Kultura - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Kultura

Příběh unikátního Radia 1

Příběh unikátního Radia 1

23. listopadu 2023 - Praha - Příběh o historii prvního českého soukromého rádia od Jany Kománkové Radio 1: Život v éteru je momentálně k mání také jako audiokniha.

Stromeček splněných přání

Stromeček splněných přání

22. listopadu 2023 - Ústí nad Labem - Rozsvícení Vánočního stromu UJEP je tradiční akcí, která v kampusu, s první adventní nedělí, přivádí na náměstí před rektorátem zaměstnance i studenty. Tento rok budou na univerzitním stromečku zavěšena přání dětí z dětského domova v Tisé.

Variace Karlovy Vary

Variace Karlovy Vary

22. listopadu 2023 - Karlovy Vary - Film a hudbu, dva spřízněné umělecké obory, přináší každý rok na podzim do Karlových Varů akce Variace. Uskuteční se ve dnech 24. a 25. listopadu.

Listopadový průvod svobody

Listopadový průvod svobody

21. listopadu 2023 - Ústí nad Labem - Politologický spolek FF UJEP a Filozofická fakulta UJEP pod záštitou Festivalu svobody zvou studenty, akademiky i veřejnost k tradičnímu „Listopadovému průvodu svobody“ u příležitosti Mezinárodního dne studentstva a Dne boje za svobodu a demokracii.

Zahájil Týden pro Digitální Česko

Zahájil Týden pro Digitální Česko

21. listopadu 2023 - Praha - Vicepremiér pro digitalizaci Ivan Bartoš zahájil v pražském Vnitroblocku společně s prezidentem Petrem Pavlem Týden pro Digitální Česko. Zahajovací akce se zúčastnily desítky partnerských organizací, z hostů pak kromě prezidenta na zahájení promluvila místopředsedkyně Evropské komise Věra Jourová či šéf Digitální a informační agentury Martin Mesršmíd. Hlavním tématem letošního Týdne jsou digitální dovednosti. Více než 80 partnerských organizací po celé ČR věnuje v nadcházejícím týdnu právě digitálním dovednostem přes 120 přednášek a workshopů.

Studenti vystavují ve Filharmonii

Studenti vystavují ve Filharmonii

21. listopadu 2023 - Hradec Králové - Filharmonie Hradec Králové uspořádala ve spolupráci s Katedrou výtvarné kultury a textilní tvorby Pedagogické fakulty Univerzity Hradec Králové výstavu prací studentů oboru Grafická tvorba – Intermédia. Vernisáž proběhla ve středu 15. listopadu v nově upraveném prostoru Filharmonie, který má výstavám studentů UHK sloužit i nadále. Pro účastníky vernisáže byly přichystány také čestné vstupenky na večerní koncert.

Do Teplic přiletěli andělé

Do Teplic přiletěli andělé

20. listopadu 2023 - Teplice – V sobotu 18. listopadu se na náměstí Svobody konala tradiční pohádková akce SLET ANDĚLŮ.

Advent na Zelňáku přivítal první návštěvníky

Advent na Zelňáku přivítal první návštěvníky

19. listopadu 2023 - Brno – Tak jako v řadě evropských měst, i v Brně začaly vánoční trhy. Na Zelném trhu jsou od 17. listopadu otevřeny vánoční stánky s řemeslnými výrobky, jídlem a nápoji. V provozu budou do 23. prosince.

Certifikát UNESCO už je v Žatci

Certifikát UNESCO už je v Žatci

19. listopadu 2023 - Žatec - Česká republika se v září letošního roku dočkala sedmnáctého zápisu na Seznam světového dědictví UNESCO, a to díky nominaci Žatce a krajiny žateckého chmele.

Projekt Praha očima studentů oživí veřejný prostor v metropoli

Projekt Praha očima studentů oživí veřejný prostor v metropoli

19. listopadu 2023 - Praha - Hlavní město ve spolupráci s Vysokou školou uměleckoprůmyslovou v Praze (UMPRUM) vytvořilo pilotní projekt symbolicky nazvaný Praha očima stu¬dentů. V nadcházejících měsících veřejnosti představí různé pohledy na Prahu prostřednictvím graficky pojatých plakátů několika studentů Ateliéru grafického designu a vizuální komunikace UMPRUM.

Pozvánka na večerní rozhledy z nejvyšší rozhledny

Pozvánka na večerní rozhledy z nejvyšší rozhledny

18. listopadu 2023 - Ledvice – Večerní rozhledy z nejvyšší oficiální rozhledny v České republice pokračují i během letošního podzimu. Po přirozené přestávce, během níž se čekalo až brzký soumrak navodí již odpoledne večerní atmosféru, tak Skupina ČEZ opět zve k návštěvě Infocentra v Elektrárně Ledvice v čase od 16 do 20 hodin, a to již ve středu 22. listopadu a následně v sobotu 9. prosince. Vstup je tradičně zdarma, stejně tak je ovšem i nutná registrace předem.

Strana výpisu

... 29 ...