Politika - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Politika

Sdružení Přátelé Miloše Zemana začalo sbírat podpisy nutné ke vzniku nové politické strany

Ikona

17. října 2009 - ČESKÁ REPUBLIKA | Představitelé občanského sdružení Přátelé Miloše Zemana začali sbírat podpisy, které zákon vyžaduje pro vznik nové politické strany. Na založení politického uskupení, které by někdejší předseda ČSSD zaštítil, se shodla většina účastníků sobotního celorepublikového sjezdu Zemanových příznivců.

Klaus: Schválení Lisabonu nebude konec dějin

Ikona

17. října 2009 - PRAHA | Prezident Václav Klaus v rozhovoru pro páteční Lidové noviny připustil, že podepíše Lisabonskou smlouvu, i když zdůraznil, že ji nepovažuje za dobrou ani pro Evropu, ani pro Česko. "Lisabonskou smlouvu za dobrou věc pro Evropu, pro svobodu v Evropě a pro Českou republiku nepovažuji.

Paroubek: Topolánkův nápad, aby Sazku prošetřil NKÚ, je nesmysl

Ikona

16. října 2009 - PRAHA | Nápad Mirka Topolánka (ODS), aby Nejvyšší kontrolní úřad prošetřil hospodaření Sazky je v praxi neproveditelný, prohlásil předseda ČSSD Jiří Paroubek. Úřad totiž nemůže kontrolovat soukromou společnost. Sociální demokraté podle Paroubka pracují na návrzích zákonů, které by standardním způsobem tyto věci řešily.

Sociální demokraté požadují moratorium na nárůst nájemného

Ikona

16. října 2009 - PRAHA | ČSSD požaduje, aby vláda vydala nařízení, které prohlásí moratorium na nárůst nájemného od 1. ledna 2010 na dobu šesti měsíců. Chceme zamezit anarchii po 1. lednu, kdy nebude zákonem upraven problém změny výše nájemného, prohlásil v pátek ve vysílání ČT předseda strany Jiří Paroubek.

Politické strany proti Klausovi nepůjdou, přišly by o voliče

Ikona

16. října 2009 - ČESKÁ REPUBLIKA | Politolog Rudolf Kučera v rozhovoru pro agentur Mediafax uvedl, že možnost odstoupení prezidenta Václava Klause ze své funkce je nepravděpodobné. Výzvy k jeho odstoupení lze očekávat jen od jednotlivců, nikoli od představitelů velkých stran, za Klausem totiž stojí většina veřejnosti, tvrdí Kučera.

Klause v boji proti Lisabonu podporují dvě třetiny Čechů

Ikona

16. října 2009 - PRAHA | Podle exkluzivního průzkumu agentury Median pro Lidové noviny podporuje prezidenta Václava Klause v jeho boji proti Lisabonské smlouvě 65 % lidí. Podobný počet lidí se bojí, že by bez Klausova zásahu mohlo dojít k prolomení tzv. Benešových dekretů.

Dělnická strana vyřešila svůj případný zákaz, má dvojníka

Ikona

16. října 2009 - PRAHA | Na stejné adrese jako krajně pravicová Dělnická strana (DS) sídlí i další strana s dělníky v názvu, Dělnická strana sociální spravedlnosti (DSSS). V pátek o tom informoval server idnes.cz. "Ultrapravicová Dělnická strana zřejmě už před rokem počítala s tím, že ji Nejvyšší správní soud rozpustí.

Havel: Klausovo chování je nezodpovědné a nebezpečné

Ikona

15. října 2009 - PRAHA | Bývalý prezident Václav Havel zhodnotil počínání současné české hlavy státu Václava Klause v souvislosti s odkládáním ratifikace Lisabonské smlouvy jako nezodpovědné a nebezpečné. Havel na čtvrteční tiskové konferenci prohlásil, že doufá ve vítězství zdravého rozumu.

Senátorka Gajdůšková je připravena navrhnout, aby byl prezident Klaus zbaven pravomocí

Ikona

15. října 2009 - PRAHA | Místopředsedkyně Senátu Alena Gajdůšková (ČSSD) je připravena navrhnout, aby byl prezident Václav Klaus zbaven pravomocí. A to tehdy, pokud hlava státu nepodepíše Lisabonskou smlouvu ani v případě jejího posvěcení Ústavním soudem, píše ve svém čtvrtečním vydání deník Právo.

Pokud Topolánek připravoval útok proti Sazce, musela to schválit vláda

Ikona

14. října 2009 - PRAHA | Pokud expremiér Mirek Topolánek (ODS) a ministr školství Ondřej Liška (SZ) skutečně zadali tajné službě úkol připravit akci proti vedení společnosti Sazka, musí o tom být usnesení vlády. Pokud to není, Topolánek porušil zákon, sdělil bezpečnostní expert ČSSD Jeroným Tejc.

Krutovláda Davida Ratha pokračuje, místní politici a další představitelé se ho bojí kritizovat

Ikona

14. října 2009 - STŘEDNÍ ČECHY | V řadě míst ve Středočeském kraji vládne atmosféra obav z hejtmana Davida Ratha (ČSSD). Píší o tom ve středečním vydání Lidové noviny. Dokládají to mnohé telefonáty zejména se starosty obcí či představiteli kraji podřízených institucí, při nichž se mají dotyční k svému hejtmanovi vyjádřit.

Strana výpisu

... 774 ...