Kultura - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Kultura

Vánoční strom pro Prahu

Vánoční strom pro Prahu

17. října 2023 - Praha - Největší vánoční trhy v České republice začnou za šest týdnů. Srdce Prahy, Staroměstské náměstí letos ozdobí o adventu strom, který přijede z Libereckého kraje. Vyrostl do výšky zhruba sedmadvacet metrů na soukromém pozemku nedaleko obce Mimoň. Smrk vzešel z téměř čtyřiceti tipů soutěže Hledá se strom, kterou v létě vyhlásil organizátor trhů, společnost Taiko, a. s. Kácení, převoz a následné zdobení bude již tradičně v režii společnosti Technologie hlavního města Prahy.

Poslední hostina začíná, děsivý Den díkůvzdání se blíží

Poslední hostina začíná, děsivý Den díkůvzdání se blíží

17. října 2023 - Praha - Dlouho očekávaný horor Eliho Rotha Den díkůvzdání s Patrikem Dempseym v hlavní roli vstoupí do kin ještě tento rok. Žádné klišé o Dni díkůvzdání a vrahovi ale od Rotha, který proslul svými předchozími horory, nečekejte. Poté, co se Černý pátek změní v chaos, objeví se tajemný vrah terorizující celé město. V českých kinech se bude promítat od 23. listopadu.

Z uhelných regionů k budoucnosti spravedlivé transformace

Z uhelných regionů k budoucnosti spravedlivé transformace

15. října 2023 - Ústecký kraj - Do Ústeckého kraje zavítali na dvoudenní expertní workshop zástupci uskupení V4, aby si zde vyměnili své zkušenosti v oblasti spravedlivé transformace uhelných regionů. Jejich první kroky vedly do Inovačního centra Ústeckého kraje, kde je přivítala radní Iva Dvořáková.

Severočeské muzeum láká na novinky

Severočeské muzeum láká na novinky

15. října 2023 - Liberecký kraj - Sté padesáté výročí založení si v tomto roce připomíná Severočeské muzeum v Liberci. Kromě bilancování s sebou jubileum přináší i plánování novinek a pokračování v dlouhodobých projektech. Akcí mají v rukávu muzejníci celou řadu, chystá se též nová vizuální identita této ctihodné instituce.

Mexický průvod do „Botanky“

Mexický průvod do „Botanky“

14. října 2023 - Teplice – Už víte, co budete dělat poslední říjnový den? Město Teplice spolu s Divadlem v Pytli a Petrem Stolařem zve malé i velké obyvatele na kostýmovaný Mexický průvod k botanické zahradě.

Liberec už má vánoční strom

Liberec už má vánoční strom

14. října 2023 - Liberec - Letošním vánočním libereckým stromem je smrk ztepilý z ulice České mládeže. Ze zahrady soukromého majitele ho na náměstí k radnici převezou dobrovolní hasiči Sboru dobrovolných hasičů Liberec – Sever. Ti ho také nejprve v místě růstu pokácejí a po převozu ukotví před historickou radnicí. Dnem převozu je pátek 17. listopadu, den státního svátku, kdy je ve městě menší dopravní provoz.

Začal Signal Festival

Začal Signal Festival

13. října 2023 - Praha - Jedenáctý ročník Signal Festivalu odstartoval. Uvede 20 uměleckých instalací v pražském centru, Karlíně, Holešovicích, Letné i Bořislavce a nabídne největší galerijní zónu ve své historii.

Proexportní akce a semináře

Proexportní akce a semináře

13. října 2023 - Jihomoravský kraj - Agentura na podporu obchodu CzechTrade organizuje na Mezinárodním strojírenském veletrhu v Brně (MSV) již pojedenácté semináře a konzultace pro zájemce o export.

Karlovarští filharmonici zahájili sezónu

Karlovarští filharmonici zahájili sezónu

13. října 2023 - Karlovy Vary - Atrium nově zrekonstruovaných Císařských lázní dnes večer přivítá návštěvníky zahajovacího koncertu 189. sezony Karlovarského symfonického orchestru.

Ceny hejtmana Ústeckého kraje pro rok 2022

Ceny hejtmana Ústeckého kraje pro rok 2022

12. října 2023 - Ústecký kraj - Dvanáctý ročník prestižního ocenění za výjimečné občanské zásluhy o rozvoj kraje – Ceny hejtmana Ústeckého kraje pro rok 2022 – znají své nositele. Ceny byly uděleny ve čtyřech kategoriích: regionální rozvoj, sociální a zdravotní oblast včetně záchrany lidského života, kultura a sport.

Ocenění za mimořádné skutky a významné zásluhy

Ocenění za mimořádné skutky a významné zásluhy

12. října 2023 - Středočeský kraj - Celkem 58 osobností z řad policistů, hasičů a občanů bylo včera večer oceněno Medailí Středočeského kraje za mimořádné skutky a významné zásluhy. Oceněné nominovali zástupci Integrovaného záchranného systému Středočeského kraje za výjimečné zásahy, které vedly k záchraně lidských životů a k řešení extrémních situací.

Strana výpisu

... 34 ...