Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

ZOH 2010 - Bronzová Martina Sáblíková: Překvapila jsem sebe samu, zlatá medaile má bratříčka

Ikona

22. února 2010 - VANCOUVER | Rychlobruslařka Martina Sáblíková má na olympijských hrách v kanadském Vancouveru tak fantastickou formu, že po zlaté medaili na 3000 m získala v noci na pondělí v Richmondu i bronz na trati 1500 m, kterou jela spíše doplňkově. Přiznala se po závodě, že překvapila sebe samotnou. "Tak moje zlatá medaile už tady má bratříčka," jásala po úspěšném závodě v mixzóně pro média Martina Sáblíková.

ZOH 2010 - Rychlobruslařka Sáblíková má bronz na 1500 metrů, zvítězila Wüstová z Nizozemska

Ikona

22. února 2010 - VANCOUVER | Rychlobruslařka Martina Sáblíková, olympijská vítězka na 3000 metrů, vybojovala v noci na pondělí bronzovou medaili na trati 1500 metrů, zvítězila Irene Wüstová z Nizozemska, stříbro patří Kristině Grovesové z Kanady. Wüstová vylepšila bronzovou pozici z olympiády v italském Turíně (2006), Grovesová vyrovnala svou pozici z předchozí olympiády.

ZOH 2010 - Čeští hokejisté prohráli s Ruskem 2:4 a čtvrtfinále si musí vybojovat v předkole

Ikona

22. února 2010 - VANCOUVER | Čeští hokejisté prohráli v nedělním utkání skupiny B olympijského hokejového turnaje s Ruskem 2:4. Vítězství sborné zařídil dvěma trefami Jevgenij Malkin, góly českého týmu vstřelili Tomáš Plekanec a Milan Michálek, svěřenci Vladimíra Růžičky tak obsadili ve skupině B druhou příčku. Trenér Růžička nakonec po úvahách a konzultacích s asistenty neprovedl změny v útočných řadách.

ZOH 2010 - Ondřej Bank skončil v superkombinaci sedmý, vyhrál Bode Miller z USA

Ikona

22. února 2010 - VANCOUVER/WHISTLER |Bode Miller z USA se stal olympijským vítězem ve sjezdařské superkombinaci, stříbro vybojoval Ivica Kostelič z Chorvatska, bronz patří Silvanu Zurbriggenovi ze Švýcarska. Ondřej Bank obsadil sedmé místo. Bank, šestý muž z olympijské kombinace z Turína, zajel po šestnáctém sjezdařském čase čtvrtý nejlepší slalom, ale na lepší než sedmé místo to nestačilo.

ZOH 2010 - Lukáš Bauer: Měl jsem chuť Hellnerovi zlomit hůlku

Ikona

21. února 2010 - VANCOUVER/WHISTLER | Lukáš Bauer bojoval v noci na neděli při skiatlonovém závodě ve Whistleru na dvakrát 15 km na XXI. Zimních olympijských hrách ve Vancouveru neustále na špici a i když nezískal medaili, tak z něj brzy vychladlo rozčilení vůči švédským běžcům. "Švédové předvedli skutečně týmovou taktiku na bruslařské patnáctce.

ZOH 2010 - Lukáš Bauer skončil v olympijském skiatlonu sedmý, vyhrál švéd Hellner

Ikona

21. února 2010 - VANCOUVER/WHISTLER | Švéd Marcus Hellner vyhrál dramatický skiatlon běžců na lyžích na 15 km klasicky a 15 km volně. Druhý dojel Tobias Angerer z Německa, třetí místo získal další Švéd Johan Olsson. Lukáš Bauer doběhl na sedmém místě. Švédové předvedli vynikající taktický výkon, když hned na začátku druhé, bruslařské části šel do čela Johan Olsson a získal si slušný náskok, který zbytek pole nebyl schopný zlikvidovat.

ZOH 2010 - Vladimír Růžička: Zápas s Lotyši jsme si zkomplikovali, proti Rusům udělám změny

Ikona

20. února 2010 - VANCOUVER | Trenér českých hokejistů na turnaji XXI. Zimních olympijských her v kanadském Vancouveru Vladimír Růžička nebyl v noci na sobotu po druhém zápase v základní skupině proti Lotyšsku příliš spokojen, i když jsme zvítězili 5:2. Trenér hráčům vytýkal, že po dobrém začátku zvolnili a začali hrát spíš pro tribuny.

ZOH 2010 - Čeští hokejisté zdolali i přes trápení Lotyšsko 5:2, o vítězství rozhodl raketový úvod

Ikona

20. února 2010 - VANCOUVER | Čeští hokejisté porazili v sobotním utkání skupiny B olympijského hokejového turnaje tým Lotyšska 4:2. Svěřenci Vladimíra Růžičky rozhodli o tříbodovém zisku v úvodu utkání, kdy třikrát pokořili gólmana Masalskise, brankou a asistencí přispěl k vítězství obránce Tomáš Kaberle. Podruhé na turnaji oblékl český tým bílé dresy a světlá kombinace mu opět přinesla štěstí.

ZOH 2010 - Lukáš Bauer zbrojí na sobotní skiatlon: Bude to drsný boj, snad ne arogantní

Ikona

19. února 2010 - WHISTLER | Běžec Lukáš Bauer bude v sobotu na XXI. Zimních olympijských hrách v kandském Vancouveru bojovat o svou druhou medaili ve skiatlonu na dvakrát 15 km klasickým a volným stylem. Ve čtvrtek se podělil se svými pocity před závodem se zástupci médií. Bauer se domnívá, že nemá valný význam stanovit si předem nějakou jasnou taktiku.

ZOH 2010 - Michal Březina: Být na olympiádě v první desítce byl můj sen

Ikona

19. února 2010 - VANCOUVER | Český krasobruslař Michal Březina skončil ve čtvrtek ráno v krasobruslařské soutěži mužů na XXI. Zimních olympijských hrách v kanadském Vancouveru na 10. místě a odcházel z haly Pacific Coliseum spokojen, i když si vyčítal několik chyb. "Být v desítce na olympiádě můj sen. Naposledy se to podařilo Petru Barnovi v roce 1992.

ZOH 2010 - Záhrobská skončila v superkombinaci sedmá, zlato má Rieschová

Ikona

19. února 2010 - VANCOUVER/WHISTLER | Němka Maria Rieschová se stala olympijskou vítězkou v superkombinaci, druhá skončila Julia Mancusová z USA, třetí místo získala Anja Pärsonová ze Švédska. Šárka Záhrobská se díky nejrychlejšímu času ve slalomu posunula z 22. místa po sjezdu na konečné sedmé. Mistryně světa i olympijská vítězka ve sjezdu, Američanka Lindsey Vonnová, která vedla po sjezdařské části, slalom nedokončila.

Strana výpisu

... 218 ...