Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

Blíží se 60. ročník Mezinárodního televizního festivalu Zlatá Praha

Blíží se 60. ročník Mezinárodního televizního festivalu Zlatá Praha

12. září 2023 - Praha – Uskuteční se od 20. do 23. září a nabídne bohatý kulturní program. Například rámci celodenního programu Zlatého dne se diváci v ulicích setkají s tancem, hudbou a také aktéry úspěšné televizní taneční soutěže StarDance.

Skiareál a skupina ORLEN obnovují lesy na Ještědu

Skiareál a skupina ORLEN obnovují lesy na Ještědu

11. září 2023 - Liberecký kraj - Dvacet hektarů nového lesa vrátí Skiareál Ještěd do přírody jako náhradu za vybudování sjezdovky Nová Skalka v roce 2020. Zavazuje jej k tomu memorandum „JEŠTĚDÉLE“, které společnost TMR Ještěd uzavřela před modernizací lyžařského střediska společně se Statutárním městem Liberec a Městskými lesy Liberec. Letošní část zalesňování proběhne ve dnech 23. a 24. září, kdy skiareál ve spolupráci se skupinou ORLEN, zaměstnanci a širokou veřejností vysadí přes dva tisíce nových stromů. Aktivní účastníci se mohou těšit na odměnu v podobě skipasu nebo komentované prohlídky skokanských můstků.

Sportovní veletrh Sport Live odstartoval sezónu

Sportovní veletrh Sport Live odstartoval sezónu

10. září 2023 - Liberec - Veletrh Sport Live letos dosáhl dospělosti a svůj 18. ročník zahájil 9. září. Sportovní veletrh se konal v libereckém Sport Parku a Home Credit Areně.

Kraj podpořil hendikepované sportovce. Přivezli ukázat medaile

Kraj podpořil hendikepované sportovce. Přivezli ukázat medaile

9. září 2023 - Plzeň - S medailovými úspěchy se vrátila výprava hendikepovaných sportovců Plzeňského kraje z letošních Evropských her hendikepované mládeže Emil Open. U příležitosti jejich úspěchů se sportovci v doprovodu rodičů a trenérky sešli na krajském úřadě s hejtmanem Rudolfem Špotákem, který se jako jeden z prvních mezi hejtmany s těmito mladými sportovci setkal. Medailisté obdrželi pamětní list a dárkový batůžek a podělili se o své dojmy a úspěchy.

Kamenického stezka provede krásami Semilska

Kamenického stezka provede krásami Semilska

9. září 2023 - Liberecký kraj - Propagátor turistiky a autor řady turistických publikací Jan Kamenický, který byl semilským rodákem, dal jméno turistické stezce vedoucí právě tímto regionem. Je dlouhá necelých šest kilometrů a otevřena byla 15. května 1941.

Na pomoc obyvatelům dětských domovů

Na pomoc obyvatelům dětských domovů

8. září 2023 - Mladá Boleslav – Společným během či chůzí na nenáročné trati dlouhé přibližně 1,2 kilometru bude 13. září zahájen v mladoboleslavském přírodním parku Štěpánka devátý ročník charitativní sportovní akce TERIBEAR.

Cyklistický luxus na Liberecku

Cyklistický luxus na Liberecku

8. září 2023 - Liberecko - Ikonická místa. Dechberoucí trasy. Uzavřené silnice. Gastronomické zážitky. Špičkový servis. Komunita. Na scénu přichází seriál silniční cyklistiky Road Classics s jasným cílem nabídnout tradiční disciplínu v netradičním pojetí. Amatérské jezdce už 16. září zavede až na Ještěd, kde se bude nacházet i fanzóna. Akce se koná pod záštitou primátora města Liberce Jaroslava Zámečníka.

Oranžové kolo nadělovalo

Oranžové kolo nadělovalo

6. září 2023 - Ústí nad Labem - Pestrá nabídka zájmových kroužků, sportovních klubů a dalších volnočasových aktivit pro děti a mládež a také Oranžové kolo Nadace ČEZ zaplnily v pondělí 4. září Kostelní náměstí v Ústí nad Labem. Děti i rodiče si tak mohli během Kroužkofestu na vlastní kůži vyzkoušet vše, co je z nabídky zaujalo a zároveň minutovou jízdou na oranžových handbike pomoci dobré věci. Obdarovanými organizacemi, mezi které bylo přerozděleno celkem 50 528 korun, tentokráte byly YMCA v Ústí nad Labem, o. s., a Krajská rada seniorů Ústí nad Labem. Rozdíl vypsaných částek na symbolických šecích přitom činil pouhých 54 korun ve prospěch rady seniorů.

Válečníci budou chtít navázat na úspěšnou loňskou sezónu

Válečníci budou chtít navázat na úspěšnou loňskou sezónu

6. září 2023 - Ústecký kraj - Výhra v Českém poháru a druhé místo v nejvyšší basketbalové soutěži - to jsou výsledky děčínských Válečníků v uplynulé sezóně. Basketbalisté Armexu Děčín dělají dobré jméno Ústeckému kraji již několik let.

SPORTFILM 2023 se zaměří i na důležitá společenská témata

SPORTFILM 2023 se  zaměří i na důležitá společenská témata

6. září 2023 - Liberec - 26. ročník Mezinárodního festivalu sportovních filmů SPORTFILM, který se letos v Liberci uskuteční v termínu 12. - 15.10., nabídne nejen zajímavou sportovní podívanou, ale otevře i mnoho témat diskutovaných ve společnosti. Vedle filmových projekcí je na letošním programu také řada besed a výstav. Nebude chybět ani konference Mental health či workshop pro začínající filmaře.

Paříž-Brest-Paříž: Česká účastnice v cíli

Paříž-Brest-Paříž: Česká účastnice v cíli

6. září 2023 - Praha, Česká republika– Amatérská vytrvalostní cyklistka Katka Rusá se stala první Češkou v cíli 1,200 km dlouhé trasy z hlavního města Francie do bretaňského Brestu a zpět. Ačkoli tento podnik prošel od svého prvního ročníku v roce 1891 mnoha změnami, drží si nadále primát nejstaršího cyklistického závodu na světě.

Strana výpisu

9 ...