Kultura - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Kultura

Začal Signal Festival

Začal Signal Festival

13. října 2023 - Praha - Jedenáctý ročník Signal Festivalu odstartoval. Uvede 20 uměleckých instalací v pražském centru, Karlíně, Holešovicích, Letné i Bořislavce a nabídne největší galerijní zónu ve své historii.

Proexportní akce a semináře

Proexportní akce a semináře

13. října 2023 - Jihomoravský kraj - Agentura na podporu obchodu CzechTrade organizuje na Mezinárodním strojírenském veletrhu v Brně (MSV) již pojedenácté semináře a konzultace pro zájemce o export.

Karlovarští filharmonici zahájili sezónu

Karlovarští filharmonici zahájili sezónu

13. října 2023 - Karlovy Vary - Atrium nově zrekonstruovaných Císařských lázní dnes večer přivítá návštěvníky zahajovacího koncertu 189. sezony Karlovarského symfonického orchestru.

Ceny hejtmana Ústeckého kraje pro rok 2022

Ceny hejtmana Ústeckého kraje pro rok 2022

12. října 2023 - Ústecký kraj - Dvanáctý ročník prestižního ocenění za výjimečné občanské zásluhy o rozvoj kraje – Ceny hejtmana Ústeckého kraje pro rok 2022 – znají své nositele. Ceny byly uděleny ve čtyřech kategoriích: regionální rozvoj, sociální a zdravotní oblast včetně záchrany lidského života, kultura a sport.

Ocenění za mimořádné skutky a významné zásluhy

Ocenění za mimořádné skutky a významné zásluhy

12. října 2023 - Středočeský kraj - Celkem 58 osobností z řad policistů, hasičů a občanů bylo včera večer oceněno Medailí Středočeského kraje za mimořádné skutky a významné zásluhy. Oceněné nominovali zástupci Integrovaného záchranného systému Středočeského kraje za výjimečné zásahy, které vedly k záchraně lidských životů a k řešení extrémních situací.

Blíží se Svatomartinské slavnosti

Blíží se Svatomartinské slavnosti

12. října 2023 - PRAHA – Kolem 40 stánků, 23 vinařů z Čech a Moravy, degustace svatomartinských vín, husí speciality a bohatý doprovodný program – takový bude 12. ročník festivalu mladých vín „Svatomartinské slavnosti a pečená husa“. Akce proběhne v sobotu 11. listopadu na náplavce Rašínova nábřeží v Praze 2 mezi Železničním mostem na Výtoni a vyšehradskou skálou v blízkosti farmářského trhu Náplavka. Odstartuje symbolicky v 11 hodin a 11 minut.

Česká a slovenská architektura

Česká a slovenská architektura

12. října 2023 - Praha – Výstava v Jízdárně Pražského hradu je nerozsáhlejší retrospektivou architektury v našich zemích za více než půl století.

Studentské představení Prima sezóna má za sebou slavnostní premiéru

Studentské představení Prima sezóna má za sebou slavnostní premiéru

12. října 2023 - Pardubice - Kultura a školství jdou v Pardubicích ruku v ruce. Město ve spolupráci s Univerzitou Pardubice již před dvěma lety spustilo projekt Rozjeď to, díky němuž mohou studenti realizovat své kulturní akce. Nyní radnice podpořila také divadelní představení studentů Gymnázia Mozartova s názvem Prima sezóna, které zaplnilo sál ABC Klubu Na Olšinkách.

Čtyřdohoda slaví čtyřicet let

Čtyřdohoda slaví čtyřicet let

11. října 2023 - Středočeský kraj - Hejtmanka Petra Pecková podepsala ve Francii s partnerskými regiony společné prohlášení o ochraně demokratických hodnot. Spolupráce mezi čtyřmi partnerskými regiony – Středočeským krajem, Porýním-Falc, Burgundskem Franche-Comté a Opolském vojvodstvím, tzv. Čtyřdohoda, slaví 20 let.

Startuje projekt W4W První krok

Startuje projekt W4W První krok

11. října 2023 - Praha - Při příležitosti Světového dne duševního zdraví představuje obecně prospěšná společnost WOMEN FOR WOMEN (W4W) projekt První krok. Jedná se o anonymní online poradnu, kde se prostřednictvím chatu mohou lidé v obtížné situaci obrátit na mentory a mentorky, kteří překonali náročné a nepříjemné životní momenty. Cílem online poradny je sdílení problémů a hledání možných řešení.

Startují oblíbené podzimní výlovy

Startují oblíbené podzimní výlovy

11. října 2023 - Jihočeský kraj - K podzimu na jihu Čech neodmyslitelně patří výlovy rybníků. Některé menší už přišly na řadu ve druhé polovině září, v následujících týdnech jsou v plánu ty nejvýznamnější. O víkendu 13. až 15. října stovky návštěvníků zamíří k největšímu českému rybníku Rožmberk na Třeboňsku. Až do druhé poloviny listopadu budou rybáři pokračovat na těch dalších napříč celým krajem.

Strana výpisu

... 35 ...