Politika - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Politika

Senát schválil odložení státních maturit

Ikona

7. října 2009 - PRAHA | Návrh do Poslanecké sněmovny před časem předložil poslanec Walter Bartoš (ODS), který argumentoval tím, že v okolních zemích již existují podobné zkoušky a v prvním roce se tyto země potýkaly s logistickými problémy. "Hlavním cílem této novely je omezit tyto problémy, odklad o jeden rok umožní státní maturitní zkoušku konat s minimálními riziky," prohlásil tehdy Bartoš.

STEM: Téměř polovina občanů si myslí, že se Česko vyvíjí špatným směrem

Ikona

7. října 2009 - ČESKÁ REPUBLIKA | Téměř polovina občanů (46%) České republiky si podle ve středu zveřejněných výsledků průzkumu agentury STEM myslí, že se situace v zemi vyvíjí nesprávným směrem. Nespokojenost je tak v této otázce nejvyšší od vzniku samostatného českého státu.

Fischer uklidňuje unii: Lisabon ratifikujeme do konce roku

Ikona

7. října 2009 - PRAHA | Český premiér Jan Fischer ujistil představitele Evropské unie, že Lisabonská smlouva reformující instituce EU, bude v České republice schválena do konce roku 2009. Fischer to prohlásil ve středu po jednání se zástupci EU. "Není otázkou, zda ano, nebo ne, je otázkou kdy, " prohlásil Jan Fischer.

Italský premiér stojí nad zákonem, tvrdí Berlusconiho právníci

Ikona

7. října 2009 - ŘÍM | Právní zástupci italského premiéra Silvia Berlusconiho prohlašují, že premiér by měl stát nad zákonem. Jak ve středu informuje britský Telegraph, je to jeden z jejich hlavních argumentů před ústavním soudem, který zvažuje, zda je ústavní zachovávat Berlusconiho imunitu stanovenou zákonem Alfano.

Janotův úsporný balíček prošel Senátem

Ikona

5. října 2009 - PRAHA | Senát na pondělním zasedání schválil balíček úsporných opatření ministra financí Eduarda Janoty. Pro bylo 61 z 68 přítomných senátorů, čtyři byli proti a tři se zdrželi hlasování. Balíček stáhne deficit veřejných financí na 162,8 miliardy korun.

Janota chce zlikvidovat sociální solidaritu v Česku, varuje Paroubek

Ikona

5. října 2009 - PRAHA | Předseda ČSSD Jiří Paroubek odmítl nové úsporné návrhy ministra financí Eduarda Janoty. Ty podle šéfa sociální demokracie likvidují moderní výdobytky sociálního státu a jsou v podstatě pouze realizací plánů exministra financí Miroslava Kalouska a jeho strany TOP 09.

STEM: O post nejoblíbenějšího politika se dělí Schwarzenberg a Sobotka

Ikona

5. října 2009 - PRAHA | Zářijový průzkum agentury STEM ukázal, že na čele žebříčku oblíbenosti tuzemských politiků se drží Karel Schwarzenberg (TOP 09) a Bohuslav Sobotka (ČSSD), který ale oproti předchozímu průzkumu lehce ztratil. Na třetí pozici vystřídal pražského primátora Pavla Béma (ODS) Miroslav Kalousek z TOP 09.

Topolánek: Američané u nás nepostaví radar kvůli nestabilnímu politickému prostředí

Ikona

4. října 2009 - PRAHA | Jedním ze tří důvodů proč se Spojené státy rozhodly ustoupit od plánované výstavby radarové základny v České republice je nestabilita české politické scény. Předseda ODS Mirek Topolánek to řekl v nedělním pořadu České televize Otázky Václava Moravce.

S nátlakem na Klause bych byl opatrný, varuje šéf Evropského parlamentu

Ikona

4. října 2009 - VARŠAVA | Předseda Evropského parlamentu (EP) Jerzy Buzek vyzval k opatrnosti v nátlaku na českého prezidenta Václava Klause ohledně dokončení ratifikace Lisabonské smlouvy. Informuje o tom v neděli server Gazeta.pl. Buzek uvedl, že o polskou ratifikaci již nyní nemá obavy.

Bursík uvažuje o návratu do politiky

Ikona

4. října 2009 - PRAHA | Bývalý předseda Strany zelených se možná vrátí do vrcholné politiky. Podle svého nedělního vyjádření v pořadu Partie televize Prima jedná Bursík se současným šéfem zelených Ondřejem Liškou o kandidatuře v chystaných jarních volbách do Poslanecké sněmovny.

Irové schválili Lisabonskou smlouvu

Ikona

3. října 2009 - DUBLIN | V pátečním referendu Irové vyjádřili své "Ano" Lisabonské smlouvě. V sobotu odpoledne to formálně oznámil irský premiér Brian Cowen, informuje agentura Reuters. "Dnes irský lid promluvil čistě a hlasitě. Je to dobrý den pro Irsko a dobrý den pro Evropu," prohlásil Cowen.

Strana výpisu

... 777 ...