nadále pokračovat a dokument by měl být podepsán ještě letos, informují v pátek agentury Reuters a Interfax.

Strana výpisu

... 762 ...