Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

Oprava pamětihodností, dětský den i vybavení pro dobrovolné hasiče

Oprava pamětihodností, dětský den i vybavení pro dobrovolné hasiče

31. července 2023 - Ústecký a Středočeský kraj - Skupina ORLEN Unipetrol v rámci podpory rozvoje a životních podmínek v oblastech, kde má své výrobní závody, poskytla čtyři miliony korun dvaceti sedmi obcím a městům v Ústeckém a Středočeském kraji. Finanční dary obce a města využijí na dobročinné účely, které zlepší kvalitu života místních obyvatel, události pořádané radnicí nebo veřejné vyžití obyvatel. Dary budou konkrétně využity například k podpoře kulturních a společenských akcí, nákupu vzdělávacích prvků pro mládež, modernizaci vybavení pro dobrovolné hasiče nebo rekonstrukci místních pamětihodností. V loňském roce skupina ORLEN Unipetrol na projekty v oblasti společenské odpovědnosti vynaložila více než 25 milionů korun.

Pohár putuje do Nizozemska

Pohár putuje do Nizozemska

31. července 2023 - Mladá Boleslav – Druhý ročník závodu Tour de France Femmes avec ZWIFT skončil včera v Pau poté, co závodnice zdolaly osm etap a 956 kilometrů.

U Temelína soutěžili lovečtí ohaři

U Temelína soutěžili lovečtí ohaři

31. července 2023 - Jihočeský kraj - Dvacítka loveckých ohařů se svými vůdci se o víkendu utkala u Temelína o titul šampióna práce (CACT) v rámci 2. ročníku Memoriálu Vlastimila Minky. Akci, spojenou s podzimními zkouškami a speciálními zkouškami vodní práce psů, podpořila jako součást programu letošního Oranžového roku v okolí temelínské jaderné elektrárny Skupina ČEZ.

Štvanická lávka slouží pěším i cyklistům

Štvanická lávka slouží pěším i cyklistům

30. července 2023 - Praha - Chodci i cyklisté mohou konečně cestovat mezi Holešovicemi a Karlínem rychleji a bezpečněji. Štvanická lávka, kterou Praha uvádí do provozu, má přitom řadu architektonických i technologických unikátů. Na 300 metrů dlouhou konstrukci použili mostní specialisté unikátní ultra - vysoce hodnotný bílý beton, poslední pole na holešovické straně je pak zvedací, aby odolalo i tisícileté vodě. Lávku navíc doplňují umělecká díla. Výstavba vyšla zhruba na 352 milionů Kč. S otevřením Štvanické lávky zároveň končí provoz přívozu P7, který doposud propojoval oba břehy.

Double decker s olympionikem Ondřejem Synkem bude jezdit k jezeru Most

Double decker s olympionikem Ondřejem Synkem bude jezdit k jezeru Most

30. července 2023 - Most - Už za rok, přesně 25. července 2024, otevře svou bránu Olympijský festival u jezera Most. Na jediné místo v České republice se koncentruje sportovní, ale i fanouškovská energie celé země. Právě zde vyroste největší fanzóna pro sledování olympijských her v Paříži, kam olympionici po svém návratu zamíří.

Radnice pomáhá s organizací táborů téměř milionem korun

Radnice pomáhá s organizací táborů téměř milionem korun

29. července 2023 - Pardubický kraj - Léto je v plném proudu, stejně tak jako konání letních táborů, jejichž organizaci radnice nezapomněla ani letos podpořit dotací. Finanční příspěvek se přitom týká nejen pobytových táborů, pravidelně jsou městem podporovány také tábory příměstské i ty, které se konají při Sportovním parku Pardubice (SPP).

Kam v létě s dětmi?

Kam v létě s dětmi?

28. července 2023 - Liberecký kraj - Řadu atrakcí pro děti lze využít v létě v regionu a zabavit tak ratolesti na prázdninách. Mohou vylézt do korun stromů, protočit se na ruském kole, zahrát na dřevěný xylofon anebo se proletět na bobové dráze.

Dobrého málo nestačí: 16 tisíc na Dobrého anděla

Dobrého málo nestačí: 16 tisíc na Dobrého anděla

28. července 2023 - Česká republika – Vždycky před létem se celá firma Dobrý Textil z Bystřice pod Hostýnem „hecne“ při červnové výzvě a jakýmkoli způsobem kromě motorové jízdy zdolává co nejvíce kilometrů. A každý jeden kilometr znamená jednu korunu pro nadaci Dobrý anděl.

Na návštěvě u primátorky

Na návštěvě u primátorky

28. července 2023 - České Budějovice - Zlaté sportovní gymnastky, Adinu Kubičkovou a Gabrielu Světelovou, pozdravila ve čtvrtek 27. července primátorka Dagmar Škodová Parmová.

Chystejte kolečka, Pardubice na bruslích volají

Chystejte kolečka, Pardubice na bruslích volají

27. července 2023 - Pardubický kraj - Příznivci inline bruslí už mohou ladit formu. Pardubický magistrát pro ně letos opět připravil tradiční projížďku po městě, která se uskuteční v rámci Sportovního parku Pardubice. Trasa bude téměř 9 kilometrů dlouhá a pro všechny, kteří se chtějí zúčastnit, je určitě také dobrou zprávou, že se pojede v podvečerních hodinách, takže se vyhnou vysokým teplotám letního období.

Nový kamerový systém zachytí každou tvář na tribuně

Nový kamerový systém zachytí každou tvář na tribuně

27. července 2023 - Teplice - Třetí největší fotbalový stadion v republice, teplická AGC Aréna Na Stínadlech má nový nástroj, jak zvýšit bezpečnost na tribunách. Monitorovací stanoviště a systém 6 kamer s extrémním rozlišením od společnosti SECURITAS ČR umožnil v sobotu 22. července při prvním ligovém zápase FK Teplice s Viktorií Plzeň zachytit každou tvář ve sledovaných sektorech, a identifikovat tak případné pachatele výtržností a přestupků. Naštěstí kamery ukázaly jen nadšené fandění korunované výhrou domácích.

Strana výpisu

... 15 ...