Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

Muž bez rukou a nohou přeplaval kanál La Manche

Ikona

19. září 2010 - LILLE | Francouz Philippe Croizon (42), kterému lékaři amputovali ruce a nohy, přeplaval v sobotu kanál La Manche. Informoval o tom v noci na neděli server televize France24. Croizon vyplaval z Folkestonu na jihu Anglie krátce před 8. hodinou ranní. Na pláž u francouzské vesnice Wissant doplaval krátce před půl desátou večer. "Dokázal jsem to! Je to šílené!," jásal Croizon. Pro rádio France Info řekl, že doufá, že se stane symbolem překonávání limitů lidských schopností.

Český motocyklový závodník Pešek skončil v týmu Matteoni

Ikona

15. září 2010 - ŘÍM | Tým Matteoni Racing se rozhodl nahradit českého jezdce Lukáše Peška, který v mistrovství světa silničních motocyklů závodil ve třídě Moto2, Kolumbijcem Santiagem Hernandezem. Zprávu přinesly ve středu webové stránky týmu. Pešek tak nepojede víkendovou Velkou cenu Aragonu. "Je nám líto, že jsme museli učinit toto rozhodnutí," řekl šéf týmu Massimo Matteoni. "Ale absence jeho výsledků vážně ohrožuje šance týmu na obnovení klíčových sponzorských smluv a zajištění budoucnosti týmu," dodal Matteoni.

Špotáková si odpočala od oštěpu a s novým trenérem plánuje novou sezonu

Ikona

14. září 2010 - PRAHA | Oštěpařka Barbora Špotáková v posledních týdnech léčila bolavý loket klidem, domlouvala s novým trenérem Janem Železným plán přípravy, cestovala s přítelem po českých zemích a oslavila s maminkou její šedesátiny. Světová rekordmanka o tom mluvila v úterý na tiskové konferenci v Praze. "Loket je v pořádku. Jakmile jsem přestala závodit a nervovat se a dala tomu klid, okamžitě se to zlepšilo," uvedla Špotáková,

Šestnáctiletá plavkyně Štěrbová pokořila kanál La Manche

Ikona

9. září 2010 - CAP GRIS-NEZ (FRANCIE) | Lenka Štěrbová se stala ve čtvrtek nejmladší českou ženou, které se podařilo přeplavat kanál La Manche. Trasu z anglického Doveru na francouzský Cap Gris-Nez zvládla šestnáctiletá plavkyně v čase 9 hodin a 22 minut, informuje server plavani.info. Lenka Štěrbová zahájila svůj první pokus o pokoření kanálu la Manche ve čtvrtek krátce po půl čtvrté ráno a především posledních 800 metrů před francouzskou pevninou bylo velmi dramatických.

Českým fotbalovým Trenérem desetiletí byl vyhlášen Karel Brückner

Ikona

7. září 2010 - OLOMOUC | Českým fotbalovým Trenérem desetiletí byl v pondělí večer v Rytířském sále olomoucké radnice vyhlášen Karel Brückner, bývalý kouč české reprezentace i řady klubů. Anketu uspořádala Unie českých fotbalových trenérů, na druhém místě skončil Vítězslav Lavička, třetí byl František Komňacký. V anketě Unie českých fotbalových trenérů (UČFT) hlasovalo celkem 69 koučů, kteří dali hlasy celkem 22 svým kolegům.

Hasiči se v Praze utkali v nejnáročnějším požárnickém klání Iron Fireman

Ikona

5. září 2010 - PRAHA | Profesionální i dobrovolní hasiči z celé Evropy změřili v sobotu své síly v pražské Pankráci v nejnáročnější požárnické soutěži světa Iron Fireman. V plné výzbroji absolvovali například přenos 80 kilogramové figuríny nebo výstup do 26. patra výškové budovy. Soutěžící se utkali ve stejných disciplínách TFA (Toughest Firefighter Alive - Nejtvrdší hasič přežije) jako v loňském roce: v přesunu nákladní pneumatiky, přenosu 80 kilogramové figuríny nebo v přeskoku přes dvoumetrovou bariéru.

Němec Michael Schumacher překvapil: Na F1 jsem už moc starý

Ikona

29. srpna 2010 - SPA (BELGIE) | Němec Michael Schumacher, sedminásobný šampion F1, se po svém návratu do nejprestižnějšího motoristického seriálu světa trápí a začíná to přičítat svému věku. Podle nedělní zprávy serveru tn.cz jezdec Mercedesu přiznal, že se jen těžko může měřit s daleko mladšími kolegy. "Mám motivaci všem dokázat, že nepatřím do starého železa,“ nebo "Mohu pořád závodit s nejlepšími.“ I takové výroky mohli fanoušci slyšet od německého závodníka Michaela Schumachera před letošní sezonou F1.

Možná se budu muset naučit prohrávat, tuší po změně trenéra oštěpařka Špotáková

Ikona

20. srpna 2010 - PRAHA | Světová rekordmanka v hodu oštěpem Barbora Špotáková den po svém vítězství v premiérovém ročníku Diamantové ligy oznámila přechod do tréninkové skupiny trojnásobného olympijského vítěze Jana Železného. O tom, jak se chystá, mluvila na tiskové konferenci v Praze. Špotáková se těší na to, jak se začlení do Železného tréninkové skupiny, v níž jsou i druhý oštěpař letošních světových tabulek Petr Frydrych a šestý Vítězslav Veselý, stejně jako druhá nejlepší česká oštěpařka Jarmila Klimešová.

Kornfeil vybojoval ve Velké ceně silničních motocyklů v Brně páté místo

Ikona

15. srpna 2010 - BRNO | Český závodník Jakub Kornfeil obsadil v nedělní Velké ceně České republiky silničních motocyklů v kubatuře do 125 ccm výtečnou pátou pozici a může se radovat z nejlepšího výsledku v kariéře. Vítězem se stal suverénní Nicolas Terol ze Španělska. Start závodu nejslabší kubatury byl o devět minut odložen, protože všechny týmy musely kvůli dešti přezouvat pneumatiky. Nizozemec Jasper Iwema nestihl se svými mechaniky připravit svůj stroj v předepsaném čase, takže vyjel na trať z boxů jako poslední.

Zraněný Abraham nepojede Velkou cenu silničních motocyklů v Brně

Ikona

15. srpna 2010 - BRNO | Český závodník Karel Abraham nenastoupí na start nedělní Velké ceny silničních motocyklů v Brně kvůli zranění, které utrpěl při dvou pádech v sobotní kvalifikaci. Lékaři jej nepustí do závodu třídy Moto2 kvůli otřesu mozku, informaci potvrdil médiím v neděli sám Karel Abraham. Ráno se mi ještě trošku motala hlava, ale jinak se cítím dobře. Říkal jsem lékařům, že to zvládnu, ale start mi zakázali. Mohlo by to mít vliv na mou koncentraci," poznamemnal zklamaný Abraham.

Brno čekají o víkendu kvůli Velké ceně motocyklů rozsáhlé policejní manévry

Ikona

12. srpna 2010 - BRNO | Bezmála 200 strážníků nasadí brněnská městská policie do ulic metropole během víkendu, při kterém se jede na Masarykově okruhu Velká cena Brna motocyklů. Posílené hlídky budou patrolovat ve městě od pátku do neděle, uvedla mluvčí strážníků Denisa Kapitančiková. Strážníci podle Kapitančikové připravili ve spolupráci se státní policií a pořadateli řadu opatření, kterými chtějí zajistit především plynulost dopravy ve městě a nejbližším okolí sportovního areálu a dodržování veřejného pořádku.

Strana výpisu

... 210 ...