Kultura - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Kultura

Smetanovo náměstí zdobí nové bobkovišně

Smetanovo náměstí zdobí nové bobkovišně

19. června 2023 - Pardubice - Po únorovém pokácení napadených keřů u divadla se Smetanovo náměstí dočkalo náhrady. Zahradníci zde dnes vysazují celkem 110 kusů bobkovišní, které v parku vytvoří novou přírodní stěnu mezi komunikací a prostorem s květinami a fontánou. Výsadba, kterou zainvestoval městský obvod Pardubice I, přitom i s následnou péči vyšla na 215 tisíc korun.

Vodákům na jihu Čech usnadní orientaci nová mapa

Vodákům na jihu Čech usnadní orientaci nová  mapa

19. června 2023 - Jihočeský kraj - Jihočeská centrála cestovního ruchu (JCCR) představila vodáckou mapu pro řeku Vltavu, která poskytuje detailní informace o trasách, trauma bodech a vodáckých kempech. Mapa je určena pro všechny nadšence, kteří si chtějí užít jízdu na řece Vltavě a zmapovat možnosti ubytování.

Letní slavnosti staré hudby roztančí Prahu

Letní slavnosti staré hudby roztančí Prahu

19. června 2023 - Praha – Letošní ročník mezinárodního hudebního festivalu Letní slavnosti staré hudby je zasvěcen Múzám, které bude oslavovat nejen hudbou, ale i tancem.

Radní kraje a města Plzně jednali společně

Radní kraje a města Plzně jednali společně

17. června 2023 - Plzeň - Radní kraje a radní města se v pátek 16. června sešli na společném jednání v plzeňském Parkhotelu. Hovořili o tématech, která si vyžadují jejich užší spolupráci, ať už to byla činnost a budoucnost Techmanie Science Center o.p.s., finanční podpora Plzeňské filharmonie, zapojení ZUŠ do roku hudby, spolupráce obou samospráv s Divadlem Josefa Kajetána Tyla, nárůst počtu míst v síti základních sociálních služeb, budoucnost protialkoholní stanice (PAZS) anebo propojení skupinových vodovodů Plzeň-Nýrsko.

Setkání u stromu Olgy Havlové

Setkání u stromu Olgy Havlové

17. června 2023 - Liberecký kraj - Ke krátkému zastavení u Stromu Olgy Havlové, které přinese vzpomínku nedožitých 90. narozenin této významné osobnosti, zve Krajská vědecká knihovna v Liberci ve středu 21. června v 16.30 za účasti zástupců Libereckého kraje, statutárního města Liberce a dalších vzácných hostů. Všichni jsou srdečně zváni. Strom Olgy Havlové roste před budovou knihovny, na prostranství vlevo u vstupu do synagogy.

Kapacita hostivického gymnázia naroste díky nové vestavbě

Kapacita hostivického gymnázia naroste díky nové vestavbě

17. června 2023 - Středočeský kraj - Gymnázium Hostivice se dočká šesti nových učeben. Vzniknou díky půdní nástavbě. Krajští radní na svém dnešním zasedání schválili vyhlášení veřejné zakázky na stavební práce. Cena díla by měla být zhruba 55 milionů korun.

Léto na zámku Benešov nad Ploučnicí

Léto na zámku Benešov nad Ploučnicí

16. června 2023 - Benešov nad Ploučnicí – Letní prázdniny se nezadržitelně blíží a s nimi i mnoho kulturních akcí, které si na státním zámku v Benešově nad Ploučnicí pro návštěvníky přichystali.

Vojenský prostor Ralsko: krásná příroda i ekologická katastrofa

Vojenský prostor Ralsko: krásná příroda i ekologická katastrofa

16. června 2023 - Ralsko - Jedním z nejpozoruhodnějších a mnoha turisty nejvyhledávanějších míst z celého regionu je bývalý vojenský prostor Ralsko. Se svou syrovou, divokou přírodou i bizarními pozůstatky po Rudé armádě má co nabídnout turistům, ale i milovníkům urbexového pátrání. Sociální sítě REGION LIBEREC přicházejí s každotýdenní rubrikou Zpátky do minulosti, která přibližuje mnoho zajímavostí z historie Liberecka.

Kde se žije nejlépe? Odpovídá výzkum Místo pro život

Kde se žije nejlépe? Odpovídá výzkum Místo pro život

16. června 2023 - Česká republika - V letošním roce se na stupních vítězů srovnávacího výzkumu Místo pro život umístily Hlavní město Praha, Královéhradecký kraj a Kraj Vysočina. Analytická agentura Datank v něm vyhodnocuje každoročně kvalitu podmínek pro život ve všech krajích České republiky, a to na základě dat získaných z nezávislých zdrojů a údajů z průzkumu prováděného mezi 1 600 obyvateli.

Poesiomat básní a zpívá o Pardubicích

Poesiomat básní a zpívá o Pardubicích

15. června 2023 - Pardubice - Tvarem připomíná periskop ponorky nebo výdech z metra. Má kliku a po zatočení se rozmluví. O Pardubicích, o vlacích, literatuře nebo hokeji. Před pardubickým nádražím od středy 14. června básní Poesiomat. Pardubice se tak zařadily po bok Prahy, Paříže nebo New Yorku, kde poetická roura oslovuje kolemjdoucí.

V Srbicích na Teplicku byl otevřen komunitní domov

V Srbicích na Teplicku byl otevřen komunitní domov

15. června 2023 - Suché - V obci Suché na Teplicku byla slavnostně otevřena „Doubravka - komunitní domov Suché“. Moderní a bezbariérové pobytové zařízení poskytuje zázemí osobám s poruchami autistického spektra (PAS) i jejich rodinám. Unikátní projekt spojuje sociální péči, důraz na aktivizaci klientů a obohacení komunitního života.

Strana výpisu

... 137 ...