Kultura - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Kultura

Má tohle Karel Gott opravdu zapotřebí? To už je vážně moc!

- Praha I Fanoušci Karla Gotta jsou v šoku. Když se před časem objevil na produktech jedné české textilní firmy vyrábějící ložní povlečení a přehozy, brali to všichni jako jistý 'únik' od běžné propagace a fanynky mohly s nadsázkou říkat, že " spí s Mistrem"! To, k čemu se ale propůjčil nyní, šokuje mnohé! Není to hodno zpěvákova jména, jeho kvalit ani pozice!

PETRA JANŮ hlásí: Jedeme dál a jede další část své tour!

- Praha I Jeden z hitů Petry Janů se jmenuje Jedeme dál! A přesně to teď hlásí do světa trojnásobná Zlatá slavice. Pokračuje ve své, loni zahájené tour, a to jak s kapelou Amsterdam, tak i se Smíchovskou komorní filharmonií. O diváky nemá tahle dáma rozhodně nouzi!

Zazpívat přijde i Karel Gott

foto archiv

- Praha | PLES CZECH TOP 100 nejvýznamnějších a obdivovaných firem České republiky je výjimečnou příležitostí k neformálnímu setkání zajímavých osobností i k navázání nových přátelských či obchodních kontaktů v krásném prostředí.

První sólista baletu ND Michal Štípa ve Zlaté kapličce končí

foto archiv

- Praha | Michal Štípa je prvním sólistou baletu Národního divadla v Praze i držitelem Thálie. Patří k nejvíce sexy tanečníkům u nás a na svém kontě má řadu prestižních baletních rolí. Teď ale všechny šokoval tím, že ve Zlaté kapličce končí! Co je tím důvodem a kam povedou jeho kroky dále?

Road show k 100 letům republiky ZAŽIJTE TO ZNOVU! vidělo 40 tisíc lidí

foto archiv

- Praha | Unikátní, vzdělávací a zážitkový projekt Zažijte to znovu! v 17 českých a moravských městech je u konce. Hodonín, České Budějovice, Praha, Znojmo, Ostrava, Plzeň, Příbram, Děčín, Pardubice a další města se na jeden den vrátila o sto let zpět, aby připomněla atmosféru z doby vzniku Československa v roce 1918.

Ministr kultury udělil ocenění Artis Bohemiae Amicis

foto archiv

- Praha | Ministr kultury předal medaile Artis Bohemiae Amicis. Letos byla oceněna historička Markéta Pánková a klarinetista a skladatel Jiří Hlaváč.

O sloučení mosteckého muzea a galerie rozhodnou zastupitelé

foto archiv

- Most/Ústí nad Labem | Krajští zastupitelé budou na svém pondělním jednání rozhodovat o možném sloučení dvou kulturních příspěvkových organizací Ústeckého kraje, Galerie výtvarného umění a Oblastního muzea v Mostě.

Hana Maciuchová namluvila příběh štěněte Robina

foto archiv

- Praha | Hana Maciuchová načetla humoristický román Zdeny Frýbové Robin. Audiokniha vyšla na cédéčku 5.října a vypráví o pražské rodině, jejíž poklidný život převrátí naruby originální foxteriér.

MOST! se poprvé představí v Ústeckém kraji

foto archiv

- Ústí nad Labem/Most | Nový komediální seriál MOST! scénáristy Petra Kolečka a režiséra Jana Prušinovského se poprvé představí divákům tam, kde se natáčel - v Ústeckém kraji. Speciální předpremiéry připravuje Česká televize ve spolupráci s Filmovou kanceláří Ústeckého kraje, a odehrají se v Ústí nad Labem a Mostě. Další projekce jsou pak naplánovány v Plzni, Ostravě a v Praze. Výtěžek ze vstupného poputuje na účet Hospice v Mostě.

Známý herec Batěk překvapen: Čím ho šokovala bývalá hlasatelka Tomsová a paní optička?

foto archiv

- Praha | Tak trochu “v šoku” byl divadelní, televizní a filmový herec Petr Batěk, kterého už tento týden uvidíme v kinech v hlavní roli nové komedie Jak se moří revizoři. Od bývalé hlasatelky a moderátorky Marie Tomsové se dozvěděl zajímavou zprávu, stejně jako následně od optičky Jany Slavíkové.

Režisérka a autorka Četnických humoresek se vrátila do školy

foto archiv

- Praha | Režisérka, scénáristka, producentka a autorka řady inscenací, filmů, ale i seriálů Pavlína Moskalyková se po desítkách let vrátila opět do školních lavic. A nutno podotknout, že se jí v prvorepublikové obecné škole v rámci unikátní road show k 100. výročí vzniku Československa Zažijte to znovu! velmi líbilo.

Strana výpisu

... 122 ...