Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

Nová služba pro cyklisty

Nová služba pro cyklisty

21. července 2023 - Česká republika - Síť čerpacích stanic ORLEN Benzina, provozovaná rafinérskou a petrochemickou skupinou ORLEN Unipetrol, rozšiřuje portfolio služeb pro své zákazníky. Lídr maloobchodního prodeje paliv v České republice nabízí v třiceti pěti turisticky atraktivních lokalitách cyklistické servisní stojany doplněné v některých případech také o nabíjecí stanice pro stále oblíbenější elektrokola.

Tisíce fanoušků a vycvičení psi míří do Liberce

Tisíce fanoušků a vycvičení psi míří do Liberce

19. července 2023 - Liberec - Zhruba tři měsíce zbývají do zahájení letošní největší kynologické události v České republice, v Evropě i ve světě, do Mistrovství světa v agility v Liberci 2023. Pod Jizerské hory přijedou nejlepší závodníci z několika kontinentů, aby poměřili síly na světovém šampionátu, který se uskuteční 4.– 8. října v liberecké Home Credit Areně.

Na Ještědu otevřeli nové centrum a trať pro začínající bikery

Na Ještědu otevřeli nové centrum a trať pro začínající bikery

17. července 2023 - Liberecký kraj - Nový prostor pro začínající bikery a všechny, kdo si chtějí zdokonalit svou jízdu na horském kole, slavnostně otevřel v neděli 16. července 2023 Skiareál Ještěd. Nové centrum s názvem Flow trail & Skill zone pro výuku horské cyklistiky je pro všechny zdarma a je ideální i pro rodiny s dětmi.

Mácháč nabízí řadu zážitků

Mácháč nabízí řadu zážitků

14. července 2023 - Doksy - Máchovo jezero nabízí zážitky podobné těm u moře. Ne nadarmo se mu proto říká České moře. Stačí jen zavítat na jednu z písečných pláží a dopřát si zasloužený odpočinek. Přehled tipů na výlet či za zábavou:

Sportovní areál Vltava se otevřel veřejnosti

Sportovní areál Vltava se otevřel veřejnosti

13. července 2023 - Jihočeský kraj - Kurty na plážový volejbal, workoutové, parkourové i dětské hřiště s čarodějovou dvouvěžovou pevností, pískovištěm, kolotočem, provazovou džunglí, houpadly i mlhovištěm, restaurace a další vybavení bylo postaveno v rekordním čase, za pouhých 55 dní v oblíbené lokalitě u cyklostezky z Budějovic na Hlubokou nad Vltavou.

Lesní běžecká stezka

Lesní běžecká stezka

13. července 2023 - Hradec Králové - V městských lesích je pro návštěvníky připravená novinka v podobě 800 metrů dlouhého běžeckého okruhu se speciálním přírodním povrchem. Běžecký okruh začíná od asfaltové lesní cesty Hradečnice, přibližně 200 metrů od centrálního parkoviště u lesního hřbitova. Jeho vybudování vyšlo na 750 tisíc korun bez DPH. Projekt byl navíc částečně financován díky podpoře Vojenské zdravotní pojišťovny a z prostředků získaných z projektu RE-USE.

Z Labe si vylovili 48 cenných kovů

Z Labe si vylovili 48 cenných kovů

10. července 2023 - Ústecký kraj - V Roudnici nad Labem se konalo Mistrovství světa juniorů a závodníků do 23 let ve sjezdu na divoké vodě a nutno podotknout, že se domácím sportovcům dařilo v nabité konkurenci opravdu náramně. Čeští sjezdaři získali před domácím publikem 48 cenných kovů a jednoznačně ovládli celkové hodnocení národů.

Výlet jako malovaný

Výlet jako malovaný

8. července 2023 - Středočeský kraj - Infocentra Skupiny ČEZ lákají malé i velké zájemce o energetiku po celý rok. Zájemcům ukazují především bezemisní elektrárny, tedy blízkou budoucnost české energetiky. Jde o obnovitelné a jaderné zdroje, které nepřispívají ke globálnímu oteplování. Hlavní sezona ale pro průvodce teprve začala. Letní prázdniny a doba dovolených je pro ně obdobím, kdy do infocenter zavítá vůbec nejvíce návštěvníků. Elektrárny ČEZ představují skvělý cíle rodinných výletů, během letních prázdnin tu totiž čeká na děti speciální dárek, který celý zážitek ještě umocní. Jako odměnu za správně zodpovězený snadný kvíz získá každý malý návštěvník EDUkativní blok. Získat blok a nové znalosti z oblasti energetiky mohou zájemci například v jednom ze středočeských infocenter ČEZ.

Hrábli si až na dno

Hrábli si až na dno

5. července 2023 - Ústecký kraj - Krajské ředitelství Policie Ústeckého kraje pořádalo poslední červnový víkend policejní mistrovství speciálních pořádkových jednotek s mezinárodní účastí. V malebné lokalitě Labských pískovců v okolí obce Tisá na Ústecku, v Žatci a také na střelnici v Nečichách na Lounsku mezi sebou zápolili policejní sbory z celé České republiky.

Do Francie jede 10 sportovců

Do Francie jede 10 sportovců

5. července 2023 - Česká republika - V sobotu 8. července to vypukne! Svátek světové paraatletiky – mistrovství světa pod hlavičkou Mezinárodního paralympijského výboru (IPC) proběhne v první polovině nadcházejícího měsíce v Paříži, tedy v dějišti letních paralympijských her v roce 2024.

Z Prahy na červený koberec do Karlových Varů

Z Prahy na červený koberec do Karlových Varů

4. července 2023 - Praha/Karlovy Vary – Společnost FESTKA, český výrobce špičkových karbonových silničních kol, letos již poosmé uspořádala každoroční cyklojízdu z Prahy do Karlových Varů při příležitosti zahájení Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary, která oslavuje a vzdává symbolický hold jedinečné atmosféře klasického cyklistického závodu s nejdelší tradicí v České republice a také dvěma filmovým velikánům a nadšeným cyklistům Miloši Formanovi a Theodoru Pištěkovi.

Strana výpisu

... 17 ...