Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

Jakub Smrž zajel v kvalifikaci závodu MS superbiků v Salt Lake City čtvrtý čas

Ikona

30. května 2009 - SALT LAKE CITY | Český motocyklový závodník Jakub Smrž dosáhl v noci na sobotu v první kvalifikaci závodu mistrovství světa motocyklů ve třídě superbike na okruhu Miller Motorsport Park v americkém Salt Lake City čtvrtého nejlepšího času. Vítězem první kvalifikace se stal Ital Max Biaggi na stroji Aprilia.

Královnou bílé stopy je Šárka Záhrobská

Ikona

30. května 2009 - PRAHA | Královnou bílé stopy byla v pátek v Praze na Žofíně vyhlášena sjezdařka Šárka Záhrobská, první titul nejlepší české lyžařky uplynulé sezony jí přinesla zejména stříbrná medaile ve slalomu na mistrovství světa ve Val d´Isére a post druhé nejlepší slalomářky Světového poháru.

Týmy F1 se prý nakonec do šampionátu přihlásí, s výjimkou Toyoty

Ikona

29. května 2009 - PAŘÍŽ | Mezinárodní automobilová federace (FIA) očekává, že všechny současné týmy F1, možná s výjimkou Toyoty, nakonec do páteční půlnoci podají přihlášku do šampionátu 2010. Zprávu přinesl server f1-live. Konečný termín pro podání přihlášky vyprší ve 23.59, ale Ferrari, McLaren, BMW Sauber, Renault, Red Bull, Toro Rosso, Brawn a Force India by se měly přihlásit už o několik hodin dřív.

Renault chce možná odejít z F1 a prodat stáj Briatoremu

Ikona

28. května 2009 - ENSTONE (VELKÁ BRITÁNIE) | Stáj F1 Renault by podle některých indicií mohl koupit a v příští sezoně provozovat její šéf Flavio Briatore. Zprávu přinesl ve čtvrtek server f1-live. Francouzská automobilka zvažuje podle mnoha zpráv odchod z F1 už po této sezoně.

České kluby přijdou o jedno místo v Lize mistrů

Ikona

28. května 2009 - PRAHA | V sezoně 2010/2011 bude v předkole fotbalové Ligy mistrů jen jeden český klub, místo dosavadních dvou. V aktuálním žebříčku klubů Evropské fotbalové federace (UEFA), který vyšel ve čtvrtek, má Česká republika koeficient dostatečný jen na osmnácté místo.

Finále Ligy mistrů: FC Barcelona - Manchester United 2:0, statistika

Ikona

28. května 2009 - ŘÍM | Fotbalisté Barcelony ve finále Ligy mistrů na Olympijském stadionu v Římě zvítězili nad Manchesterem United 2:0. Vedoucí branku Katalánců vstřelil už v 10. minutě po pěkné individuální akci Kamerunec Samuel Eto´o, ve druhém poločase neméně hezkou hlavičkou stvrdil triumf Argentinec Lionel Messi.

Pohár ČMFS: Teplice si vítězstvím 1:0 ve finále nad Slováckem otevřely cestu do Evropy

Ikona

27. května 2009 - PRAHA | Fotbalisté FK Teplice ve středu vpodvečer v Praze na strahovském stadionu porazili ve finále Poháru Českomoravského fotbalového svazu druholigový tým 1. FC Slovácko 1:0 a po čtyřech letech se vracejí do pohárové Evropy. Vítězný gól Severočechů dal ve 48. minutě Bosňan Aidin Mahmutovič.

Šéf stáje Renault Briatore se obává ztráty prestiže F1

Ikona

27. května 2009 - LONDÝN | Šéf stáje F1 Renault Flavio Briatore je další, kdo zpochybnil úroveň mistrovství světa F1 v příštím roce, pokud tam budou soutěžit nové malé týmy. Zprávu přinesl ve středu server f1-live. Stáj Ferrari vydala minulý týden prohlášení, v němž varuje před proměnou elitní F1 v "šampionát GP3". Také Briatore se obává ztráty prestiže, pokud se umožní přístup týmů "juniorských kategorií".

Oštěpařka Špotáková je inženýrkou

Ikona

25. května 2009 - PRAHA | Oštěpařka Barbora Špotáková v pondělí složila státnice a úspěšně dokončila studium na Zemědělské univerzitě v Praze. Informovala o tom tisková mluvčí Českého atletického svazu Karolína Farská. Na státnice, které absolvovala odpoledne, doprovázel světovou rekordmanku a olympijskou vítězku její přítel Lukáš Novotný.

Pilot F1 Ferrari Massa : Zastavit Buttona můžeme jen tak, že budeme vítězit

Ikona

25. května 2009 - MONAKO | Brazilský pilot Ferrari Felipe Massa ví, že jeho stáj může zastavit Jensona Buttona a jeho vůz Brawn GP v cestě za titulem mistra světa jedině v případě, že bude vyhrávat závody. Rozhovor přinesl v pondělí server magazínu Autosport.

Hamilton musel vyměnit převodovku a do GP Monaka F1 odstartuje z posledního místa

Ikona

24. května 2009 - MONAKO | Mistrs světa F1 Lewis Hamilton odstartuje do nedělní Velké ceny Monaka z posledního místa startovního roštu, byl totiž potrestán za předčasnou výměnu převodovky. Zprávu přinesl v sobotu server magazínu Autosport. Obhájce loňského vítězství Lewis Hamilton se nepotkal v Monaku s dobrým víkendem.

Strana výpisu

... 238 ...