Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

Centrum Sokolova ožilo o víkendu dalším ročníkem ¼ a ½ maratonu

Centrum Sokolova ožilo o víkendu dalším ročníkem ¼ a ½ maratonu

19. června 2023 - Sokolov - BMW Group Sokolovský 1/4 a 1/2 maraton opět nadchl běžecké nadšence v centru Sokolova a kolem jezera Medard. Tento vyhledávaný sportovní závod, pořádaný Městským domem kultury Sokolov, se konal v sobotu 17. června 2023. Oba závody přilákaly téměř 300 běžců různých kategorií, včetně týmového závodu, který obsadili místní běžci například za Statek Bernard a Wolfnet.

Vodákům na jihu Čech usnadní orientaci nová mapa

Vodákům na jihu Čech usnadní orientaci nová  mapa

19. června 2023 - Jihočeský kraj - Jihočeská centrála cestovního ruchu (JCCR) představila vodáckou mapu pro řeku Vltavu, která poskytuje detailní informace o trasách, trauma bodech a vodáckých kempech. Mapa je určena pro všechny nadšence, kteří si chtějí užít jízdu na řece Vltavě a zmapovat možnosti ubytování.

Kraj podpoří cyklodopravu

Kraj podpoří cyklodopravu

15. června 2023 - Liberecký kraj - Financování tří programů na podporu cyklistiky v regionu schválili krajští radní. Individuální dotace žadatelé využijí na projektování, výstavbu a rekonstrukce cyklostezek. Kraj mezi ně rozdělí celkem 13.197.224,15 korun. Záměr musí ještě schválit zastupitelstvo.

Evropské hry pro handicapovou mládež

Evropské hry pro handicapovou mládež

14. června 2023 - Brno - Stovky mladých handicapovaných sportovců se už příští týden ve středu sejdou na dvanáctém ročníku Letních evropských her pro handicapovanou mládež Emil Open. Od středy 21. do neděle 25. června se na brněnských sportovištích utkají sportovci ve věku od deseti do šestadvaceti let se všemi druhy postižení. Rekordních 891 účastníků z dvanácti zemí Evropy bude soutěžit v celkem sedmi sportech. V sobotu v rámci akce čeká účastníky i Brňany například Hvězdný den s Emilem na Kraví hoře s množstvím soutěží a atrakcí.

Martina Navrátilová převzala Stříbrnou medaili předsedy Senátu

Martina Navrátilová převzala Stříbrnou medaili předsedy Senátu

13. června 2023 - Česká republika - Z rukou předsedy Senátu Miloše Vystrčila dnes převzala na půdě horní komory Parlamentu Stříbrnou medaili světová tenistka s českými kořeny Martina Navrátilová. Senátní ocenění si odnesla dle slov předsedy Vystrčila „za skvělé výkony a odvahu být sama sebou“.

Milada Run po sedmé

Milada Run po sedmé

12. června 2023 - Ústecký kraj - V sobotu 10. června se konal oblíbený běžecký závod Milada Run.

Famózní Karolína Muchová

Famózní Karolína Muchová

9. června 2023 - Paříž- Chytrým, pestrým, divácky atraktivním tenisem a nezměrnou bojovností udolala na Roland Garros v Paříži běloruskou medvědobijku Arynu Sabalenkovou 7:6, 6:7 a 7:5, i když v rozhodujícím setu prohrávala už 2:5!

Vítězná mise BASTA CHEERLEADERS na Mistrovství ČR

Vítězná mise BASTA CHEERLEADERS na Mistrovství ČR

9. června 2023 - Praha - Dne 3. června se ve sportovní hale Královka v Praze konalo oficiální Mistrovství České republiky ve sportovním cheerleadingu. Na tuto vrcholnou soutěž sezony 2022-2023 bylo nutné se nominovat z české národní cheer ligy.

Děti vyskákaly na obědy přes 1,7 milionu korun

Děti vyskákaly na obědy přes 1,7 milionu korun

8. června 2023 - Praha – Některé děti v českých mateřských školách nechodí na obědy, protože si to jejich rodiče nemohou dovolit, neboť cena stravného je v mateřinkách oproti základním školám až dvojnásobná. Právě takovým dětem a rodinám pomáhá obecně prospěšná společnost WOMEN FOR WOMEN (W4W), a to v rámci nově spuštěného projektu SOS do školky. Tento projekt na Den dětí podpořily dvě akce spolupořádané s generálním partnerem Skupinou Sev.en a Nadací rodiny Tykačových. Celkový výtěžek z této fundraisingové akce byl více než 1,7 milionu korun.

Čeští paralympici přivezli bronz

Čeští paralympici přivezli bronz

7. června 2023 - Obhájci bronzu z poslední paralympiády v Pekingu byli soupeřem české parahokejové reprezentace v souboji o bronz.

Víte, jak vybavit lékárničku na léto?

Víte, jak vybavit lékárničku na léto?

7. června 2023 - Česká republika - I když si letní dovolenou plánujeme do nejmenšího detailu, občas zkrátka nemusí dopadnout zcela podle našich představ. V tu nejméně vhodnou chvíli nás pak často překvapí zdravotní komplikace. Pro takové případy je klíčové mít po ruce správně vybavenou lékárničku. Dejte však pozor, do jaké destinace se chystáte! Vhodný obsah lékárničky se podle toho může zásadně lišit. Ať už jedete do hor, k moři nebo třeba na chalupu, mějte na paměti pár základních specifik.

Strana výpisu

... 19 ...