Kultura - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Kultura

V Sokolově lákají na veřejné bruslení, vyhlídkové kolo i nové vánoční stánky

V Sokolově lákají na veřejné bruslení, vyhlídkové kolo i nové vánoční stánky

29. listopadu 2023 - Sokolov - Letošní rok přináší návštěvníkům vánočních trhů v Sokolově bohatý doprovodný program, novou sváteční výzdobu, veřejné bruslení a vyhlídkové kolo. Na trzích se objeví přibližně deset nově vizuálně sjednocených dřevěných stánků se sváteční výzdobou, nabízejících vánoční sortiment, dárky a řemeslné výrobky. Tyto stánky budou tradičně umístěny na Starém náměstí a v ulici 5. května.

Vánoční dílničky, aneb Možná přijde i Mikuláš…

Vánoční dílničky, aneb Možná přijde i Mikuláš…

28. listopadu 2023 - Ledvice – V období mezi prvními a druhými Večerními rozhledy z rozhledny, zve Infocentrum Elektrárny Ledvice všechny hravé děti a jejich rodiče již 2. prosince k další návštěvě, a to v čase od 9 do 15 hodin. Tentokráte půjde o Vánoční dílničky, takže den před zahájením Adventu si budou moci všichni vyrobit dřevěnou ozdobu na stromeček, malý dárek z modelářské hmoty, který si nazdobí dle vlastní fantazie, a další. A… a možná přijdou i Mikuláš s čertem doprovázení andělem. Vstup je zdarma.

Mikulášská jízda

Mikulášská jízda

28. listopadu 2023 - České Budějovice - Dopravní podnik města zve 5. prosince zájemce na speciální Mikulášskou jízdu. Její cíl je jasný: sehnat pro Mikuláše autobus plný andílků a čertů.

Hvězdy tančily pro vozíčkáře

Hvězdy tančily pro vozíčkáře

27. listopadu 2023 - Praha – Sobotní 7. díl taneční soutěže StarDance byl věnován Centru Paraple, které pomáhá lidem na vozíku po poškození míchy. Každý pár věnoval svůj tanec „patronovi“, tedy jednomu klientovi centra a nakonec si všichni společně zatančili.

Vánoční strom v Budějovicích čeká zdobení

Vánoční strom v Budějovicích čeká zdobení

27. listopadu 2023 - České Budějovice - Zítra začnou technici zdobit strom na náměstí Přemysla Otakara II. Ten 2. prosince finálně zazáří nejen nad dočasným vánočním městečkem kolem Samsonovy kašny, ale také spolu s více než 270 světelnými prvky, které pracovníci správy veřejného osvětlení od začátku listopadu instalovali po celém městě.

Zvítězili Eva Farna, Marek Ztracený a kapela Kabát

Zvítězili Eva Farna, Marek Ztracený a kapela Kabát

27. listopadu 2023 - Praha - Poslední listopadový páteční večer patřil tradiční anketě Český slavík. Zlatou slavicí pro rok 2023 a zároveň absolutní vítězkou letošního ročníku ankety fanoušci zvolili Ewu Farnou, zlatým slavíkem je již potřetí Marek Ztracený a mezi hudebními skupinami podruhé v řadě uspěl Kabát.

Benefice pro Majdalenku a Petříka

Benefice pro Majdalenku a Petříka

27. listopadu 2023 - Teplice – V sobotu se v Krušnohorském divadle v Teplicích konala benefiční módní přehlídka Nadi Moravcové. Její výtěžek získají Majdalenka, která má od narození SMA, a malý Petřík, jenž se statečně potýká s nemocí motýlích křídel. Slavnostního večera se zúčastnit nemohl, protože je momentálně v nemocnici.

Setkání s biskupem Václavem Malým

Setkání s biskupem Václavem Malým

26. listopadu 2023 - Teplice – Biskup Václav Malý zavítal v minulých dnech na pozvání moderátora Jiřího Duška do Teplic. Shromáždění se konalo u příležitosti 34. výročí listopadových událostí roku 1989. Setkání s občany se konalo v čerstvě opraveném interiéru i exteriéru Beuronské kaple, která patří teplickému gymnáziu.

Virtuosi per musica di pianoforte ovládl Guyen Battulga z Mongolska

Virtuosi per musica di pianoforte ovládl Guyen Battulga z Mongolska

26. listopadu 2023 - Ústí nad Labem - Absolutním vítězem 56. ročníku soutěže Virtuosi per musica di pianoforte se stal Guyen Battulga z Mongolska. Jeho talent nadchl nejen odbornou porotu, ale i vzácné hosty a posluchače v Severočeském divadle opery a baletu v Ústí nad Labem, kde se konalo slavnostní vyhlášení výsledků a koncert vítězů. Ceny za Ústecký kraj předával vítězům hejtman Jan Schiller, za město Ústí nad Labem primátor Petr Nedvědický.

Historie čokolády

Historie čokolády

25. listopadu 2023 - Karlovy Vary - Muzeum Karlovy Vary zahajuje ve středu 29. listopadu novou výstavu "Historie čokolády".

Dny ukrajinského filmu budou v Brně

Dny ukrajinského filmu budou  v Brně

25. listopadu 2023 - Brno - Letos nejnovější ukrajinské filmy zase dorazí do Brna už začátkem prosince. Dny ukrajinského filmu už potřetí pořádá Ukrajinská iniciativa jižní Moravy v kooperaci s pražským festivalem
Týden ukrajinského filmu.

Strana výpisu

... 28 ...