Kultura - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Kultura

Struny dětem slaví 15 let

Struny dětem slaví 15 let

24. ledna 2024 - Praha – Rodinný festival pro zvídavé děti a hravé rodiče Struny dětem oslaví své patnácté narozeniny o víkendu 22. až 24. března v pražském divadle Minor. Láká na nabitý hudební program napříč nejrůznějšími žánry i divadlo. Vystoupí například vokální sextet Skety, svérázná multižánrová kapela Hm…, zpěvačka Radka Fišarová, beatboxeři Endru a Jen Hovorka, zbrusu nová kapela pro děti i jejich rodiče Rozbal to! nebo Tomáš Liška s kapelou Invisible World, kteří originálně kombinují jazz a world music.

Večerní rozhledy pokračují i letos, včetně dvou pěších výšlapů

Večerní rozhledy pokračují i letos, včetně dvou pěších výšlapů

23. ledna 2024 - Ledvice – Velmi úspěšný rok 2023, co se týče návštěvnosti a uspořádaných akcí pro veřejnost, má za sebou Infocentrum Skupiny ČEZ v Elektrárně Ledvice. Do infocentra zavítal rekordní počet 9 862 osob. Na tak vysokém čísle se také podepsaly právě akce pro veřejnost, ať už se jednalo o velikonoční či vánoční tvůrčí dílničky pro děti, oslavu dne dětí, velkou dvouměsíční prázdninovou soutěž a pochopitelně i následné rozloučení s prázdninami. Například jen fyzikální show pro malé i velké v podání Úžasného divadla fyziky přilákala tolik diváků, že vytvořili nový rekord jednodenní návštěvnosti - 487 osob. Vysokou návštěvnost měly i dva Večerní rozhledy z rozhledny v závěru roku. A právě jimi 27. ledna zahajuje infocentra svou letošní nabídku tematicky zaměřených akcí pro veřejnost.

Anketa Kraj mého srdce. Hlasujte v anketě pro ten Liberecký

Anketa Kraj mého srdce. Hlasujte v anketě pro ten Liberecký

23. ledna 2024 - Česká republika - Tradiční ohlédnutí za uplynulou turistickou sezonou v regionech nabízí začátek roku. Turisté, návštěvníci, cestovatelé nebo třeba jen cestující, mají možnost zhodnotit své dojmy v této oblasti v anketě Kraj mého srdce, která se koná letos již podvanácté. Mapuje míru popularity krajů České republiky u laické i odborné veřejnosti.

Přístřešky soch granátníků jsou opravené

Přístřešky soch granátníků  jsou opravené

23. ledna 2024 - Hradec Králové – Cílem výletů bývá na Mladoboleslavsku lovecký areál Valdštejnsko nedaleko Březovic pod Bezdězem. Návštěvníky tam zaujmou dvě historické sochy granátníků. Chrání je dřevěné přístřešky, které koncem loňského roku opravily Lesy České republiky za 290 tisíc korun.

Za vysvědčení Polárku

Za vysvědčení Polárku

23. ledna 2024 - Brno - Divadlo Polárka zve na svou již tradiční akci s názvem Za vysvědčení Polárku. Jedná se o akci pro všechny školáky a jejich rodiče. Celá akce je koncipována jako slavnostní galavečer. Na programu budou oblíbené písně kapely Polaris, ale také slavnostní předávání výročních cen Divadla Polárka. Nenechte si ujít jedinečnou atmosféru této výjimečné události!

Ceny TRILOBIT 2024

Ceny TRILOBIT 2024

22. ledna 2024 - Dolní Břežany - Ceny TRILOBIT udílené Českým filmovým a televizním svazem FITES za mimořádná audiovizuální díla byly vyhlášeny 20. ledna na slavnostním ceremoniálu, který se uskutečnil ve sportovní hale v Dolních Břežanech.

Pardubický zámek zažil rekordní návštěvnost

Pardubický zámek zažil rekordní návštěvnost

22. ledna 2024 - Pardubice - Rekord v návštěvnosti překonal v uplynulém roce zdejší zámek. Na prohlídky, výstavy a akce Východočeského muzea v Pardubicích i dalších pořadatelů se vypravilo téměř 160 tisíc lidí. Lidé proudili především na prohlídkový okruh Pernštejnská rezidence – nejstarší renesance v Čechách, výstavu k 100. výročí hokejového klubu a na kulturní akce jako Velikonoce na zámku nebo Pernštejnské hodování. Desetitisíce návštěvníků zhlédlo externí instalaci Světla vyprávějí na zámeckých valech.

Kluziště na Moravském náměstí překonalo Jošta. Bruslit se bude i v únoru

Kluziště na Moravském náměstí překonalo Jošta. Bruslit se bude i v únoru

22. ledna 2024 - Brno –⁠ Velkému návštěvnickému zájmu se těší kluziště v parku na Moravském náměstí. Na ledovou plochu zavítalo v období prosince přes deset tisíc bruslařů. Překonali tím návštěvnický rekord, který dosud držela někdejší ledová plocha u sochy Jošta. Zájem vydržel i po novém roce, a tak se s provozem počítá i v únoru.

Peníze na provoz knihoven

Peníze na provoz knihoven

21. ledna 2024 - Olomoucký kraj - „V knihovnách měst a obcí jsou knihovnické a informační služby často omezené. V malých obcích jsou také často centrem dění a přispívají k jejich rozvoji. Jejich finanční podpora je proto pro kraj milou samozřejmostí,“ uvedl hejtman Josef Suchánek.

V Děčíně pokřtili Romanci z druhého břehu

V Děčíně pokřtili Romanci z druhého břehu

21. ledna 2024 - Děčín - V úterý 16. ledna se v prostorách Městské knihovny v Děčíně konal křest českého vydání knihy litevsko-židovského spisovatele Grigorije Kanoviče Romance z druhého břehu. Křtu se zúčastnili zástupci Senátu Parlamentu České republiky, Ústeckého kraje, velvyslanectví Litevské republiky, statutárního města Děčín a další hosté.

Kraj hledá památky, které se zapojí do Dnů lidové architektury

Kraj hledá památky, které se zapojí do Dnů lidové architektury

20. ledna 2024 - Liberecký kraj - Vlastníte památku? Představte ji na Dnech lidové architektury. Liberecký kraj hodlá ve spolupráci s majiteli historických objektů i v letošním roce prezentovat stavby lidové architektury v rámci této celorepublikové akce.

Strana výpisu

... 24 ...