Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

Peloton sto dvaceti cyklistů odstartoval ve středu odpoledne z Mírového námě

Ikona

6. května 2009 - LITOMĚŘICE | Peloton sto dvaceti cyklistů odstartoval ve středu odpoledne z Mírového náměstí v Litoměřicích. Jezdci 38. ročníku etapového Závodu míru juniorů budou muset od 6. do 10. května ujet téměř 490 kilometrů po Ústeckém kraji. Na start první etapy závodu se postavilo dvacet šestičlenných týmů. Dva reprezentační celky České republiky a osmnáct týmů zahraničních. Silniční závod měří 95,5 kilometru a má start i cíl v Litoměřicích.

Stadion Slavie v Edenu oslaví rok od prvního zápasu

Ikona

6. května 2009 - PRAHA | Víceúčelový stadion v Edenu, kde hrají své domácí zápasy fotbalisté pražské Slavie, oslaví ve čtvrtek 7. května první výročí. Přesně před rokem zde totiž "červenobílí" sehráli první utkání, když porazili Oxford 5:0. První branku na stadionu vstřelil Vladimír Šmicer.

Většina Čechů olympiádu v Praze nechce

Ikona

6. května 2009 - PRAHA | Podle průzkumu agentury STEM si tři pětiny Čechů nepřejí, aby se v Praze konaly olympijské hry, pro je pouze třetina respondentů. Dvě třetiny dotazovaných sdílejí obavy starostů, že pořádání olympiády by bylo financováno z peněz, které měly jít na jiné veřejné potřeby. Více než polovina lidí (52 %) se domnívá, že o pořádání her v Česku by mělo být uspořádáno referendum.

Liberečtí Bílí Tygři snížili rozpočet o padesát milionů korun

Ikona

5. května 2009 - LIBEREC | Hokejový klub Bílí Tygři Liberec byl nucen zredukovat rozpočet pro nadcházející extraligovou sezonu. Suma rozpočtu by se podle vyjádření tiskového mluvčího klubu Jana Rachoty měla snížit zhruba o 50 milionů korun. "Díky ekonomickému vývoji jsme byli nuceni snížit rozpočet oproti minulým 156 milionům přibližně o 50 milionů korun.

Karlovarskou multifunkční halu doplní pětadvacetimetrový bazén

Ikona

5. května 2009 - KARLOVY VARY | Největší současnou investici Karlových Varů - multifunkční halu pro hokej i filmový festival rozšíří plavecký bazén. Náměstek primátora Petr Keřka (ODS) řekl v úterý, že bazén přijde na 200 milionů korun. "Nemám obavy, že jsme si přibrali k hale další velké sousto.

Ecclestone nedovolí Mosleymu zničit Ferrari

Ikona

5. května 2009 - LONDÝN | Majitel marketingových práv na F1 Bernie Ecclestone prohlásil, že nedovolí prezidentovi Mezinárodní automobilové federace (FIA) Maxi Mosleymu, aby zničil stáj Ferrrari. Zprávu přinesl v pondělí server magazínu Autosport. Bernie Ecclestone hodlá chránit pozici stáje Ferrari, která se dostala do sporu s prezidentem FIA Maxem Mosleym ohledně zavedení rozpočtového stropu.

Jsem pořád nejlepší, nehledě na žebříček, říká Serena Williamsová

Ikona

4. května 2009 - ŘÍM | Americká tenistka Serena Williamsová se stále považuje za nejlepší světovou hráčku, přestože byla z čela žebříčku sesazena Ruskou Dinarou Safinovou. Informaci v pondělí přinesla agentura Reuters. „Všichni víme, kdo je opravdovou světovou jedničkou,“ řekla Serena Williamsová novinářům v pondělí v Římě na tiskové konferenci. „Upřímně, nejlepší na světě jsem já,“ přidala sebevědomě.

Legendární hokejista Suchý bude uveden do Síně slávy IIHF

Ikona

4. května 2009 - BERN | Legendární český hokejový obránce Jan Suchý bude v úterý večer uveden do Síně slavy Mezinárodní hokejové federace. Suchý je v pořadí již šestnáctým českým hokejistou, kterému se této pocty dostane. Hokejová Síň slávy se fyzicky nachází v Torontu, o své nové členy se obvykle rozrůstá při mistrovstvích světa v ledním hokeji.

Nová Sportovní hala v Teplicích hostila mezinárodní turnaj v judo

Ikona

3. května 2009 - TEPLICE | "Ve dnech 25. a 26. dubna 2009 uskutečnil v nové Sportovní hale v Teplicích Na Stínadlech Sportovní klub PRO SPORT Teplice, ve spolupráci s Českým svazem judo a Evropskou judistickou unií, mezinárodní turnaj v judo zařazený do kategorie nominačních turnajů EJU TOP Cadets U-17. Turnaj proběhl pod záštitou předsedy ČSSD a poslance za Ústecký kraj Jiřího Paroubka.
Turnaje se zúčastnilo 550 účastníků z 22 zemí Evropy a Asie.

Jablonecký cyklobus vyžili první letošní pasažéři

Ikona

1. května 2009 - JABLONEC NAD NISOU | Na první letošní jízdy vyjel v pátek ráno z Jablonce nad Nisou a Liberce speciální cyklobus jabloneckého ČSAD. Dopravní ředitel ČSAD Luboš Wejnar řekl, že cyklobus zamířil do nejfrekventovanějších cílových stanic v Bedřichově, v Turnově a na ještědské Výpřeži. „Autobusy pro cyklisty budou v provozu o sobotách, nedělí a svátcích až do konce září.

Ještědský areál zahájí od prvního máje letní sezonu s novinkami

Ikona

30. dubna 2009 - LIBEREC | Letní provoz zahájí od 1. května sportovní areál Ještěd u Liberce. Ředitel areálu Vít Pražák ve čtvrtek uvedl , že spustí sedačkovou lanovou dráhu Skalka, která pojede do letních prázdnin o víkendech a svátcích v půlhodinových intervalech vždy od 9.00 do 17.30. „V době letních prázdnin pojede lanovka na Skalku každý den, od září opět jen o víkendech a svátcích, jindy pro skupiny podle předchozí dohody.

Strana výpisu

... 242