Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

Lezec Adam Ondra skončil druhý

Lezec Adam Ondra skončil  druhý

3. července 2023 - Česká republika - Adam Ondra byl druhý v lezení na obtížnost v závodě Světového poháru ve švýcarském Villars, kde v této disciplíně zahájil sezonu. Porazil ho Rakušan Jakob Schubert, který vylezl o jeden chyt výše. Úřadující mistr Evropy Ondra získal letos druhou medaili ve Světovém poháru po stříbru z pražského závodu v boulderingu.

Světová špička agility sportu se sejde v Liberci

Světová špička agility sportu se sejde v Liberci

3. července 2023 - Liberec - Zhruba tři měsíce zbývají do zahájení letošní největší kynologické události v České republice, v Evropě i ve světě, do Mistrovství světa v agility v Liberci 2023. Pod Jizerské hory přijedou nejlepší závodníci z několika kontinentů, aby poměřili síly na světovém šampionátu, který se uskuteční 4. – 8. října v liberecké Home Credit Areně.

Češi získali na Evropských hrách 28 medailí!

Češi získali na Evropských hrách 28 medailí!

3. července 2023 - Česká republika – Výrazná byla česká výprava na třetích Evropských hrách v polském Krakově. Bilance 28 medailí – 7 zlatých, 10 stříbrných a 11 bronzových – je rekordní.

Vítězky přivítal primátor

Vítězky přivítal primátor

1. července 2023 - Teplice - Ve čtvrtek 29. června přivítal primátor města Jiří Štábl na teplické radnici vítězky z Mistrovství České republiky ve sportovním cheerleadingu.

Závod : ,,Tisíc mil ADVENTURE 2023¨

Závod : ,,Tisíc mil ADVENTURE 2023¨

30. června 2023 - Česká a Slovenská republika - Závod 1000 mil je nonstop závod bez zabezpečení horami ze západu Čech na východ Slovenska nebo opačně, kde na účastníky čeká krásná příroda, sebepoznání, strach i euforie, radost i bolest a hlavně velké dobrodružství!

Procházka Turnovem přiblíží útrpné právo

Procházka Turnovem přiblíží útrpné právo

24. června 2023 - Turnov - Komentovaná procházka Turnovem věnovaná útrpnému a hrdelnímu právu ve středověku a raném novověku se koná ve čtvrtek vpodvečer. S historikem Muzea Českého ráje Jiřím Zoul Sajbtem projdou účastníci komentované procházky cestou odsouzenců.

Startuje KoresponDance

Startuje KoresponDance

23. června 2023 - Středočeský kraj – Street dance a nový cirkus budou dominovat pražskému festivalu KoresponDance, který v úterý 27. června zahájí svůj 11. ročník.

Reprezentace na Světové policejní a hasičské hry

Reprezentace na Světové policejní a hasičské hry

22. června 2023 - Ústecký kraj - Také on bude mít své zástupce na Světových policejních a hasičských hrách v kanadském Winnipegu. Šestičlenný tým složený z příslušníků Hasičského záchranného sboru Ústeckého kraje a Policie ČR vyrazí do Kanady v červenci. Před odjezdem se tým přišel v kompletním složení představit na krajský úřad také hejtmanovi Janu Schillerovi.

Vévoda z Edinburghu ocenil mladé lidi z programu DofE

Vévoda z Edinburghu ocenil mladé lidi z programu DofE

21. června 2023 - Praha – Horní komoru Parlamentu ČR navštívila Jeho britská královská Výsost princ Edward. Vévoda z Edinburghu v hlavním sále ocenil 42 mladých lidí, kteří úspěšně absolvovali zlatou úroveň programu Mezinárodní ceny vévody z Edinburghu (DofE). Zlaté odznaky a certifikáty společně s princem předal také první místopředseda horní parlamentní komory Jiří Drahoš.

Centrum Sokolova ožilo o víkendu dalším ročníkem ¼ a ½ maratonu

Centrum Sokolova ožilo o víkendu dalším ročníkem ¼ a ½ maratonu

19. června 2023 - Sokolov - BMW Group Sokolovský 1/4 a 1/2 maraton opět nadchl běžecké nadšence v centru Sokolova a kolem jezera Medard. Tento vyhledávaný sportovní závod, pořádaný Městským domem kultury Sokolov, se konal v sobotu 17. června 2023. Oba závody přilákaly téměř 300 běžců různých kategorií, včetně týmového závodu, který obsadili místní běžci například za Statek Bernard a Wolfnet.

Vodákům na jihu Čech usnadní orientaci nová mapa

Vodákům na jihu Čech usnadní orientaci nová  mapa

19. června 2023 - Jihočeský kraj - Jihočeská centrála cestovního ruchu (JCCR) představila vodáckou mapu pro řeku Vltavu, která poskytuje detailní informace o trasách, trauma bodech a vodáckých kempech. Mapa je určena pro všechny nadšence, kteří si chtějí užít jízdu na řece Vltavě a zmapovat možnosti ubytování.

Strana výpisu

... 18 ...