Politika - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Politika

Janota ve sněmovně představil návrh státního rozpočtu na rok 2010

Ikona

21. října 2009 - PRAHA | Ministr financí Eduard Janota představil ve čtvrtek na zasedání poslanecké sněmovny návrh státního rozpočtu na rok 2010. Návrh zákona počítá se schodkem veřejných financí 162,7 miliardy korun. V příštím roce přibude do státní kasy 1 022 miliard korun, z ní se ale rozkutálí o 162,7 miliardy více, tedy 1 184,7 miliardy.

Reinfeldt: Pokud Češi dostanou výjimku, Lisabon ratifikují

Ikona

21. října 2009 - BRUSEL | Česká republika ratifikuje Lisabonskou smlouvu, pokud Evropská unie vyhoví českému prezidentovi Václavu Klausovi v jeho žádosti o výjimku z listiny základních práv. Ve středu to prohlásil švédský premiér a předseda Evropské rady Fredrik Reinfeldt, informuje agentura Reuters.

Evropská komise se zastala Česka, hrozí vízy pro kanadské diplomaty

Ikona

20. října 2009 - BRUSEL | Evropská komise ve své úterní zprávě vyzývá Kanadu, aby do konce roku přehodnotila víza pro Čechy. V opačném případě vyzve státy Evropské unie, aby zavedly víza pro kanadské diplomaty. "Ministerstvo zahraničních věcí oceňuje přístup Evropské komise, která vyváženě hodnotí příčiny situace i postup České republiky a Evropské unie v reakci na zavedení kanadských víz," uvádí ministerstvo zahraničí v prohlášení.

Wolf: Ti, kdo vytvářejí moji kauzu, jsou velcí hráči z Ostravska

Ikona

20. října 2009 - PRAHA | Poslanec Petr Wolf (nestr.) na úterní tiskové konferenci uvedl, že kauza vedená proti němu ohledně zneužití státních dotací je pouze uměle vytvořenou osobní mstou "velkých stranických hráčů" z Ostravska. Wolf si také stěžuje, že sám nemá k informacím o svém případu přístup.

Profil: Do Prahy míří ostřílený Joe Biden

Ikona

19. října 2009 - PRAHA | Joe Biden, americký viceprezident a pravá ruka Baracka Obamy, přiletí ve čtvrtek na dvoudenní návštěvu Česka. Během jednání s premiérem Janem Fischerem a prezidentem Václavem Klausem bude vysvětlovat odstoupení USA od původní smlouvy o radaru a prosazovat nové plány protiraketového systému.

Zelení připravují kompetenční žalobu na prezidenta

Ikona

19. října 2009 - PRAHA | Pokud říjnový summit EU nevyřeší požadavky prezidenta Václava Klause a ten neratifikuje Lisabonskou smlouvu, podá Strana zelených kompetenční žalobu k Ústavnímu soudu. V pondělí o tom informovalo Rádio Česko. "Ústavní soud by měl v této věci podle nás jasně konstatovat, že není v tuto chvíli pravomocí prezidenta z Ústavy takovéto podmínky vznášet.

Česká Ústava má bílá místa, která Klausovi umožňují nepodepsat Lisabon

Ikona

19. října 2009 - PRAHA |- Předseda ODS Mirek Topolánek na pondělní tiskové konferenci řekl, že v české Ústavě existují bílá místa, která umožňují prezidentu navzdory vůli Parlamentu nepodepsat Lisabonskou smlouvu. Ta místa by ovšem podle Topolánka neměl zaplňovat právě Klaus, protože jeho podpis by měl být jen formalita.

Privatizace ČSA končí krachem, může za to Kalousek, tvrdí ČSSD

Ikona

19. října 2009 - PRAHA | Sociální demokraté v pondělí odmítli privatizaci ČSA konsorciu Unimex Travel Service pro celkovou nevýhodnost. Řešením problémů aerolinek by podle nich bylo jmenování nového vedení firmy, její propojení s Letištěm Praha a v jednání s aliancí Sky Team

Zahradil: Evropské elity chtějí vzít národnímu státu jeho pravomoci

Ikona

17. října 2009 - PRAHA | Europoslanec Jan Zahradil tvrdí, že evropským elitám jde od počátku evropské integrace o odejmutí pravomocí národním státům a jejich přesun na nadnárodní nebo regionální úroveň. Lisabonská smlouva je dalším krokem tohoto procesu, napsal v sobotu na svůj blog na serveru aktualně.cz.

Sdružení Přátelé Miloše Zemana začalo sbírat podpisy nutné ke vzniku nové politické strany

Ikona

17. října 2009 - ČESKÁ REPUBLIKA | Představitelé občanského sdružení Přátelé Miloše Zemana začali sbírat podpisy, které zákon vyžaduje pro vznik nové politické strany. Na založení politického uskupení, které by někdejší předseda ČSSD zaštítil, se shodla většina účastníků sobotního celorepublikového sjezdu Zemanových příznivců.

Klaus: Schválení Lisabonu nebude konec dějin

Ikona

17. října 2009 - PRAHA | Prezident Václav Klaus v rozhovoru pro páteční Lidové noviny připustil, že podepíše Lisabonskou smlouvu, i když zdůraznil, že ji nepovažuje za dobrou ani pro Evropu, ani pro Česko. "Lisabonskou smlouvu za dobrou věc pro Evropu, pro svobodu v Evropě a pro Českou republiku nepovažuji.

Strana výpisu

... 773 ...