Kultura - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Kultura

Halloween v hradecké filharmonii

Halloween v hradecké filharmonii

2. listopadu 2023 - Hradec Králové - Pondělní odpoledne a předvečer halloweenského svátku patřil v královéhradecké Filharmonii hlavně dětem. Různorodý program, ve kterém nesmělo chybět dlabání dýní, byl završen koncertem, při kterém dostaly hlavní slovo zdejší mistrovské varhany. Děti, které přišly v kostýmech, měly vstup zdarma.

Na zámku v Doksech pokračují v obnově střechy

Na zámku v Doksech pokračují v obnově střechy

1. listopadu 2023 - Doksy - V obnově zámku, kterému po mnoha letech vdechlo život, pokračuje město Doksy. Podalo žádost o poskytnutí individuální dotace z rozpočtu Libereckého kraje, se kterou uspělo. V rámci letošní etapy obnovy se tak opravy dočkají poškozené části krovu, laťování a klempířské prvky a na střechu přijdou pálené tašky bobrovky.

Filmový festival Černá věž

Filmový festival Černá věž

1. listopadu 2023 - České Budějovice - Jedenáctý ročník Filmového festivalu Černá věž je za dveřmi a vstupenky už mizí. Vše vypukne ve čtvrtek 9. listopadu a potrvá čtyři dny. Letos poprvé diváci usednou do hlediště Biografu Kotva.

Památkou roku 2022 Libereckého kraje se stal Liebiegův palác

Památkou roku 2022 Libereckého kraje se stal Liebiegův palác

31. října 2023 - Liberecký kraj - Svého vítěze zná další ročník soutěže Památka roku Libereckého kraje, která se koná již od roku 2016. Je jím liberecký Liebiegův palác, který prošel důkladnou rekonstrukcí; cenu si převezme zástupce Statutárního města Liberec. Titul Památka roku se uděluje právě těm vlastníkům kulturních památek, kteří je obnovili v co nejvíce původní podobě. Vítěze vybrala šestičlenná odborná komise. Vítěz získá nejen prestižní titul, ale i skleněnou plaketu a finanční dar ve výši 50 tisíc korun.

Kraj koupí dům otce Ještědu

Kraj koupí dům otce Ještědu

31. října 2023 - Liberecký kraj - Expozice, připomínající život a dílo architekta Karla Hubáčka, nositele Perretovy ceny, vznikne v Liberci. Kraj odkoupí za dvanáct milionů jeho dům v Alšově ulici a na konceptu využití bude pracovat tým, ve kterém bude zastoupena rodina Karla Hubáčka, Severočeské muzeum, Fakulta umění a architektury Technické univerzity v Liberci, historikové architektury a další odborníci.

Vánoční Karlovy Vary letos ozdobí strom z Chranišova

Vánoční Karlovy Vary letos ozdobí strom z Chranišova

31. října 2023 - Karlovy Vary - Město bude mít letos vánoční strom z Chranišova na Sokolovsku. Hlavní vánoční ozdobou centra města bude stříbrný smrk. Zhruba sedmdesátiletý, patnáct metrů vysoký jehličnan v současné době roste na zahradě rodinného domu v Chranišově. Pokácen a přepraven do Karlových Varů na prostranství před hotelem Thermal bude v polovině listopadu.

Senát navštívilo na 2 800 lidí

Senát navštívilo na 2 800 lidí

29. října 2023 - Praha - Sídlo Senátu si včera přišlo prohlédnout na 2 800 návštěvníků. V rámci Dne otevřených dveří ve státní svátek Dne vzniku samostatného Československa mohli vidět historické prostory Valdštejnského paláce, dvě pracovny místopředsedů i Jednací sál. První návštěvníky ráno přivítal předseda horní parlamentní komory Miloš Vystrčil.

SPORTFILM letos ovládl REBOUND

SPORTFILM letos ovládl REBOUND

29. října 2023 - Liberec - Slavnostní galavečer v aule Technické univerzity v Liberci opět proběhl za účasti sportovních hvězd Lukáše Krpálka, Jana Kollera, Gabriely Soukalové a dalších. Vystoupil zpěvák Marcell a baletní soubor Divadla F.X. Šaldy. Moderace se ujal již po druhé Dalibor Gondík a režie Adolf Zika.

Naivní divadlo zve na večerní potlach s koncertem

Naivní divadlo zve na večerní potlach s koncertem

28. října 2023 - Liberec- Večer v trampském stylu a navíc s koncertem si na pondělí 30. října připravilo liberecké Naivní divadlo.

Ocenění za společenskou odpovědnost jsou předána

Ocenění za společenskou odpovědnost jsou předána

28. října 2023 - Teplice – Letošního 7. ročníku, kterou vyhlásil Ústecký kraj ve spolupráci s Hospodářskou a sociální radou Ústeckého kraje a Radou kvality České republiky, se zúčastnilo na 40 subjektů. Zástupci podnikatelské sféry i veřejného sektoru se ucházeli o vítězství v celkem sedmi kategoriích. Všichni zúčastnění si převzali z rukou hejtmana Ústeckého kraje Jana Schillera ocenění za jejich dobrovolnou činnost, kterou vykonávají nad rámec zákonných povinností ve prospěch regionu, jeho obyvatel a životního prostředí.

Blbá nálada není deprese

Blbá nálada není deprese

27. října 2023 - „Co je vlastně deprese?“ ptají se Prokopové v osmnáctém díle osvětového videopodcastu Krajské zdravotní, a.s., a Zdravotnické záchranné služby Ústeckého kraje.

Strana výpisu

... 32 ...