Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

Podmínky k lyžování jsou v Libereckém kraji velmi dobré

24. února 2022 - Podmínky k lyžování jsou v Libereckém kraji nadále velmi dobré, na některých sjezdovkách je dál přes metr sněhu. Obleva velkým skiareálům příliš neublížila, příznivá je i předpověď počasí na víkend, vyplývá z informací od provozovatelů lyžařských areálů oslovených ČTK.

Sokolové se obávají odlivu členů kvůli dramatickému zdražování energií

15. února 2022 - Česká obec sokolská se obává odlivu svých členů v důsledku dramatického zdražování energií. Na tiskové konferenci k 160 letům od založení Sokola to dnes novinářům řekla starostka ČOS Hana Moučková. Podle ní se už víc než polovině sokolských jednot zvýšily zálohy na elektřinu. Zejména mladých sokolů ubylo už i v důsledku epidemie covidu-19, řekla. Financování Sokola ze strany státu označila za nesystémové. Ke zlepšení je kvůli meziročnímu poklesu výdajů na sport v návrhu státního rozpočtu skeptická.

U Nasavrk se bude bojovat o titul Železný Kelt a Keltka

14. února 2022 - Svou fyzickou kondici i dovednosti bez moderních vymožeností si vyzkoušejí soutěžící v závodu Železný Kelt/Keltka. V sobotu ráno odstartují na desítky kilometrů dlouhé trasy u Nasavrk na Chrudimsku. Na jejich zvládnutí mají celý den, cestou je čekají keltské disciplíny. ČTK to dnes řekla Kristýna Prokůpková z keltského skanzenu u Nasavrk na Chudimsku.

Arena v Pardubicích bude letos hostit mezinárodní šampionáty

Zdroj: Wikipedia

14. února 2022 - Multifunkční arena v Pardubicích bude letos hostit několik mezinárodních šampionátů. Uskuteční se tam mistrovství světa v karate, mezinárodní basketbalová utkání či největší billiardový turnaj ve střední Evropě, uvedl magistrát v tiskové zprávě.

Skiareály v Ústeckém kraji čekají po uvolnění opatření velký zájem o víkendu

11. února 2022 - Lyžařská střediska v Ústeckém kraji očekávají, že se rozvolnění protiepidemických opatření projeví hlavně o víkendu. Díky jarním prázdninám, které mají tento týden děti na Teplicku, a školním lyžařským zájezdům, jsou skiareály plné, v Klínech na Mostecku dnes bylo zaplněné parkoviště. O víkendu by však mohli na lyže zamířit i návštěvníci z jiných okresů, kde prázdniny nemají, řekli dnes provozovatelé ČTK.

Ve vraku bicyklu odhalili ústečtí muzejníci kuriózní výrobek místního podniku

26. ledna 2022 - Ústečtí muzejníci objevili při vyklízení starého domu v kůlně vrak bicyklu. V kole posléze odhalili kuriózní výrobek místního podniku Techniasport, který stavěl první speciální kola na cyklotrail, což byl v 80. letech minulého století nový druh sportu. Bicykl s názvem Jiskra TC 50 se stane součástí technických sbírek ústeckého muzea. ČTK to dnes řekl historik Martin Krsek.

O víkendu bylo ve Špindlerově Mlýně 12.000 lyžařů, méně než před pandemií

23. ledna 2022 - Do skicentra Špindlerův Mlýn v Krkonoších o víkendu zavítalo kolem 12.000 lyžařů. Návštěvnost je podle provozovatele slušná, ale počty lidí nejsou tak vysoké jako před pandemií, řekl ČTK René Hroneš ze skiareálu.

Premiéru filmu o fotbalistovi Kollerovi kvůli pandemii přesouvají na srpen

Zdroj: Wikipedia

20. ledna 2022 - Premiéru filmu Petra Větrovského o fotbalistovi Kollerovi přesouvají tvůrci kvůli pandemii na 11. srpna. Snímek měl původně mít pod názvem Jan Koller - Příběh obyčejného kluka premiéru 3. února. ČTK o tom za tvůrce informoval Vítek Rosenbaum.

Na fotbalovém stadionu v Hradci by po jeho dokončení mohla hrát i reprezentace

Zdroj: Wikipedia

19. ledna 2022 - Na novém fotbalovém stadionu v Hradci Králové by po jeho dokončení mohla přátelské zápasy hrát i mužská reprezentace. Kvalifikační či přátelské duely by v Hradci Králové mohly hrát i nižší reprezentační výběry mužů a výběry žen. Vyplývá to z memoranda o spolupráci mezi Hradcem Králové a Fotbalovou asociací České republiky, které dnes schválili hradečtí zastupitelé.

Na sjezdovky v Libereckém kraji přijely o víkendu tisíce lyžařů

9. ledna 2022 - Podmínky areálech se zlepšily, provozovatelé pokračují ve výrobě technického sněhu. Na prodloužený víkend díky státnímu svátku přijeli do Harrachova turisté z Polska.

V Ústeckém kraji lyžařská střediska Klíny a Telnice ukončila kvůli oblevě provoz

Ilustrační foto

3. ledna 2022 - Lyžařská střediska Klíny na Mostecku a Telnice na Ústecku ukončila kvůli oblevě provoz. Teploty se na horách dostaly v uplynulých dnech k deseti stupňům. Provozovatelé čekají na ochlazení, aby mohli začít opět zasněžovat.

Strana výpisu

... 23 ...