Kultura - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Kultura

Otevřenými branami letos prošel rekordní počet návštěvníků

Otevřenými branami letos prošel rekordní počet návštěvníků

1. prosince 2023 - ZLÍNSKÝ KRAJ – Projekt Otevřené brány, díky kterému si mohou návštěvníci prohlédnout vybrané kostely ve Zlínském kraji s výkladem školeného průvodce, má za sebou další úspěšnou sezonu. Od května do konce září letos využilo bezplatný výklad přes 111 tisíc návštěvníků, tedy téměř o 19 tisíc více než vloni.

Krýzovy jesličky lákají návštěvníky

Krýzovy jesličky lákají návštěvníky

1. prosince 2023 - Jindřichův Hradec - Krásnou předvánoční nabídku pro návštěvníky přichystali v České Kanadě. Hlavním tahákem jsou zrestaurované Krýzovy jesličky v Muzeu Jindřichohradecka, které jsou k vidění po sedmileté pauze. Adventní program se však chystá také v Domě gobelínů a v muzejním ateliéru bude připravený i vánoční fotokoutek.

Korunovační klenoty zhlédlo téměř pět tisíc lidí

Korunovační klenoty zhlédlo téměř pět tisíc lidí

30. listopadu 2023 - Litoměřice - Téměř pět tisíc dětí a dospělých, včetně zhruba šesti desítek škol - taková byla návštěvnost unikátní putovní výstavy nazvané „České korunovační klenoty na dosah“.

Koncert finalistů soutěže Karlovarský hlas

Koncert finalistů soutěže Karlovarský hlas

30. listopadu 2023 - Karlovy Vary - Soutěž pro mladé zpěváky a zpěvačky Karlovarský hlas bude již brzy znát své vítěze. Osm finalistů, kteří vzešli z výběrového kola, poměří své síly v sobotu 9. prosince od 19 hodin v Malém sále Lázeňského hotelu Thermal. Večer plný hudby a nezapomenutelných okamžiků je veřejně přístupný.Karlovy Vary - Soutěž pro mladé zpěváky a zpěvačky Karlovarský hlas bude již brzy znát své vítěze. Osm finalistů, kteří vzešli z výběrového kola, poměří své síly v sobotu 9. prosince od 19 hodin v Malém sále Lázeňského hotelu Thermal. Večer plný hudby a nezapomenutelných okamžiků je veřejně přístupný.Karlovy Vary - Soutěž pro mladé zpěváky a zpěvačky Karlovarský hlas bude již brzy znát své vítěze. Osm finalistů, kteří vzešli z výběrového kola, poměří své síly v sobotu 9. prosince od 19 hodin v Malém sále Lázeňského hotelu Thermal. Večer plný hudby a nezapomenutelných okamžiků je veřejně přístupný.

Na zážitky bohaté Vánoce v jižních Čechách

Na zážitky bohaté Vánoce v jižních Čechách

29. listopadu 2023 - Jihočeský kraj - První adventní neděle připadá na 3. prosince. O celém víkendu se tak budou v jižních Čechách rozsvěcovat vánoční stromky a naplno tak začne adventní čas. Akcí se chystá opravdu spousta. V Hluboké nad Vltavou rozzáří tisíce světýlek tamní zoo, z budějovické Černé věže slétne anděl a trhy se chystají také na budějovickém výstavišti.

Pohádkový les v Bílině se rozrostl o mamuta Manny z Doby ledové

Pohádkový les v Bílině se rozrostl o mamuta Manny z Doby ledové

29. listopadu 2023 - Bílina - Socha mamuta Mannyho z Doby Ledové, ovšem se skluzavkou, se stala od pondělí 27. listopadu jednou z dominant Pohádkového lesa v Bílině. Na jeho realizaci a umístění přispěla stejnojmennému zapsanému spolku Nadace ČEZ částkou 300 000 korun v rámci grantu Oranžové hřiště. Během oficiálního uvedení mamuta „do provozu“ se sešli jak zástupci města, Skupiny ČEZ, spolku, tak i autoři tohoto bezesporu zajímavého herního prvku. Jako první si mamuta se skluzavkou mohly vyzkoušet děti ze třídy Motýlci z MŠ Čapkova.

S filharmonií do svátečních dnů

S filharmonií do svátečních dnů

29. listopadu 2023 - Hradec Králové - Pestrá paleta žánrů, velká hudební díla v koncertním sále i komornější projekty v klubovém prostředí kavárny, Filharmonie Hradec Králové představuje nabídku koncertů v adventním a vánočním čase a zve k pozastavení i zábavě.

V Sokolově lákají na veřejné bruslení, vyhlídkové kolo i nové vánoční stánky

V Sokolově lákají na veřejné bruslení, vyhlídkové kolo i nové vánoční stánky

29. listopadu 2023 - Sokolov - Letošní rok přináší návštěvníkům vánočních trhů v Sokolově bohatý doprovodný program, novou sváteční výzdobu, veřejné bruslení a vyhlídkové kolo. Na trzích se objeví přibližně deset nově vizuálně sjednocených dřevěných stánků se sváteční výzdobou, nabízejících vánoční sortiment, dárky a řemeslné výrobky. Tyto stánky budou tradičně umístěny na Starém náměstí a v ulici 5. května.

Vánoční dílničky, aneb Možná přijde i Mikuláš…

Vánoční dílničky, aneb Možná přijde i Mikuláš…

28. listopadu 2023 - Ledvice – V období mezi prvními a druhými Večerními rozhledy z rozhledny, zve Infocentrum Elektrárny Ledvice všechny hravé děti a jejich rodiče již 2. prosince k další návštěvě, a to v čase od 9 do 15 hodin. Tentokráte půjde o Vánoční dílničky, takže den před zahájením Adventu si budou moci všichni vyrobit dřevěnou ozdobu na stromeček, malý dárek z modelářské hmoty, který si nazdobí dle vlastní fantazie, a další. A… a možná přijdou i Mikuláš s čertem doprovázení andělem. Vstup je zdarma.

Mikulášská jízda

Mikulášská jízda

28. listopadu 2023 - České Budějovice - Dopravní podnik města zve 5. prosince zájemce na speciální Mikulášskou jízdu. Její cíl je jasný: sehnat pro Mikuláše autobus plný andílků a čertů.

Hvězdy tančily pro vozíčkáře

Hvězdy tančily pro vozíčkáře

27. listopadu 2023 - Praha – Sobotní 7. díl taneční soutěže StarDance byl věnován Centru Paraple, které pomáhá lidem na vozíku po poškození míchy. Každý pár věnoval svůj tanec „patronovi“, tedy jednomu klientovi centra a nakonec si všichni společně zatančili.

Strana výpisu

... 27 ...