Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

Zamrzlé Lipno poskytuje skvělé podmínky bruslařům a běžkařům

Ikona

10. ledna 2010 - LIPNO NAD VLTAVOU | Zamrzlé Lipno poskytuje skvělé podmínky bruslařům a běžkařům. Lipenská bruslařská dráha má nyní délku 9,5 kilometru a od nedělního rána je čerstvé prohrnutá v šíři osm až deset metrů, sdělil nám Martin Řezáč ze Skiareálu Lipno. Na Lipně panují nejlepší podmínky dosavadní zimy. Sjezdovky jsou pokryté čerstvým prašanem, od neděle je v provozu snow-crossová dráha a snowpark.

Hlavní závod Jizerské 50 odstartuje prezident Václav Klaus

Ikona

9. ledna 2010 - BEDŘICHOV | Přes tři tisíce třista závodníků se do sobotního poledne zaregistrovalo na nedělní start hromadného běžkařského závodu Jizerská padesátka. Mluvčí závodu Tomáš Leixner řekl, že hlavní závod odstartuje stejně jako loni prezident Václav Klaus. Loni vyběhlo na trať 3302 účastníků. Zájemci se mohou registrovat až do sobotního večera.

Na Šumavě jsou ideální podmínky k lyžování

Ikona

7. ledna 2010 - LIPNO | Na Šumavě jsou ideální podmínky k lyžování, na Lipně otevřou v sobotu nejdelší bruslařskou dráhu v zemi. Martin Řezáč z lipenského Skiareálu sdělil ve čtvrtek, že ve snowparku naplno upravují překážky a už v neděli modernizovaný park otevřou soutěží pro malé i velké snowboarďáky. Milovníci bruslení se také budou moci projet na nejdelší bruslařské dráze v ČR.

Fotbalový reprezentant Patrik Berger ukončil kariéru

Ikona

6. ledna 2010 - PRAHA | Bývalý fotbalový reprezentant a záložník Sparty Patrik Berger ukončil ve 36 letech kvůli zdravotním problémům svou aktivní hráčskou kariéru. V pondělí to oznámil na tiskové konferenci AC Sparta Praha před zahájením zimní přípravy na jarní část I. fotbalové ligy trenér mužstva Jozef Chovanec. "Patrik Berger mi v úterý oznámil své rozhodnutí.

Lyžař Bauer chce dál dojet mezi prvními třemi

Ikona

4. ledna 2010 - PRAHA | Český běžec na lyžích Lukáš Bauer, který po nadějném začátku letošní Tour de Ski klesl v nedělním klasickém sprintu v Oberhofu na čtrnácté místo, svůj cíl nemění, stále chce dojet mezi prvními třemi. Vítěz Tour de Ski z roku 2008 to řekl v pondělí na tiskové konferenci před závodem v Praze.

Na Dakaru končí druhá Tatra, po Tomečkovi odstoupil i Loprais

Ikona

4. ledna 2010 - BUENOS AIRES | Po druhém soutěžním dnu závodu Rallye Dakar už jsou mimo hru dva české kamiony. Po havárii Tatrany Tomáše Tomečka musel v pondělí ráno odstoupit i Aleš Loprais s dalším vozem Tatra, informují o tom v pondělí oficiální stránky závodu. Aleš Loprais měl sice výborný vstup do závodu a po první etapě držel druhé místo.

Mistr světa F1 Button má víc motivace, než kdykoli předtím

Ikona

4. ledna 2010 - WOKING (VELKÁ BRITÁNIE) | Mistr světa F1 Jenson Buttton prohlásil, že má víc motivace, než kdykoli předtím, protože jeho cílem pro letošní rok je obhájit titul s vozem McLaren. Zprávu přinesl v pondělí server Autosportu. Brit přestoupil do týmu McLaren ze stáje Brawn GP, v níž získal titul. V McLarenu bude jezdit vedle šampiona z roku 2008, svého krajana Lewise Hamiltona a už se nemůže dočkat nové sezony.

Tomeček havaroval v první etapě Rallye Dakar, jeho spolujezdci jsou zranění

Ikona

3. ledna 2010 - CORDÓBA | Sobotní první etapu letošního ročníku Rallye Dakar nedokončil v kategorii kamionů Čech Tomáš Tomeček, který se svou tatrou havaroval 25 kilometrů před cílem, jeho spolujezdci Vojtěch Morávek a Petr Vojkovský byli převezeni do nemocnice. Informaci v neděli přinesl server jejich Letka Racing Teamu. "Tatra č. 509 v sobotu na 225 kilometru speciálky havarovala.

Na startu Dakaru je sedmnáct českých posádek

Ikona

1. ledna 2010 - BUENOS AIRES | V pondělí odstartuje v argentinském Buenos Aires již 31. ročník Rallye Dakar, která se již podruhé za sebou jede v Jižní Americe. Na startu úvodní etapy, která odstartuje v pátek odpoledne se postaví hned sedmnáct českých posádek. I když oproti minulým ročníkům ubylo účastníků, na velikosti české flotily to neubralo.

Trenér české hokejové reprezentace Růžička: Z Vancouveru chceme přivézt medaili

Ikona

28. prosince 2009 - PRAHA | Trenér české hokejové reprezentace Vladimír Růžička v pondělním vysílání České televize řekl, že by rád se svým týmem přivezl z olympijských her ve Vancouveru 2010 medaili, pokud se to nepovede, bude to považovat za neúspěch. Kdo konkrétně v nominaci na OH bude, to kouč neprozradil. Růžička pouze oznámil, že převahu v jeho výběru budou mít borci ze zámořské NHL.

Schumacher napsal otevřený dopis fanouškům týmu F1 Ferrari

Ikona

26. prosince 2009 - BERLÍN | Pilot formule 1 Michael Schumacher se v nadcházející sezoně po třech letech vrací za volant závodního vozu a v barvách Mercedesu by rád získal osmý titul. Největší slávu zažil se stájí Ferrari, kterou podle slov v dopise fanouškům uveřejněném na serveru planet-f1.com stále nosí ve svém srdci. Michael také nezapomněl příznivcům italského týmu poděkovat za obrovskou podporu.

Strana výpisu

... 222 ...