Politika - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Politika

Odchod Dalíka je gesto, přiznává Topolánek

Ikona

10. října 2009 - PRAHA | Nerozlučný tandem Mirek Topolánek - Marek Dalík nekončí. Veřejné oznámení pobočníka předsedy ODS, že se stahuje do ústraní, je jen gestem pro lidi. V sobotním vydání o tom informuje Mladá fronta Dnes. Ve skutečnosti jejich pevný vztah normálně dál pokračuje, což nepřímo přiznal i sám Mirek Topolánek.

FIDH: Nobelovu cenu za mír by si více zasloužili čečenští aktivisti

Ikona

10. října 2009 - PAŘÍŽ | Mezinárodní federace lidských práv (FIDH) pogratulovala americkému prezidentu Baracku Obamovi k získání Nobelovy ceny za mír. Podle FIDH by si ale ocenění více zasloužili čečenští obhájci lidských práv, informuje v sobotu deník The Daily Telegraph.

Strana zelených chce odvolat prezidenta

Ikona

9. října 2009 - PRAHA | Strana zelených požaduje, aby se v Česku zahájila debata o změně ústavy a navrhuje možnost odvolatelnosti prezidenta. Zelení tak reagují na současnou situaci, kdy Václav Klaus si před ratifikací Lisabonské smlouvy klade bez konzultace s vládou a parlamentem další podmínky.

Prohlášení prezidenta k ratifikaci Lisabonské smlouvy

Ikona

9. října 2009 - PRAHA | Úvodem mi dovolte říci, že jsem s tiskovou konferencí na toto téma počítal o něco později, určitě ne už dnes odpoledne. Po včerejším telefonátu se švédským premiérem Reinfeldtem, resp. po jeho určité indiskreci o obsahu našeho rozhovoru, o kterém jsme se dohodli, že bude důvěrný, vznikla řada spekulací, které chci tímto zastavit.

Prezident Václav Klaus podepsal tzv. Janotův balíček

Ikona

9. října 2009 - PRAHA | Prezident republiky Václav Klaus v pátek podepsal zákon související s návrhem zákona o státním rozpočtu České republiky na rok 2010, pro který se vžilo označení Janotův úsporný balíček. Informoval o tom prezidentův mluvčí Radim Ochvat. "Zákon novelizuje celkem patnáct zákonů z oblasti daní, sociálního zabezpečení a zdravotnictví.

Fischer: Věřím, že se Lisabonskou smlouvu podaří ratifikovat do konce roku

Ikona

9. října 2009 - PRAHA | Premiér Jan Fischer bezprostředně po pátečním setkání s předsedou Evropského parlamentu Jerzy Buzekem prohlásil, že i přes nové okolnosti věří v ratifikaci Lisabonské smlouvy do konce tohoto roku. Prohlášení Václava Klause chce analyzovat, nicméně uvedl, že je připraven s prezidentem jednat.

Buzek: Klausovu podmínku si musí Česko vyřešit samo

Ikona

9. října 2009 - PRAHA | Podmínku Václava Klause, který chce k Lisabonské smlouvě poznámku týkající se listiny základních práv, si musí Česká republika vyřešit nejdřív interně, uvedl v pátek předseda Evropského parlamentu Jerzy Buzek po jednání se šéfem Senátu Přemyslem Sobotkou (ODS).

Němcová: Klausův požadavek ohledně Lisabonské smlouvy je správný

Ikona

9. října 2009 - PRAHA | Prezidentovo stanovisko je správné, musí platit stejný přístup ke všem, sdělila v pátek dopoledne místopředsedkyně Poslanecké sněmovny Miroslava Němcová (ODS). Reagovala tak na podmínku Václava Klause, který chce k Lisabonské smlouvě poznámka týkající se listiny základních práv.

Návrh na zrušení Dělnické strany vláda zdůvodňuje napojením partaje na neonacistické hnutí

Ikona

9. října 2009 - BRNO | Návrh na zrušení Dělnické strany (DS) má 900 stran příloh a argumentuje napojením partaje na neonacistickou scénu nebo ozbrojením Ochranných sborů. Uvedl to v pátek server ihned.cz. „Návrh vypočítává za poslední tři roky celkem 32 akcí, kterých se kromě členů DS účastnili i lidé z neonacistické scény,“ píše ihned.cz.

CVVM: TOP 09 by ve volbách skončila třetí, předčila by komunisty

Ikona

8. října 2009 - ČESKÁ REPUBLIKA | Pokud by se volby konaly na konci září, umístila by se podle CVVM strana TOP 09 se ziskem 12,5 procent odevzdaných hlasů jako třetí. Předčila by tak KSČM, která by měla podporu pouze 12 procent. Volby by vyhrála ČSSD s podporou 32 procent. ODS by na sociální demokraty ztrácela 3,5 procenta.

ODS chce, aby Fischerovu vládu podpořily demokratické parlamentní strany

Ikona

8. října 2009 - PRAHA | Občanští demokraté vyzvali ve čtvrtek ostatní parlament strany, aby se podílely na prodloužení mandátu vlády Jana Fischera do květnových sněmovních voleb. Novinářům to sdělil předseda ODS Mirek Topolánek. Prodloužení mandátu považuje Topolánek za zásadní, protože nyní je podle jeho slov kabinet bez mandátu.

Strana výpisu

... 776 ...